Copycat

Copycat

Iedereen met een website krijgt er wel eens mee te maken. Een copycat.

Een copycat, iemand die iets van jou overneemt, of helemaal compleet om ze geven er een andere draai aan, maar het klinkt en is hetzelfde.
Ik heb dit jaren geleden al een keer mee gemaakt, en helaas zie ik het de laatste tijd weer gebeuren. Je hebt vaste rubrieken op je site bedacht en dan zie je ineens een copy voorbij komen op een andere site.

Ene kant voor je dan vereerd, maar daarna heb ik zoiets van “hallo vriendin, mankeert jou wat op zelf verzin gebied??” Zo jammer denk ik dan.

Natuurlijk zijn er site’s die dezelfde onderwerpen hebben zoals make up, lifestyle, ect. Helemaal prima maar verzin je eigen content 😉

Hebben jullie ook wel eens te maken gehad met een copycat?

Ik weet dat het niet altijd makkelijk is wat zelf te verzinnen of te ontwerpen, maar keep it real en make it your own 🙂

34 gedachten over “Copycat

 1. Oh dat is echt bagger. Ik zou wel pissig zijn. Als het echt gekopieerd is, zou ik er wel wat van zeggen. Denk ik. Ik weet niet hoe ik zou reageren. Het is mij nog niet overkomen. Althans ik ben me er niet bewust van.

 2. Ik heb het nog niet meegemaakt maar ik zou het totaal niet waarderen. Ik gebruik mijn eigen foto’s en tekst dus dat moet voor anderen ook mogelijk zijn.

 3. Yes, dit is me recent nog gebeurd. Na lang denken welke titel ik mijn persoonlijk terugkerende blogs wilde geven, zag ik precies dezelfde titel een paar weken later bij iemand anders. Dat vind ik dan wel jammer, want heb er lang over nagedacht.

 4. Ik vind het ook soms bizar, hoeveel blogs ik tegenkom die wel erg veel op elkaar lijken. In ben reisblogger en probeer bewust te schrijven over onze eigen ervaringen. Natuurlijk komen bloggers op dezelfde plekken, maar onze content is uniek en door ons geschreven. Zo zou het moeten zijn, ook begrijp je punt!

 5. ik ben / voor zover ik weet / nooit gekopieerd….zou ik niet leuk zijn ??
  Zonder dollen ik zou dat echt heel vervelend vinden als ik daar achter kwam en ik zou er zeker wat van zeggen

 6. Ik heb wel eens gehad dat ik zag dat iemand na dat ik een artikel had geplaatst, twee keer een paar dagen daarna ook net zo een onderwerp had, de eerste keer dacht ik nog, toeval, maar de tweede keer niet meer. Raar, bedenk je eigen onderwerpen en artikelen.

 7. Ik vind het juist leuk om een niche te kiezen die niet zoveel gekozen wordt, en om dan juist unieke content te maken. Eerst vond ik het wel spannend om een buitenbeentje te zijn, nu geniet ik er juist extra van en ben ik blij met alle kansen die het met zich meebrengt ☺️ Sommige mensen zullen denken dat ‘goed gejat beter is dan slecht verzonnen’. Maar bij mij staat originaliteit juist hoog in het vaandel!

 8. Gelukkig nog nooit meegemaakt. Denk dat ik me dan maar vereerd moet voelen mochten ze het wel doen…. beter goed gejat dan slecht verzonnen…. zolang ze maar niet letterlijk kopiëren

 9. Wat vervelend. Ik heb het gehad met Pinterest foto’s. Dan hebben ze die niet netjes gerepint (0f hoe je het ook noemt), maar echt opgeslagen en geupload als eigen foto

  1. oh walgelijk als ik het zo mag zeggen!! ik heb dat toen zelfs met mijn buikfotos gehad van mijn zwangerschap!!chick gebruikte mijn foto 🙁

 10. Vervelend he!
  Zelf ook al regelmatig meegemaakt.
  Hele tijd terug eens een complete lay-out gejat van mij. Niet nagemaakt maar gewoon alles compleet gekopieerd…

 11. Echt zo vervelend als anderen met je ideeen, content en zelfs naam aan de haal gaan, helaas al vaker mee van doen gehad.

  1. als je het nooit heb meegemaakt dan weet je dat ook niet maar misschien heb je het zelf wel eens gedaan zonder er erg in te hebben of juist bewust 😉

 12. Ja niet veel helaas, ze kopiëren je content en nog net niet je foto’s. Ik kan wel stappen ondernemen maar laat ze dit maar zien als waarschuwing 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.