5 dingen die je nooit moet zeggen tegen secretaresse

5 dingen die je nooit moet zeggen tegen secretaresse

Zoals jullie weten ben ik van opleiding (en dus een beetje van beroep) Management Assistant/ Directie Secretaresse ( afgekort als MADS )

Zoals bij elk beroep heb je vooroordelen over wat je voor werk doet. Maar wat zijn nou echt typische dingen die vaak gezegd worden?

 1.  Oh een beetje achter de computer zitten, daar hoef je toch niet zoveel voor te leren toch?
  Was het maar zo, secretaresse is een beroep waar je toch wel voldoende kennis van moet hebben. Ik heb een klein half jaar stage gelopen op een administratiekantoor. Ik heb in het eerste jaar van mijn opleiding heel veel theoretische kennis opgedaan. Zonder deze kennis had ik mijn stage nooit zo goed af kunnen ronden. Enne ik deed echt wel meer dan alleen maar achter de pc of laptop zitten.. Denk aan PR materialen maken, overeenkomsten maken, voorbereiden van workshops, researching en nog veel meer!
 2.  Een beetje e-mailen en koffie halen, dat kan iedereen wel.
  Natuurlijk kan iedereen een e-mail sturen en koffie halen maar dit is echt een vooroordeel dat ik heel vaak hoor! De e-mails die ik verstuurde waren echt geen simpel hoe gaat het met je berichten. Ik had echt klantcontact via de mail en beantwoordde soms de vragen die ze hadden. Zowel Nederlands als internationaal dus je moet echt wel je engelse skills up to date hebben. Fouten kan je je niet veroorloven. Het is dus wel meer dan een beetje mailen. Wat dacht je van het agenda beheer? Zodanig goed kunnen inplannen dat je baas geen dubbele afspraken heeft.
 3.  Secretaresse’s lopen alleen maar in sjieke dure mantelpakjes
  Oke, ik had, als er een belangerijke klant kwam of als mijn stagebegeleider langskwam, soms wel eens wat nettere kleding aan. Maar als ik wist dat er geen klanten zouden komen of als ik wist dat we naar de stort zouden gaan, kwam ik gewoon in een jeans. Ik had mazzel dat dat gewoon kon bij het kantoor waar ik zat. Maar ook bij de stage die ik deed, voordat ik mijn huidige opleiding startte, kon ik gewoon in mijn normale kleding heen en was er niet echt een sjieke dresscode ofzo. Uiteraard is dit anders als je bij een advocatenkantoor werkt. Maar ik heb mazzel gehad bij de stage’s tot nu toe. Het hangt echt van het bedrijf af. Maar dat sjieke mantelpakje is echt niet meer het beeld van een secretaresse.
 4.  Secretaresse’s nemen alleen maar de telefoon op en vijlen hun nagels heel de dag.
  I wish i could! Hele dagen telefoon opnemen hoeft gelukkig echt niet en heel veel gaat tegenwoordig via mail. Maar dat nagelvijlen… I wish I could! Daar is echt geen tijd voor hoor! Ja in je half uur pauze misschien. En het is niet eens goed voor je nagels zoveel vijlen (ik kan het weten als gecertificeerd nagelstyliste) dus dat beeld klopt zeer zeker niet! Wel zijn goed verzorgde nagels een must net als een goed verzorgd voorkomen als persoon.. Het is natuurlijk een no go als je op je werk aankomt als een ma flodder natuurlijk haha..
 5. Secretaresse is een beroep voor alleen maar vrouwen
  Ook dit is allang achterhaalt 🙂 Bij mijn opleiding zitten nu zelfs in het eerste jaar een aantal jongens. Het geval is nu ook dat het een gender neutrale opleiding wordt! Vind het ook best een goed initiatief! Hoewel ik van mening ben dat er meer hogere functies bekleed moeten worden door dames, vind ik dat er meer plaats moet komen voor mannen in mijn vak als MADS. Het is een superleuk beroep dat voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn!
   

Zijn er bij jullie beroepen ook vooroordelen?

Willen jullie wat meer weten of mijn opleiding of beroep laat dat even weten dan kan ik hier wat meer over plaatsen. Miscchien zijn jullie ook wel benieuwd naar een schoolweek? Wil best af en toe een schoolweek overzicht plaatsen van wat mijn opleiding inhoud.

5 gedachten over “5 dingen die je nooit moet zeggen tegen secretaresse

 1. De secretaresse is vaak de spil van het bedrijf, weet overal wat er speelt, heel belangrijk! Wel wat jammer van de spelfouten, dit past totaal niet bij het beroep! (Secretaresses, stages, inhoudt etc. 😉 )

  1. Heb even een woordenboek erbij gepakt en het klopt wat je zegt.. Heel scherp van je!

   Gelukkig is het tijdens mijn stages altijd goed gegaan en heb ik zonder problemen handboeken voor stagiaires dus dat komt allemaal wel goed denk ik zo…

   En zoals Rachel ook zegt het is menselijk..
   Maar ik zal er nog beter op gaan letten hoor 😉

   (Ik praat het niet goed maar ik heb een lichte vorm van dyslexie)

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.