24 december 2012

24 december 2012

14 jaar alweer mam…hoe houd ik het vol al 14 jaar zonder mijn lieve moedertje….toch geflikt he ouwe, en denk als je op me neer kijkt een beetje trots bent… een mooi gezin een mooi huis…het enige zou je een teringschop verkopen door mijn ziekte.. “ben je niet goed bij je harses” hoor ik je zeggen, en het liefst geef je me nog een trap na, en die verdien ik, en als ik aan die momenten denk he mam dan weet ik dat je weer gelijk hebt. Je ouders hebben altijd gelijk alleen zo jammer dat je daar op latere leeftijd altijd achter moet komen. Door die 14 jaar heb ik wel iedere keer de kerst overleeft, ja met een doos tissues, maar dat interesseert me geen moer mamsepams, ergens weet ik dat je hier bent, je kleindochters in de gaten houd. Je favoriete nummer wat ook op je uitvaart werd gedraaid en wat ik jaren lang niet heb kunnen horen staat nu aan terwijl ik dit logje tiep. ik kan het horen, wel met een traan maar ook met een vette lach

De pijn en het gemis raken we nooit kwijt, menn mamsepams wat had ik je graag willen voorstellen aan niootjuh en rasje, die dingen blijven steken en ja daar moet ik maar mee leren leven 😉

1 dag voor kerst zitten we weer, iedereen loopt weer op eieren in huize B want je moet mij met rust laten op 24 december, elk jaar, en hoe raar en stom en lomp het ook klinkt beleef ik elk jaar als een film zoals op 24 december 1998, vanaf 9 uur smorgens dat de telefoon ging en mij werd verteld dat mama er niet meer was. Die film is heel lang en vermoeiend en zal dit jaar ook zwaar zijn omdat het best een hoop energie vreet maar ik heb het er voor over, laat die film maar afspelen, laat mij maar die dag herleven, ik voel me er goed bij.  Elk jaar zeg ik ook dat het de laatste keer is geweest dat ik bij haar graf heb gestaan maar op de dag zelf krijg ik de kriebels en moet ik er toch gewoon heen, en denk dit jaar ook gewoon weer. Ondanks dat je daar niks meer hebt, is het toch het plekje waar mijn moedertje ligt, waar ik zodra ik de begraafplaats op kom totale rust in mijn lichaam heb…

Lieve mamsepams, na 14 jaar mis is ik je goddome nog elke dag!!! daarboven samen met je broer leo kijken jullie op ons neer terwijl me kerst vieren…kom je nog even langs ? en zo niet have fun daarboven met de bocht en de heiniken bier 🙂

Fijne kerst mams <3 you

6 gedachten over “24 december 2012

  1. Jeetje Rach, moet er helemaal van huilen. Het is rot, het blijft rot. Ieder jaar weer. Of het nu 1 jaar geleden is of 14 jaar. Het verdriet zal nooit minder worden. Gelukkig weet je er nu steeds beter mee om te gaan. Ik weet hoe lastig het is en vind zo’n speciale datum ook altijd rot om doorheen te komen. Maar het gaat je lukken! Ze zal er altijd zijn. Nu, als je in de kliniek zit, over je kids waken. Hou daaraan vast x

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.