De eierkoek

De eierkoek

Op elke woensdag doe ik mijn wekelijkse boodschappies, en als ik die dan gehaald heb dan loop ik door naar de bakker die in de hoogvliet zit en dan haal ik een zak eierkoeken want die zijn gewoon de lekkerste van het lekkerste!!

Bij onze eigen bakker hier in het centrum verkopen ze ook eierkoeken, ja duh ze verkopen die krengen overal maar die zijn gewoon weg niet te kachelen, ze plakken, ze zijn vettig en gewoon brrr. Nee rach haar eierkoeken moeten droog zijn, met een hard randje aan de buitenkant. Nou rijd ik natuurlijk niet elke dag naar de hoogvliet om die eierkoeken te halen, nee ik teerde wel op die gore van onze bakker hier, tot dat ik ze bij de makro meenam en bijna in de buurt kwamen van mijn perfecte eierkoeken, maar heb je het weer, ik rijd ook niet elke dag naar de makro…pff jaaa dan word het ff paniek he als je je eierkoeken niet bij de hand hebt haha. Ik vanmorgen met de meiden naar nootdorp gereden, bakkerij ammerlaan…en ja wel ze hadden daar mijn eierkoeken, dan wel in het mini formaat maar goed dan nemen we gewoon een zak extra mee 😛

Ik heb al meerdere keren geprobeerd om ze zelf te maken en geloof me 16 eieren op een dag naar de klote helpen voor die eierkoeken was niks hier hoor haha, ik kreeg het gewoon niet voor mekaar, er moet amonium in maarja ik de luie trut heeft geen zin om stad en land af te lopen voor dat spul en zonder dat spul moet het ook lukken alleen is het tot nu toe nog niet gelukt en misschien maar beter ook want als ik eenmaal die slag te pakken krijg dan puilt mijn kast uit met zelf gemaakte eierkoeken 😛

Eten jullie wel eens eierkoeken ? zoja wat vind je dan lekker die plak dingen of die droge met dat harde randje ?

21 gedachten over “De eierkoek

  1. ze noemen die ammonium ook wel koek amoniak, staat op internet, iemand vroeg waar je het kon kopen, en iemand geeft als antwoord: je kan het in de oude drogist tegenover het Goude Hooft kopen, dus op de dagelijks groenmarkt in Den Haag…. of in een chinese Toko… ( dit staat op internet he)

    1. precies met een hard randje eraan hahaah en ja zitten genoeg carbs in (koolhydraten ) voor zover ik weet maar als je verder niks anders eet zoals ik kan dat wel hahah ik heb dat nodig maar ze blijven een verantwoord tussendoortje

    2. ja had ik ook gelezen buuf maar ben te lui om erheen te gaan haha en wat ik al schreef leed is niet te overzien als ikze zelf kan bakken :p

  2. Als er maar een bruin hard randje aan zit…..,,, hoe zit het dan met die kolidraat dingen,,, zit er niks in dan?

  3. Ik heb zo mijn periodes, soms liggen ze hier dagelijks en dan weer een hele periode niet. Ik eet alle eierkoeken, maar ik vind die krokante het lekkerste, maar die kan ik hier nergens vinden 🙁

  4. AMEN aan deze blogpost haha!

    Ik ben ook gek van eierkoeken, en heb ze ’t liefst ook met zo’n knapperig randje en dan lekker zacht (vers) en niet plakkerig. Toevallig heb ik gister die plakkerige gekocht want er waren geen andere. Voor een keertje vind ik het best te eten maar het liefst heb ik natuurlijk die van de bakker. 😀

  5. Ohh eierkoeken zijn heerlijk! Ik vind ze het lekkerst met een krokant randje. Bij onze bakker zijn ze niet echt droog, maar heerlijk zacht omdat ze zo vers zijn.
    De plakdingen vind ik ook niet te nassen.

    1. haha was te snel met klikken geloof ik, maar ik vind ze zo smerig, die brosse eierkoeken koeken van jou laatst die vind ik dan weer wel lekker maar hier nergens te krijgen

  6. vieze dingen vind ik het en als je en hap neemt staat gelijk je bakkes droog, nee rach doe mij maar wat anders goed
    trouwens hoorde weer via via dat jij vrijdag feest heb…neem dan lekker een hap van een eierkoek 😛 en dan mij bellen 😛

  7. @heleen jaaaaaaa met hagelslag !!! dat eten wij hier ook ook door rach 😀 en met jam en alles wat smeerbaar is kwakken me neefjes en nichtjes erop haha

  8. moet even lachen hierom en denk dat terug aan het moment dat jij hier voor het eerst binnen kwam en ik vroeg of je wat bij je thee wilde waarop je antwoorde ” ik wil een eierkoek met hagelslag” mohahahah en sinds dien zijn we verzot op de standaard eierkoeken met een beetje boter en een laagje hagelslag erop 😛 maar dat eet jij niet meer nee jij eet die dingen lekker droog hahah

  9. ze zijn zo lekker he haha en ik vind die van de bakker bij ons ook niet lekker, en na een dag krijg je ze niet eens van mekaar af zo plakkie plak bah. gelukkig kan is het je nog niet gelukt inderdaad om zelf te bakken want dan is het niet meer te overzien hahah

  10. Ik ga ook voor de niet vette, niet plakkerige met een hard randje aan de buitenkant, maar ook weer niet te droog. Gewoon goed!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.