LaFamiliaB.nl

Recept: Bakkeljauw

| 2 reacties

Ik haal regelmatig een broodje bakkeljauw hier bij een toko en oh oh wat is dat smullen dan maar ik had allang gelezen dat zelf maken geen drol voorstelde maarja ik durfde het niet aan haha, dat heb ik met zoveel dingen maar vandaag toch de stoute schoenen aangetrokken en oh men waarom niet eerder gedaan rach!! Het is ook heel simpel!

Nodig:

1 pak bakkeljauw
1 ui ( versnipperd)
2 tomaten ( in blokjes gesneden)
3 teentje knoflook (geperst)
2 volle theelepels tomaten puree
zwarte peper5 eetlepels olie
2 takjes selderij ( fijn snijden)
1 maggie blokje
beetje citroen sap
beetje suiker of zoetstof
Surinaamse puntjes ( of pistoletjes)

Je kookt de bakkeljauw ongeveer 15 minuutjes in een pan met water, wel eerst goed afspoelen voordat je het kookt! Als je het gekookt hebt spoel je het nog een keertje af en laat je het uitlekken. Ondertussen fruit je de ui, de knoflook en voeg je de tomatenpuree toe met de blokjes tomaat (die zitten hier niet in want ik was de tomaat vergeten!! maar zonder kan dus ook prima)
je laat dat even pruttelen, dan voeg je ook het maggie blokje toe en de citroensap en de peper en de suiker/zoetstof. ondertussen pluis je de bakkeljauw in kleine stukjes en voeg je dat toe aan het tomatenprutje, ik heb er nog een scheutje water bij gedaan en even laten stoven. na ongeveer 2o minuutjes is het wel klaar!!!

lekker op een pistoletje met zoetzure komkommer en een beetje sambal!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 reacties

  1. Zooooo lekker, ben er gek op! En ook zo’n Surinaams broodje met garnalen is ook hemels…..

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.