De leukste, gevarieerde mamablog van Nederland

help jij ook mee?

| 8 reacties

Mijn digitale vriendinnetje gonny (heb haar nog niet in real live gezien vandaar de naam digitaal) haar paps heeft de ziekte ALS

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dat komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.

De ziekte veroorzaakt meestal geen pijn en tast het verstand niet aan. Ook blijven de zintuigen (gevoel, smaak, gezicht, reuk en gehoor) doorgaans intact, evenals de werking van darmen en blaas. Wel worden geleidelijk aan steeds meer spieren aangedaan. Behalve de hartspier. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar.

Een nachtmerrie dus 🙁 er moeten natuurlijk om het zo aangenaam mogelijk te houden en om haar vader zolang mogelijk thuis te houden aanpassingen verricht moeten worden in het huis,  een aanbouw word al aangevraagd maar als dat niet goed gekeurd word moet de beneden verdieping verbouwd worden en ja daar is geld voor nodig! Gonny heeft daarom een oproep gedaan om haar ouders te helpen en gevraagd of mensen een donatie kunnen doen, alle beetjes helpen en helpende handjes zijn er nooit genoeg 😉

Even hier klikken voor het “help mijn ouders” logje

8 reacties

  1. heftig zeg 🙁 sterkte !

  2. aaii dat is geen beste ziekte nee 🙁 su6 en goede actie!

  3. Lief dat je het ook hier schrijft! Erg goede actie 😉

  4. goeie actie meis!!

  5. Ik had het gelezen inderdaad, ik ga wat doneren.

  6. he wat naar zeg 🙁 ik weet wat de ziekte is jammer genoeg, zal vanavond even patrick aan ze sokken trekken en gonny sterkte!

  7. dat jij ballen had wisten we al en een goed hart ook!! wat lief dat je het koppelt rachel

  8. Dank je wel! Je bent een engel!

Wil je ook een reactie plaatsen? Gezellig!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.

%d bloggers liken dit: