LaFamiliaB.nl

Gevulde portobello door Nicole

| 11 reacties

De eerste gastblog staat er! De eerste die de spits af mocht bijten is nicole van www.cookiesandcarrotsticks.com. Nicole heel erg bedankt voor je lekkere recept en je deelname aan mijn reeks gastbloggers!! Wij gaan hier je recept testen natuurlijk 😀

Hallo lieve lezers van LaFamiliaB! Wie hier vaker komt piepen weet dat Rachel vorige week een oproepje plaatste voor gastbloggers. Eens een keer wat anders, dacht ze. En het mocht van alles zijn. Werkelijk àlles: opvoeding, huishouden, beauty, fashion, kinderen, eten… Nou, dat leek me wel wat! Want laat dat laatste (eten dus) nou net zijn waar ik over blog. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan (ik heb nog niet eerder een gastblog geschreven, dus schreef een beetje met dichtgeknepen billen een mailtje) en gaf me op.

Prompt komt een antwoord. ze zag het zitten! Leuk! Uhm, en nu? Wat zou je willen zien op je blog? Ook dat mocht van alles zijn. Whaaaa, de stress van het kiezen… Rachel eet graag koolhydraatarm, maar het hoefde niet per sé een koolhydraatarm recept te zijn. Nu maak ik zelf ook geregeld koolhydraatarme gerechten en ik had pas weer iets superlekkers gemaakt, dat toch al hoog op mijn lijstje stond om te delen. Dus eigenlijk was de keuze snel gemaakt (hoop wel dat ze ’t ook echt leuk vindt): Gevulde Portobello’s met Spinazie & Kaas.

Hier in huis was het meteen een succes. Onze oudste roept altijd dat hij niet van kaas houdt. Eigenlijk is dat alleen gewone Goudse, want verder eet hij zo’n beetje alles waar kaas op of in zit. Nu dus weer. Deze gevulde portobello’s zitten namelijk bomvol kaas. Hij zat te smikkelen en te smullen. ‘Weet je wat hier nou in zit?’ ‘Nee.’ ‘Heul veul kaas’. En zo wijs als hij is met zijn 8 jaar: ‘ik geloof dat ik mijn woorden over kaas terug moet nemen’. Als ik zie hoe je dit naar binnen hebt gewerkt: inderdaad.

Maar ik ben aan het afdwalen. De portobello’s. Wat heb je nodig?

  • 4 grote portobello’s
  • 100 g verse spinazie
  • 200 g roomkaas
  • 100 g geraspte kaas
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper

En wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat of ovenschaal met wat aluminiumfolie (ik vet dat meestal ook een beetje in met wat bakspray, maar dat is optioneel).

Maak de portobello’s schoon: veeg met een droog stuk keukenrol de ‘hoedjes’ wat af en breek voorzichtig de steel eraf. Schraap nu, wederom voorzichtig, met een lepel de kieuwen eruit. Ze zijn prima eetbaar, maar tijdens het garen geven ze nogal wat vocht af en op deze manier past er meer lekkere vulling in ;-).

Hak de spinazie fijn en meng in een schaal de spinazie met de roomkaas, geraspte kaas, zout en peper.

Verdeel de vulling over de vier portobello’s.

Bak ca. 20 à 25 minuten in het midden van de oven.

Heerlijk als voorgerecht, maar ook als hoofgerecht (serveer er bijvoorbeeld frietjes van zoete aardappel (ook lekker uit de oven), polentafrietjes of (bloemkool)rijst bij).

Mis je toch een beetje vlees? Je kunt hier ook prima wat blokjes ham of spekjes door doen. Als je spekjes gebruikt zou je het zout wel weg kunnen laten, anders wordt het als snel té zout. Ben je helemaal niet zo van spinazie? Portobello’s zijn ook heerlijk met gehakt.

En weet je wat je met de vulling ook kan doen? Een warme spinazie-kaas-dip. In plaats van portobello’s te vullen, vul je een kleine ovenschaal. Net zo lang in de oven. Heerlijk met een lekker stukje stokbrood!

En nu genieten maar.

Smakelijke groetjes!

Nicole

http://www.cookiesandcarrotsticks.com

PS: voor een zuivelvrije optie zou je lactosevrije mozzarella kunnen gebruiken. Vond ik bij de AH in het koelschap:


Let er dan wel op dat de kaas niet volledig smelt en al zijn vocht verliest. Niet alleen zit in het vocht juist de smaak, je houdt ook een zeer rubberachtige kaas over. Moest bij het kauwen aan Fruitella denken, maar dan met een kazige smaak. Niet zo’n succes dus. Maar gewoon warm, dat de kaas net zacht begint te worden, is deze kaas eigenlijk best goed.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

11 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit. Zeker de moeite waard om eens te maken!

  2. Zo leuk dat ik een bijdrage mocht leveren. En nog wel het spits mocht afbijten! Dank je wel 🙂

  3. Wat een leuke gastblog ! lekker recept en gezellig omschreven 🙂 Toppie !
    Ik hou mij ook nog aanbevolen voor je gastblog , maar moet even de tijd er voor nemen . xxx
    Hoop dat dit berichtje wel goed gaat , het gaf aan dat je site tijdelijk niet bereikbaar was ..

  4. Wat een leuke gastblog ! lekker recept en gezellig omschreven 🙂 Toppie !
    Ik hou mij ook nog aanbevolen voor je gastblog , maar moet even de tijd er voor nemen . xxx

  5. Heerlijk, een leuke eerste gastblog!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.