appel-kaneel-cake

appel-kaneel-cake

Hier zijn we toch kaneel gek moet ik zeggen, kaneel door de appelmoes, flinke lepels kaneel door de appeltaart, en die appeltaart is hier net zo geliefd als de tiramisu, maar ik heb natuurlijk niet altijd zin om elk weekend een bom suiker teย kweken in me oventje natuurlijk haha want eenmaal gemaakt overleven de lekkeredingen hier meestal tot aan de avond en dan is het gewoon op de la op:D

appel kaneel cake…kom doe eens gek rach en gaat het eens proberen tot sippe lippies hierzo want dat kan natuurlijk noooooiit zo lekker zijn als de appeltaart en tiramisu die mama maakt….nou dus wel ๐Ÿ˜€

Ik wil dit al zo lang maken maar het durven he…stel nou dat ik het verpest…je kan er niks aan verpesten eigenlijk maar ja laat dat maar ย eens door dringen in een anti keuken prinses ๐Ÿ˜›
anyway wat heb ik gedaan, nou simpel, zelfs de meiden kunnen het maken ๐Ÿ˜€

Recept:

230 gram bloem

1,5 theelepel bakpoeder

125 gram suiker

3 eieren

125 gram boter

1 zakje vanillesuiker

85 ml melk

2 appels

kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm je oven voor op 190 ยฐC. Mix de boter totdat deze zacht is of zet het even in de magnetron en laat het smelten, voeg daarna de suiker, vanillesuiker, de eieren toe. Voeg daarna de bloem met de bakpoeder. Voeg daarna ook de melk toe.

Nadat je het beslag hebt gemaakt schil je 2 appels, in blokjes. Doe die in een kommetje en strooi daar een beetje suiker overheen en kaneel zoveel als jij denkt dat lekker is.

Dan doe je de stukkjes appel door het beslag heen en spatel je het even door, en dan hup hup de oven in ๐Ÿ˜€

In 45 minuten is hij klaar en dan is het smullen ๐Ÿ˜€

24 gedachten over “appel-kaneel-cake

  1. Ooh jammie lijkt me echt heel lekker. Maar ik ben op dieet…whaaaah! Ik wil wel een recept van SB proberen. Lijkt lekker op het plaatje van haar boek, weet niet of het echt lekker is. Heb net beetje gesmokkeld, heb een schaaltje chips op. Maar in het weekend mag ik een beetje smokkelen. Ben gelijk bang dat ik mijn eerste kilo kwijt ben…hahaha.

  2. Mmmmm!! Kom maar met die cake haha. Ik ben ook kaneel gek ook in de appelmoest, bij de verse rodekool met appeltjes en een tartaartje, tiramisu ook heeerlijk!

  3. mafkees wat doe je me aaaaannn hahaha ik ben ook gek op kaneel en appel dus ik gaat deze morgen even maken natuurlijk ๐Ÿ˜€

  4. heerlijk als jij in de keuken hebt gestaan hihih:D
    smaakt naar appeltaart denk ik al vind ik appeltaart lekkerder dan cake

  5. haha rach geeft haar eigen draai aan alles waar suiker in zit, slimme bitch haha
    maar dit is zeker een makkelijk recept zeg ๐Ÿ˜€ en als jij zegd dat het te kachelen is gaat ik het volgende week ff maken ๐Ÿ˜€

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.