Bezuinigen dit jaar?

Bezuinigen dit jaar?

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje bezig en zo ook onze dagelijkse dingen. Boodschappen, werk, school en gaat zo maar door. Ik probeer elk jaar dingen aan te passen en nee dat lukt echt niet altijd! Ik wil, nou ik gil, al jaren dat ik wil bezuinigen op de boodschappen want mensen die ons langer kennen dan vandaag weten dat wij echt heel veel aan boodschappen uitgeven. En ja sommige vinden dat rond uit belachelijk maar wij weten niet beter so don’t judge ;). De ene keer lukt het mij wel om te bezuinigen erop maar er zijn ook weer weken dat het gewoon niet gaat en ik heb mij daar maar bijΒ  neer gelegd.

EnΒ  niet alleen op de boodschappen probeer ik te bezuinigen maar ook op de telefoon kosten. Ik en Roon zijn zeker geen beller en nemen dus elke keer een hoop mee aan belminuten mee naar de volgende maand. Wij zijn echt de fanatieke mb vreters om het zo maar te zeggen.

De meiden daarin tegen zijn dan weer wel bellers maar goed daar krijgen wij geen extra rekening van want op is op en als dat moment daar is dan hoor ik ze al van de trap komen ” uh pap….kan je even wat overgooien?” hahha. IkΒ  moet dan altijd wel even lachen want ze zitten dan negen van de tien keer nog niet eens op de helft van de maand!!!

Ik heb wel eens gekeken en opgeschreven waar ik nog meer op zou kunnen bezuinigen maar loop toch elke keer weer tegen een muur aan. Ik heb dan ook alle respect voor mensen die met een heel weinig budget rond moeten komen!!! Ik zou daar eens in leer moeten gaan echt waar.

Waar ik wel altijd een krent in ben, is in het electra!! De meiden hebben er een houtje van om gewoon van alles te laten branden, zoals verlichting en tv terwijl ze gewoon niet thuis zijn…, ja hoe zonde is dat dan zeg ik dan regelmatig tegen ze.

Ik ben dit jaar dus weer gaan kijken en Energie vergelijken.

Wij betalen op dit moment nog niet de hoofdprijs al zeg ik het zelf, maar dan nog ben ik altijd nieuwsgierig naar een Energiemaatschappij die het eventueel aantrekkelijker zou kunnen maken.

En ik moet zeggen dat ik toch wel met open mond heb zitten lezen van de verschillende bedragen!! En ja dat heeft mij aan het denken gezet om toch een keer de stap te gaan zetten om een andere maatschappij te gaan nemen.

Waar bezuinigen jullie op? En lukt het jullie ook?

En voor de lezers met kids…, laten jullie kids ook wel eens onnodig iets aanstaan of branden? Ben ik wel nieuwsgierig naar πŸ˜€

 

 

13 gedachten over “Bezuinigen dit jaar?

 1. Wij zitten inderdaad ook met een weekbudget qua boodschappen. Word je heel creatief van na een tijdje. Wel proberen we minder boodschappen te doen die onnodig zijn..

  Die electra is er een idd.. proberen zo min mogelijk te gebruiken en hopen elkaar weer wat terug te krijgen.. tot nu toe altijd gelukt πŸ™‚

 2. ik zou moeten bezuinigen op de hebbendingetjes, ik koop te vaak rommel dat ik dan niet gebruik en het in de kast beland… ook boodschappen wij besteden rond de 60,- voor twee man maar heb ook veel in de kast staan nog wat ik nooit gebruik of maar 1 keer echt drama haha

  1. haha herkenbaar hoor ik deed dat ook, teveel tierelandjes kopen waar ik eigenlijk geen moer mee deed, zonde van het geld en ben daar ook drastisch mee gestopt

 3. Haha… hier lijkt het soms wel op de Lichtstad in huis. Mijn pubers kunnen er ook wat van, tot mijn grote ergernis.
  Boodschappen zijn hier een vrij grote uitgavenpost. Ik sta vol bewondering als ik hoor dat sommigen het redden met een heel laag budget. Hier lukt dat niet echt heel goed, maar we doen ons best.
  Ik verander bijna elk jaar van energieleverancier, en dat loont inderdaad!

  1. ja knap he hoe sommige gewoon met 50 euro per week met 4 a 5 man kunnen rond komen!! dat is hier het dag bedrag van boodschappen!! respect voor hun hoor!! en dat helpt dus wel wisselen van leverancier πŸ˜‰

 4. Mijn zoon en ik laten altijd het licht op de gang branden. Daar werd mijn man zo moe van dat hij daar een bewegingssensor heeft geinstalleerd. Werkt perfect, gaat dus na circa 1 minuut vanzelf weer uit.

  1. dat hebben wij ook een tijd gehad maar toen we een keer thuis kwamen, kwamen we erachter dat het de hele nacht had gebrand πŸ™ dus had geen zin meer voor ons

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.