LaFamiliaB.nl

Saotosoep recept

| 4 reacties

saotosoepIk heb saotosoep gemaakt!! en zo moeilijk is het echt niet 😉

Nodig:

bouillon
3 liter water
2 halve kipfilets
1 grote ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook (doormidden gesneden)
1 kruidenbuiltje kip
2 bouillonblokjes tuinkruiden
citroengras(poeder)
4 pimentkorrels
gemberpoeder
klein handje vermicelli
peper en zout naar smaak
Ik had er ook een salam blaadje in gedaan
Vulling
rijst
bakje tauge (schoongemaakt)
de gepluisde kipfilet
eieren (gekookt en in vieren gesneden)
gebakken uitjes
peterselie

Vul een pan met water, plaats hier de nog rauwe kipfilet in en zo ook de kruiden (kijk zelf even aan hoeveel kruiden),kruidenbuiltje, ui en knoflookteentjes. Trek hier een bouillon van (ongeveer anderhalf uur). Kook ondertussen de rijst (ik heb Surinaamse witte rijst gebruikt) en een ei per persoon. Haal nadat de bouillon getrokken is de kipfilet uit de pan, even laten afkoelen en dan pluizen (= in stukjes trekken). Voeg vervolgens de vermicelli toe aan de bouillon, wanneer deze gaar is kan de soep opgediend worden.

Plaats een beetje rijst in een schaal of op een bord, daaroverheen de taugé en kipfilet. Vervolgens giet je de soep eroverheen, plaats de 4 stukjes ei op het geheel en strooi er wat gebakken uitjes en peterselie over.  wil je het geheel wat pittiger hebben dan kun je er altijd een Madame Jeanette doorheen doen

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 reacties

  1. lekker! krijg er honger van!

  2. Lekker Saoto!!! Mijn vriend is Surinaams, die kan het ook zo lekker maken

  3. Wat klinkt dit heerlijk zeg…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.