Boodschappen doen

Boodschappen doen

Nou standaard cliche deze zin maar iedereen doet boodschappen!

De een vind het fijn om boodschappen te doen en de ander heeft er een bloed hekel aan.

Ik zei de gek vind het heerlijk om boodschappen te doen :D. Ik kwam op een andere site een blogpost tegen over boodschappen en dacht hey daar kan ik ook wel wat over posten. En ook om het feit dat ik bijna letterlijk van mijn stoel flikkerde toen ik las wat de persoon aan boodschappen kwijt was per week!! Ik praat dan over de 75-90 euro per week voor een groot gezin dus met kids.

Onze wekelijkse boodschappen, nou ja dagelijkse boodschappen, want ik doe elke ochtend mijn boodschappen omdat ik alles vers wil hebben, bestaan uit de volgende standaard dingen:

Brood ( voor roon op zijn werk)
Bolletjes voor de meiden
Kaas
Ham
Eieren
Vleeswaren
Vlees producten zoals gehakt, kip, biefstuk ect.
Soja melk voor door de koffie
Boter, heel veel boter en dan met name roomboter  ( ik eet namelijk een pakje roomboter per dag)
Olijf olie
Flessen evian water en spa rood halen we elke week in een grote party bij de sligro
Groenten
Pasta
Koffie (nespresso)
File american
Ice koffie van douwe egbert (is niet aan te slepen hier en dan heb ik het over 25 bekers in de ijskast op voorraad
Waterijs en of schepijs
Vis bij de visboer
Worst en dan bedoel ik rookworst en knakworsten
Crackers
Heksenkaas
Roomkaas
Geraspte kaas

En voor sommige dingen zoals mijn kruiden ga ik naar de toko toe en haal daar altijd hele zakken waar je langer mee doet natuurlijk.

Op vrijdag neem ik altijd 2 zakken chips mee, eentje voor Roon en eentje voor  de meiden, door de weeks eten ze geen chips 😉

Een paar dingen in het lijstje haal ik niet elke dag maar een hoop ervan dus wel. Ik doe dat omdat ik altijd een “Back up” nodig heb zoals we dat  hier noemen. Jullie weten alles wat ik eet is na 5 minuten weer weg en ja dan heb ik weer honger en dus moet er weer wat gemaakt worden en nee ik kan niet 2 keer hetzelfde eten 😉

Wij hebben dus een flinke uitgave dagelijks aan boodschappen. A omdat ik van alles in huis moet en wil hebben en B omdat wij nooit hetzelfde eten.

Een afschrift van de dagelijkse uitgaven hier. Hier stond ook tanken bij wat ik weg heb gehaald want dat doe ik natuurlijk niet elke dag!

Doen jullie wekelijks boodschappen of ook dagelijks?

Ik maak altijd een lijstje in wunderlist met wat ik moet halen voor het avond eten en ja er gaat altijd meer mee dan op het lijstje staat haha, dan zie ik weer wat lekkers liggen en denk dan oh ja dat neem ik maar gewoon mee.

Ik ga ook wel op de aanbiedingen af en koop ook rustig goedkopere merken maar het meeste gaat toch wel in de verse vleeswaren en vis zitten 😉

7 gedachten over “Boodschappen doen

  1. Grappig, ik gebruik ook Wunderlist! Vind het echt een uitvinding. Kan altijd en overal mijn lijstje bijwerken en heb dus altijd een up-to-date versie op zak. Heerlijk om alles lekker ‘weg’ te tikken en het lijstje weer leeg te maken.

    Zelf vind ik boodschappen doen heerlijk, maar dan wel als het rustig is in de winkel. Ik ga dagelijks, omdat ik me niet voor een hele week vast wil leggen aan wat ik wanneer eet en omdat ik het dan makkelijk lopend of fietsend meekrijg. Zo kom ik iedere dag aan mijn beweging.

    Vlees en vleeswaren haal ik bij de slager. Dat is inderdaad prijzig zoals je zegt, maar de kwaliteit is altijd top en ik heb er een goed gevoel bij.

  2. Ik doe een paar keer per week boodschappen, maar het streven is om naar één keer per week te gaan. Niet omdat ik er een hekel aan heb, maar omdat ik dan waarschijnlijk minder kwijt ben. Alleen nu het zo warm is, ga ik om de dag voor fruit, anders bederft het hier waar je bij staat…

  3. Ik heb echt een hekel aan boodschappen doen en stel het zo lang mogelijk uit. Wel haal ik vaak wat ik lekker vind of waar ik trek in heb dus ben altijd wel wat meer kwijt.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.