Recept: Bladerdeeg lekkers

| 5 reacties

Deze lekkernij heb ik een tijdje geleden al gemaakt en het recept lag op de plank te verstoffen. Dus het werd tijd dat ik het maar eens ging uitwerken want het is heel lekker dit!!

Het is wat lekkers voor bij de thee of koffie of gewoon weg lekker tussendoor om even wat te snoepen.

Wat heb je nodig:

4 velletjes bladerdeeg
4 perziken/abrikoos
1 ei
150 ml melk
10 gr custard poeder
1 eetlepel suiker
poedersuiker

Je laat de velletjes bladerdeeg even ontdooien. Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. De perziken/abrikozen moet je even uit laten lekken dus dat kan je nu even doen.

Je gaat de custard poeder met 3 eetlepels melk en 1 eetlepel suiker en een ei tot een papje roeren. Verwarm de rest van de melk en doe daar de rest van de custard poeder bij en maak er een papje van. Verwarm het al roerend met een garde goed door. Als alle custard ingedikt is zet je het vuur uit.

Schep een beetje van de pudding in het midden van een plakje bladerdeeg en leg er een perzik/abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje om de perzik/abrikoos heen. Knijp de punten een beetje tegen elkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan.

Klop een eitje los en bestrijk de bladerdeeg hapjes ermee aan de bovenzijde.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 min in de oven en daarna is het smullen met een beetje poedersuiker eroverheen!!

Lijkt het jullie lekker? En zouden jullie het ook maken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Auteur: Rashel (dochter)

Hey!! ik ben Rashel, de dochter van Rachel en Roon. Ik blog over beauty en make upe, lifestyle, food en fashion!

5 reacties

  1. Oh dit klinkt echt goed! Ben zelf helemaal weg van abrikozenslof dus deze gaan er zeker in!

  2. mmmm ziet er lekker uit.
    wil ik ook wel eens proberen

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Protection Plugin created by Jake Ruston - Wordpress Plugin made by FatCow Review and ImHosted Review.