Baby en zomertijd

Baby en zomertijd

30 maart is onze kleine Fenne alweer 7 maanden oud man wat gaat dat hard. Ze groeit goed, ontwikkeld goed en is zo leergierig. Het is elke dag een plezier om haar te zien groeien.

Vanaf afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Fenne heeft zaterdag op zondag juist een uur langer uitgeslapen dan normaal. Heerlijk ze slaapt gelukkig door nouja tot vanmorgen. Om 03:50 kwam er geluid uit haar kamer.

Gauw hebben we gekeken en lag ze heerlijk te pruttelen van goedemorgen mama. We hebben haar speen er meerdere keren in gedaan, haar weer op haar zijkantje gelegd en haar muziek mobiel en lampje aangezet. Meestal valt ze dan vaak wel weer in slaap.

Helaas mevrouw was echt wakker en begon nog meer geluidjes te maken, te pruttelen en was echt niet van plan om te gaan slapen. En nou denk je dan?

wat het beste werkt bij Fenne is rustig blijven. Ik heb haar uit bed gehaald en een schone luier aangedaan, terug haar pyjama in en mee naar het grote bed. Meestal valt ze vaak wel in slaap als ze met haar hoofd tegen mijn borst aan ligt en ik ritmisch op de maat van een slome hartslag Oo haar billen tik. Lukt dat niet dan geef ik haar soms een mini fles van 90cc en maak deze iets rijker qua voeding en iets warmer dan normaal.

Toen deze op was heb ik haar terug in haar bed gelegd. Haar speen erin en ben ik rustig weg gelopen.. ssst en mevrouw was weer vertrokken.

Rustig blijven kan zoveel schelen.. zeker als je kindje nog moet wennen aan andere tijden. ook al ben je zelf nog zo moe.. rust straal je uit wanneer je dit zelf ook bent.

Wat doe jij als je kindje moet wennen aan de zomer tijd? 

2 gedachten over “Baby en zomertijd

  1. hier hebben de meiden er eigenlijk nooit zoveel last van gehad, ik meer dan hun hahaha. ik speelde een beetje met de slaaptijden zeg maar dus 1900 werd 1930 en dat is altijd goed gegaan

  2. Ons meisje is inmiddels 6 jaar en de eerste dag is er gewoon niets aan te doen. Maar dat begrijp ik ook wel. We proberen zo snel mogelijk in het gewone ritme te komen. Het blijft lastig die eerste paar dagen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.