De body positivity tag

De body positivity tag

Ik zag bij Shirley de Body Positivity tag, en aangezien ik daar pas geleden lichtelijk door uit mijn slof ben geschoten dacht ik “kom we doen mee met die tag”. En dan niet omdat ik het allemaal zo geweldig vind dat BP, maar meer als van ik moet dit doen, en ik wil ook duidelijk maken dat het echt niet zo 123 makkelijk is voor iedereen om maar even van je lichaam te houden πŸ˜‰ of om door maar even kleding te dragen die je graag wilt en je daar maar gelijk lekker in te moeten voelen…snap je mij nog?

Maar goed ik heb het voor zover mogelijk was ingevuld πŸ™‚

Wat versta jij onder Body Positivity en wat betekend het voor jou?

Wat ik versta onder Body Positivity…poeh kijk daar gaan we al en ik wil het van twee kanten bekijken. Ik vind dat je van jezelf moet houden, dat je je mooi voelt van binnen, want als je mooi van binnen bent straal je dat ook uit naar de buitenkant. En dan maakt het niet uit of je dik of dun of vol met de pukkels of wat dan ook zit. Niemand, maar dan ook niemand is perfect!!
Ik zeg altijd “hou van jezelf zoals je bent”. Maar door dit te zeggen ga ik zelf keihard op mijn bek. Ik zeg het wel tegen anderen maar waarom kan ik dat dan niet?

Nou goed daar is een dingetje waar aan gewerkt word;). Ik zou mijzelf toch echt een keer moeten accepteren zoals ik nu ben. Het blijft lastig, want een paar jaar geleden zat ik ook in die mallemolen, doordat ik mijn lichaam niet strak genoeg vond en daarom als een dolle hond ben gaan trainen 7 dagen per week. Nu is het visa versa, nu kan ik niet eens kijken naar mijn lichaam omdat het gewoon niks meer is, ja een velletje over een botje. De kippenvleugels bij de appie in het schrap hebben nog meer vlees dan ik. “Doe er dan wat aan” zullen een hoop mensen denken en zeggen en ja ik kan daarop ingaan, maar mensen die mij in real life kennen weten wel beter en weten ook dat ik elke dag knok ervoor.

Ik weet dat ik hier mee moet leren leven en ik zal mij daarbij moeten neerleggen.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij?

Ik pak dan even de foto collage van 2013 erbij. Daar was ik ook alΒ  niet blij met mijzelf en trainde toen al. Maar was wel blij met mijn smoeltje. Een gezonde toet, die nog van alles kon doen wat ze wilde zonder erbij na te hoeven denken van hoe ik eruit zag. Ja tuurlijk dacht ik daar wel aan maar op een compleet andere manier dan nu.

Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

Dan ga ik toch gelijk naar de uitstraling van mijn ogen! Die, vind ik, en andere ook, dat die kracht uitstralen. Je kijkt niet in een dooie ziel om het zo maar te zeggen.

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Het liefst geen van beide!!! Maar als ik echt zou moeten kiezen ga ik toch voor een bikini want ik ben nooit een badpak vrouwtje geweest. En natuurlijk heb ik een bikini en ja ik trek hem ook aan maar doe er dan nu wel een kort broekje bij aan.

Hoe denk jij dat andere jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Ik denk dat andere mij zien als een mager vrouwtje en hier niet verder veel aan doet (geloof mij is ook zo in mijn face gezegd een paar keer). En ik zie mijzelf als een bonenstaak die stront eigenwijs is geweest en nu op de blaren zit door wat ik in het verleden heb gedaan met mijn lichaam. Maar ik zie mijzelf ook als een sterk persoon die toch ondanks alle tegenslagen en pijntjes door gaat, en dan niet alleen voor mijn mooie meiden en super vent maar natuurlijk ook voor mijzelf!! Vroeger zag ik mijzelf compleet anders, toen voelde ik mijzelf ook echt wat, leuke smoel, leuke babbel. En die leuke babbel heb ik nog wel hoor maar toch met een randje en dat vind ik zonde. Ik mag er dan wel anders uitzien maar het karakter zit er nog wel van toen.

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?

Daar ben ik kort in en dat is moeder worden!! Ik ben blij met twee gezonde mooie meiden! Die door alle shit toch gewoon opgroeien als twee top mini vrouwtjes en waar deze moeder echt echt heel trots op is :D.

