Bakken en braden

Bakken en braden

Iedereen bakt, kan je niet omheen toch :D.

Alleen de een heeft voorkeur voor het ene en de andere weer voor wat anders.
Hier zijn wij gek op  bakken en braden en dat zien jullie wel terug in de vlogs. Er werd mij gevraagd waar ik nu het liefste in bak. Nou dat ga ik jullie dan maar vertellen en waarom.

Onze eitjes worden gebakken in de roomboter omdat wij dat een lekkere smaak vinden geven. Voorheen bakte ik ze in de croma en soms nog voor Roon want die houd niet zo van roomboter. Gehakt bak ik met een heel klein beetje olijfolie en dat is eigenlijk niet nodig want er zit genoeg vet in maar ja ik heb veel vet nodig dus voeg het altijd een beetje toe. Roerbak groenten bak ik in de olijf olie en soms ook de zonnebloemolie. Kip bak ik altijd in de zonnebloemolie, als het door mijn wok gerechten gaat dan want zo een stukje kip  bakken doe ik dan weer in de roomboter. Het is per maaltijd verschillend. En de kip word ook wel eens gebakken in de olijfolie maar dat is van het gerecht afhankelijk.

Ik wissel eigenlijk elke keer af. Broccoli bak ik dus in beide, kom ik weer terug op het verhaal dat het maar net bij het gerecht moet passen en waar ik trek in heb. Ik gebruik heel veel roomboter en dat doe ik omdat het voor kha/keto eten perfect past en ik het nodig heb.

Als ik lijnzaadcrackers maak dan gaat daar rustig een half pakje roomboter op haha en dat vinden mensen raar en veeeeel te vet. Hun begrijpen alleen niet dat het niet alleen goed voor je is maar ook gezond ;). Het is kha/keto dus ik kan daar rustig op los gaan en buiten dat vind ik het lekker.

Waar bakken jullie het liefste in? Of wat vind je het lekkerste?

Als wij gewoon een stukje vlees braden dan gaat dat in de croma, het geeft een lekker smaakje vinden ze hier maar er gaat dan als nog altijd een klontje roomboter doorheen voor moeders 😉

4 gedachten over “Bakken en braden

  1. Ik heb laatst weer een pot kokosolie gekocht, omdat ik smeerbare boter niet lekker vind en wel eens brood met hagelslag wil kunnen eten. Ook qua bakken of wokken doet fit het heel goed en ik merk geen verschil met andere olie of een beetje boter. 🙂

    1. kokosolie ben ik zelf niet zo kapot van moet ik eerlijk zeggen en voor bakken is het toch niet het meest gezonde. ik zweer bij roomboter 😀

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.