Boodschappen

Boodschappen

Boodschappen, we doen het allemaal, maar van niet iedereen een favoriete bezigheid. Ik vind het niet erg om boodschappen te doen maar ik ga wel heel vroeg om alle chaos en drukte voor te zijn want zodra het druk is in een winkel dan flipt deze moeders hem.

Hier doen we elke dag boodschappen….whattt? ja elke dag. Ik heb gewerkt met week menu’s maar dat ging hem toch ook echt niet worden en de helft ging dan ook meestal de prullenbak in en dat is ook zonde. Het werkte gewoon niet omdat we dan net even trek hadden in iets anders of ik kon het even niet opbrengen om uitgebreid wat te gaan maken dus tegenwoordig, nou ja al een hele tijd, bespreken we ’s avonds nadat we gegeten hebben wat we eventueel de volgende dag willen eten. De meeste stemmen gelden zeg ik dan maar en allemaal hetzelfde eten komt hier heel weinig voor, dus ik haal dan de booschappen voor hun en voor mijzelf. En dan de vraag “waarom eten jullie niet altijd hetzelfde?” nou wat ik eet lusten hun niet en wat hun eten mag ik negen van de tien keer niet omdat er voedingsstoffen in zitten die ik niet verdraag of teveel aan koolhydraten.

Dus ik maak een lijstje op mijn telefoon in wunderlist, en gaat dan op pad voor de boodschappen. Ik ga verschillende winkels af want voor de een moet ik het daar halen en voor de ander weer daar….ja ja ze houden moeders lekker bezig haha. Ik ga standaard naar de appie en de dirk en de hoogvliet en de jumbo is als ik last minute wat nodig heb. De lidle kom ik ook wel eens maar de aldi sla ik over, en verder heb je hier geen emte of coop of wat anders.

Ik maak dan altijd wel een lijstje maar kom altijd met meer thuis en dat herkennen heel veel mensen denk ik. Ik zit dan op facebook te kijken op pagina’s wat mensen uitgeven aan weekboodschappen en ik krijg dan altijd een rol beroerte om het zo maar te zeggen want wij geven heel veel uit aan boodschappen!!! Wij redden het niet met 100 a 150 euro per week in ieder geval en ik heb een reken sommetje gemaakt met de bonnetjes erbij en ik kwam uit op 280,- euro per week. Daar zit verder niks bij dus geen tanken of wat dan ook nee puur boodschappen. Schandalig eigenlijk en ik struin dan nog wel de aanbiedingen af. Ik eet wel veel vis en ja dat is duur natuurlijk, en ik koop mijn vis bij een visboer en niet uit de supermarkt omdat ik dat gewoon niet lekker vind, ja ik weet ik klink nu heel verwent ja πŸ˜‰

Wij zijn grote eters, dan hebben volgers op facebook en instagram nu wel door, en sommige mensen raken dan ook in shock als ze zien wat wij op een avond eten terwijl dat voor ons heel normaal is.

Bezuinigen ….tja zou niet weten hoe, wat ik al schreef ik ga al op aanbiedingen af en ga ook rustig naar de lidle maar ik blijf gewoon een hoop geld kwijt zijn aan de boodschappen.

Hoevaak doen jullie boodschappen en waar? en als je wil mag je neerzetten wat je weekbudget is, ik ben daar wel nieuwsgierig naar

9 gedachten over “Boodschappen

 1. Ik geef ook veel te veel uit maar alles gaat wel op en geniey er ook van dat is het belangrijkste. Wel koop ik veel biologisch bij Ekoplaza en vegetarische producten van de Vegetarische slager. Het is wel goedkoper dan vlees maar telt toch wel aan. Ik ben wel van plan een kasboekje bij te gaan houden vanaf morgen. Gewoon om eens wat meer overzicht te krijgen. 😊

  1. dat is alleen maar super als het opgaat en genieten moet je er zeker van!! en ja kasboekje……..dat heb ik ook eens gedaan maar is geen beginnen aan hier hahaha, doe het alleen voor de zaak nog en verder niet πŸ˜‰ ik zie de uitgaven aan de afschriften en hou dat zo een beetje bij.

 2. Leuk om te lezen hoe het er bij jullie aan toe gaat qua boodschappen en menu’s ! Het is dat ik niet iedere dag naar de winkel ga, dat zal als ik terug naar school ga wel weer veranderen. Maar ik koop momenteel nog per week voor mij en mijn vriend boodschappen. En ik kom met de aanbiedingen en dan vlees uit op een €50. Als ik alleen ga lukt dit, als mijn vriend mee gaat is het wat meer en als ik geen vlees nodig heb kom ik uit op een 10 tot 15 euro minder. Of ik koop voorraad voor in mijn mini stellingen, dan is het nog een 50 euro haha. De boodschappen haal ik zelf meestal bij de lidl en plus, maar als de aanbiedingen bij de appie handig zijn ga ik ook naar de appie. Of naar alle 3, net hoe het uitkomt!

 3. Jeetje.. ik kom met z’n drietjes uit op nog geen 70 euro per week… en dan bezuinig ik niet eens.. Haal ook gewoon chips/snoep/extraatjes en eet gewoon vlees. En mijn puberdochter en ik zijn ook nog eens grote eters..

 4. Ik ga eigenlijk altijd voor de grotere boodschappen, twee maal per week, naar AH. Ik woon op mezelf en ben zo’n €75,- per week kwijt πŸ™‚

 5. Wij zijn met 5 en ongeveer €150 per week kwijt aan boodschappen. We halen wel brood bij de bakker, vlees bij de slager, vis bij de visboer etc. Verder eten we heel gezond en fruit en groente van het seizoen is niet zo duur bij de groenteboer, dat scheelt. We drinken ook geen frisdranken. €280 is wel heel veel…zou het zonde van het geld vinden. Wij doen overigens de zuivel en overige etc van de Albert Heijn

  1. netjes πŸ˜‰ en ja het 280 is heel veel maarja nogmaals we eten ook veel πŸ™‚ en ik heb natuurlijk apparte dingen nodig omdat ik niet alles mag eten πŸ˜‰ maar was vandaag weer wat minder kwijt iig dus misschien komt het nog goed.

 6. Altijd leuk dit soort blogjes! Zo zie je maar dat het voor iedereen verschillend is :-). Wij zijn met z’n tweΓ«en en doen iedere week boodschappen voor ongeveer 55 euro. Ik haal het meeste allemaal bij Lidl. Vlees en brood vriezen we in. Maar drank, chips en andere merkdingetjes kopen we tussendoor ook wel bij AH of Jumbo. Vis halen we bij de visboer en patat lekker bij de snackbar. We eten bij bijna iedere maaltijd wel vlees maar komen bijna nooit uit op meer dan 300 gram bij elkaar. Ik let ook altijd op aanbiedingen en probeer van te voren te bedenken wat we allemaal gaan eten die week. Maar soms lukt dat gewoon niet of heb je er ff geen zin in.

  1. Wat leuk om te lezen πŸ˜€ en idd het is bij iedereen verschillend!! toen roon en ik nog geen kids hadden waren we ook 150 euro per week kwijt, en dan ook maar met zijn tweetjes, maarja de een eet meer de ander minder en vind dat jullie het heel netjes doen πŸ˜€

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.