Bloemkoolbodem
Een pizza van bloemkool. Die kennen wij natuurlijk allemaal al wel. En ik heb al eerder een recept ervan geplaatst.
Maar ik ben ondertussen al heel wat experimenten verder en deze bloemkoolbodem kan je of als pizzabodem gebruiken of gewoon laten afkoelen en in repen snijden en lekker mee dippen in een sausje.

Ik heb het recept ook aangepast.
Je hebt het volgende nodig:
- Bloemkool, een hele of kant en klare bloemkool rijst zoals ik had
- 1 Ei
- Zout en peper
- Geraspte kaas
- Oregano
- Mozzarella
- Pastasaus naar keuze of zelf maken
- Knoflookpoeder
De bloemkool maal je fijn als je een hele hebt. Heb je bloemkool rijst kant en klaar uit het schap dan gooi je dat in een pan en bakt het rustig op tot het vocht wat erin zit verdampt is. Dan strooi het uit over een bord en laat je het heel goed afkoelen.
Als het is afgekoeld doe je alles in de kom op de pastasaus en mozzarella na, die komen later pas of als je het als dip gebruikt helemaal niet.
Je kneed alles lekker door elkaar en strijkt het uit over een beklede bakplaat. Ik had het bakpapier even ingesmeerd met olijfolie zodat het niet kan blijven plakken. Als je alles verdeeld hebt dan doe je hem in de oven die je voorverwarmd hebt op 200 graden en denk dan aan een minuut of 25 maar dat is per oven verschillend.

Na die 25 minuten, en hij is goed, dan haal je hem eruit en dan kan je hem gaan beleggen met de pastasaus en nog wat geraspte kaas en mozzarella. En je kan natuurlijk nog meer dingen eraan toevoegen wat jij lekker vind. Dan gaat hij nog even 10 minuten terug de oven in en dan is hij klaar!

Je kan hem dus als pizza eten maar ook zonder de pastasaus is hij erg lekker, samen met een zelf gemaakte dipsaus een top snack die koolhydraten arm en keto is!
En kinderen zijn hier ook gek op, dus dan krijgen ze gelijk hun groenten binnen 😀