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? en waarom?

Daar sta ik compleet achter!! Een voller iemand is net zo gelijk als een skinny iemand en die ideale maten en insta foto’s mogen van mij ook verbannen worden!! Want ik schreef het al eerder…perfectie bestaat niet! En ik vind het ook geen goed voorbeeld van sommige insta accounts door foto’s te plaatsen van het perfecte lichaam met het perfecte outfitje. Tuurlijk super leuk om te zien hoor maar voor jonge meiden is het gewoon tricky. Die denken al snel van “oh ik ga op dieet want ik wil ook dat lichaam en outfitje hebben zodat ik overal geliefd ben” een dikke no-go vind ik dat en ik hoop ook echt dat de jonge meiden van deze tijd verder denken dan alleen het ideaal plaatje. Ik denk dat iemand met een maatje meer zich nog gelukkiger voelt dan een gratek…t die de hele dag op een rozijntje zit te sabbelen omdat ze bang is aan te komen.

Je favoriete body positivity instagram account:

Oh crap…sorry maar die heb ik dus niet want ik houd mij daar dus op instagram niet mee bezig. Ik zie alleen de foto’s die voorbij komen maar ga er niet naar op zoek. De enige is dan Shirley, waarvan ik deze tag heb overgenomen. Ik ken haar al jaren, ook prive en weet dat ze hard geknokt heeft voor haar kilo’s en zich gelukkig nu heeft neergelegd bij hoe ze nu is <3

Je beste zelfacceptatie tip:

Juistem uhh deze geld dan ook keihard voor mij maar…. neem jezelf zoals je bent. Als je mooi bent van binnen dan zit je al goed! Trek je niet op aan een ideaal beeld wat je op het net voorbij ziet komen. Uiterlijk is niet alles, als je hart maar op de juiste plek zit πŸ˜‰

Nogmaals mensen, ik ben niet blij met mijzelf maar ik ben daar wel zelf verantwoordelijk voor en ik hoop in de toekomst gewoon lekker een dikke reet te hebben en een kilootje of 35 eraan te hebben!! Ik werk er elke dag aan for so far het lichaam het toelaat.

 

Ik wil Shirley ook even bedanken want die tut heeft toch wel even mijn ogen geopend vorige week nadat ik uit mijn slof schoot op insta over body positivity en dat ik het spuugzat was van alles wat ik voorbij zag komen. Shir appte mij en drong even tot deze moeder door! Schat dank je wel <3

Bron : Cassandra

14 gedachten over “De body positivity tag

 1. Dikke knuf lieverd!

  Helemaal eens met die slechte voorbeelden.
  En ook heel herkenbaar hoor. Door het pesten vroeger heel onzeker geweest ( gepest om mn uiterlijk qua kleding ) dus het kan zo lastig zijn om 100% zeker te zijn van jezelf.

  Gelukkig geen last meer van die onzekerheid, maar dat heeft zeker een deuk gegeven op de basis en middelbare school.

  1. zo zonde als mensen een deuk van iets oplopen betreft hun uiterlijk πŸ™ maar jij bent er nu wel sterker uitgekomen πŸ˜€ <3

  1. Nee precies als ik eraan toe kom deze week verander ik het nog wel maar mensen snappen wel dat het wel dat het jou tag is aangezien hij vaker verschijnd op sites πŸ˜‰

 2. Heftig voor je dat je hier allemaal doorheen bent gegaan. Ik wens je veel succes en je hebt idd prachtige ogen!
  Misschien alleen nog even vermelden dat de tag is bedacht door Cassandra van Momambition.nl 😊

  Liefs

 3. Knap dat je hem hebt gedaan deze tag. Kan mij zo goed inleven hoe jij je voelt tov body positivity. Ik heb namelijk hetzelfde en ik sta natuurlijk qua gewicht aan de andere kant. Ik heb het mijzelf heel lang kwalijk genomen dat mijn lichaam is zoals het nu is en ik vond dat hele body positive gedoe maar lastig. Iedere keer dacht ik “zij hebben makkelijk praten, zij hebben niet zo’n lichaam als ik dat is aangetast door lipoedeem”. En ergens denk ik dat nog steeds maar ik ben wel ontzettend trots op mijzelf waar ik nu sta, wetende hoe hard ik daarvoor geknokt heb. Dus ja, ook ik vind het een lastige maar probeer wel naar de goede punten te kijken.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.