Corona: De eerste dagen..

Corona: De eerste dagen..

Je komt er niet meer onderuit, het Corona virus.

Hier ben ik afgelopen zondag ineens gebombadeerd van mama/influencer naar juf! Want ook wij zijn aan het thuis lesgeven geslagen.

De komende 3 weken zijn we zoet met huiswerk en een soort van les geven.

Wellicht is het een leuk idee om onder deze post tips te delen van oefeninge, spelletjes, apps etc. om elkaar te helpen deze periode door te komen.

Want Rach en ik zijn vast niet de enige die tijdelijk de docent mogen uithangen.

Nu help ik regelmatig mee op school, dus ben wel redelijk op de hoogte van hoe de lessen verlopen. En heb in het verleden als stage voor de klas gestaan. Dus voor mij is het lesgeven niet helemaal nieuw.

Wat doen wij zoals op een dag?

Dat verschilt een beetje, ook afhankelijk van het weer. Bij lekker zonnig weer zitten we zo heerlijk een uur in de tuin (verder gaan we ook niet, want ja Dais is een gigantische schijtluis wat dit betreft).

We hebben uiteraard de opdrachten van school. Maar we hebben ook verschillende websites gevonden met opdrachten voor verschillende groepen. Wat echt super ideaal is. Want zo kan je voor elke groep weer geschikte opdrachten en oefeningen vinden en vaak ook uitprinten.

Verder doen we verschillende spelletjes, zowel gezelschap als educatieve spelletjes. Ook kan je heel makkelijk memorie maken. Mochten jullie daar een DIY van willen hier, roept u maar 😉 komt ie volgende week online of eerder mocht daar behoefte aan zijn 🙂

Wat zijn jullie tips om Corona door te komen met kiddo’s thuis?

13 gedachten over “Corona: De eerste dagen..

  1. Die van mij zijn 22 en 18 dus zelf redzaam maar het is wel belangrijk om structuur te houden nu we met z’n allen hele weken op elkaars lip zitten. Onze hond heeft de tijd van zijn leven, iedereen wil er uit om lekker in het zonnetje met de hond te kunnen wandelen en we zijn de hele dag thuis, dat vindt onze hond ook een groot feest.

  2. Ik moet naar werk maar mijn zoon studeert thuis. Als ik thuis ben dan gaan wij even wandelen in rustige plek of afstand van andere. En natuurlijk in achter tuin zitten, geniet van het zonnetje

  3. Ik heb geen kinderen, dus helaas ook geen tips voor je. Ik heb deze tijd wel aangegrepen om wat meer in huis te doen (buiten dat ik gewoon ook acht 88 achter mijn werkplek moet zitten om te werken)

  4. Ik had toevallig net vandaag een blog erover geschreven met tips zoals een filmmarathon maar dan wel echt met nagebouwde bioscoop of lekker in huis camperen maar ook online cursussen volgen. Kids vinden volgens mij de lessen van Freek Vonk heel tof (via zijn site) en er zijn ook veel leuke kunst- en tekenlessen op het moment (gratis via Facebook en Insta). De halve lockdown haalt wel het creatieve boven in de mens!

  5. Mijn kinderen zijn wat ouder en redden zichzelf gelukkig. Maar de ouders met kleine kinderen zullen flink aan de bak moeten. Hanteer een ritme en vaste dagindeling is mijn belangrijkste tip.

  6. Educatieve spelletjes doen is nuttig ja! Zelf werk ik op kantoor, maar in deze periode werk ik veel tijd. Moet wel af en toe op kantoor zijn, maar dat is minimaal. Overdag werk ik dus en in de avond hoef ik niet per sé weg, maar dat deed ik al niet doordeweeks. En de weekenden zal ik mij vermaken met Netflix en bloggen.

  7. Ze hebben hier elke ochtend schoolwerk klaar staan van school, ze doen precies wat ze anders in de klas hadden gedaan alleen ben ik nu het aanspreekpunt, ik vind dit wel even wennen hoor, van altijd alleen thuis, nu met zijn vieren bezig. Gisteren hebben we mee gedaan aan de Lockdown games, dit was erg leuk, verder doen we veel spelletjes en gaan de jongens geregeld even op de trampoline in de tuin, alle energie er uit springen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.