De leukste, gevarieerde mamablog van Nederland

Overnight Oats Recept

| 5 reacties

Niet de meest mooie foto hihi

Onlangs heb ik me voorgenomen om een wat meer healthy lifestyle te nemen. Want ik snaaide wat af joh.. En juist: cravings naar ongezonde dingen. 

En ja ik behoor tot de groep die ’s morgens het liefste een kop koffie neemt als ontbijt. Heel slecht, maar ik ben nou eenmaal geen broodmens in de ochtend en ontbijtpap a la Brinta (zo noemen wij dat, niks geen spon btw) is me ook veel te dik. Maar ik wilde graag goed beginnen met mijn voornemen en zocht een goede ontbijtoptie.

Zo kwam ik via YouTube uit bij een video over gezonde ontbijtjes en havermout was daar 1 van! Ideaal want het is van nature ook nog eens glutenvrij! Nou ideaal voor mij als Coeliak 😀

Het leek me dan ook leuk om een van mijn receptjes te delen met jullie 🙂 Het is heel simpel want je kan het de avond ervoor al klaar maken! Ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt!

Wat gaat er in zo een ontbijt?

Het is een heel makkelijk ontbijt eigenlijk! Je hebt voor deze niet heel veel nodig. Uiteraard kan je zelf variaties maken hier op 😉

  • 250 ml yoghurt (ook hier geldt: je mag zelf kiezen welke je neemt zoals mager, halfvol, vol of zelfs vegan)
  • 25 gram havermout (kies dan voor de variant die alleen havermout als ingrediënt heeft, ik heb die van de Lidl voor € 0.35)
  • handje rozijnen (25 gram)
  • Koek en Speculaas kruiden (ik gebruik die van verstegen)

Hoe maak je dit?

Dit ontbijt maak je de avond ervoor en ideaal dus voor als je ’s morgens weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Ook hoef je de havermout niet te koken, want je kan het prima zo eten.

Allereerst pak ik de weegschaal en zet ik daar mijn ontbijtkom op. Dan weeg ik de goede hoeveelheid yoghurt af.

Ik zet de weegschaal altijd op nul zodra ik er een schaal ofzo op heb gezet.

Vervolgens pak ik een beker en zet deze op de weegschaal, om de havermout af te wegen. Dit doe ik bij de yoghurt en roer het goed door. Zet het in de koelkast en laat het een nacht staan. Je kan het eventueel nog afdekken met plastic folie.

Vanzelfsprekend haal je het de volgende ochtend uit de koelkast. Ik voeg pas op het moment dat ik het uit de koelkast heb gehaald de toppings rozijnen en koek en speculaaskruiden toe, zodat het voor mij niet te sompie wordt. Rozijnen vind ik te zacht niet heel lekker.

Wat ik dan doe is de rozijnen in de ontbijtkom mikken en dan weer de kruidenmix erover strooien. En klaar is kees, of nou ja de Overnight Oats

5 reacties

  1. Oh lekker met speculaaskruiden, dat is een goed idee! Ik zou ook pas op het laatste moment rozijnen erin doen inderdaad, hou er ook echt niet van als ze te zacht zijn.

  2. Dacht ook als je coeliakie heb zeker niet bij de lidl kopen.
    Stond pas stukje in blad coeliakievereneging dat je het beter niet gewoon in de supermarkt kan kopen.
    Ook al reageer je er niet op kan je dunne darm er wel van beschadigen als je dingen eet waar toch minimaal gluten in zitten

    • Tuurlijk is het beter om bij een speciaalzaak te kopen.

      Ik lees het blad zelf niet.. Hoor ook wel veel dat het een beetje marketing is in de bladen (sponsoring enzo ).

      Ik at het jaren geleden ook al. En de internist heeft geen verdere schade geconstateerd. En ik eet het ook niet elke ochtend hoor. Wissel het ook af met kwark en fruit. Beetje afwisseling kan geen kwaad toch 😉

      Overigens eet ik verder volledig glutenvrij. Ook als we buiten de deur eten. Dan let ik er juist extra goed op en zoek ik ook echt zaken waar je ook echt geen kans hebt op kruisbesmetting 🙂

  3. Je weet dat ‘gewone’ havermout niet glutenvrij is? Je moet als coeliaak glutenvrije havermout gebruiken.. die van de Lidl is niet glutenvrij.

    • Het is van nature glutenvrij, maar het wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ook gluten verwerkt worden. Dus de kans dat je er als Coeliak last van krijgt is aanwezig.

      Tot nu toe heb ik er geen last van gehad ( en ik reageer heel heftig op gluten ).

      Tuurlijk kan je het beste de glutenvrije variant kopen als je helemaal zeker wilt zijn. Maar omdat ik weet dat het van nature glutenvrij is, wilde ik dit wel proberen en tot nu toe gaat het goed 🙂

Wil je ook een reactie plaatsen? Gezellig!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.

%d bloggers liken dit: