de uitleg #mylifemyfight

de uitleg #mylifemyfight

Geweldig al die (sommige positieve) comments en mensen wat een mail heb ik gehad!! Zowel anoniem als gewoon met naam, ze waren heel enthousiast en waarom ik daar niet veel eerder mee ben begonnen..nou dat is makkelijk en dat heb ik eigenlijk al in het eerste stuk uit gelegd dat het niet zomaar iets is wat je even zo maar op het www gooit πŸ˜‰ zowel als in fotos niet als in woorden, er blijft altijd wel een soort van “dat gaat een ander niks aan”

Mensen waren geschokt door de foto, ja daar kan ik niks aan doen en daarom plaats ik ze ook om “het beeld” erbij te gaan geven.

De uitleg..nou eigenlijk antwoord is het meer op de vraag van mensen die het niet snappen wat anna nou met je doet, en het waarom niet of weinig eten… laat ik zeggen dat ik wel eet, alleen alles is zo goed als koolhydraten arm, alles word gewogen en een ander mag mijn eten niet klaar maken zelfs mijn mannetje niet. Het is controle hebben over je voedsel. En geloof me ik ben gek op eten (dit klinkt heel raar he ) maar daar zit een addertje onder het gras natuurlijk. De lekkere dingen zoals Tiramisu ala rach word gewogen en gemeten en er vallen steeds meer dingen weg uit het recept.Β  De hoeveelheid eten word berekend, zeg ik neem 800 calorieen per dag, daar train ik er weer 400 van weg savonds. Maar in feite blijft er heel weinig over van die 800 calorieen want als ik mijn broodje smorgens op heb dan loopt ik ten minsten een stuk of 8 keer de twee trappen op en af hier in huis.

Anna beheerst je, zei zegd wat je wel mag en wat je niet mag, en je kan nog zolang nadenken bij een koekje van zal ik het gewoon doen, er zitten maar 25 calorietjes in dus die zijn zo weer weg maar nee dan komt anna en die verbied het je en zo heb je de hele dag een strijd in je kop welles-nietes-welles-nietes…en dat is al vermoeiend.
Ondertussen weet ik alle hoeveel heden uit me hoofd, wat ik net zei een klein kaakje van verkade is 25 calorieen, en zo gaat het met alles de hele dag door….controle houden

Stel je het eens voor (voor mensen die gewoon een lekkerbek zijn dan he) er word je een heerlijke tompoes voor geschoteld…..waar je natuurlijk gewoon zo snel mogelijk je vorkje in wil prikken en dat ding naar binnen wil werken met een kop thee of koffie…. en dan mag je er niet aankomen, hij is ook onbereikbaar voor, je word tegen gehouden door anna, anna zegd dat je daar heel ziek van word, en erger nog dik!! en dan heb je eigenlijk al gegeten, het trainen is al heel zwaar en dan ook nog eens een uur extra moeten trainen om die tompoes eraf te krijgen … dat is de moeite niet;) dus dan laat je hem staan. Ik eet wel eens een tompoes met alle gevolgen van dien, word misselijk, krijg maagpijn, maar ben dan wel sterk in me schoenen door hem er niet uit te gooien, nee ik ren die trappen wel weer op en af πŸ˜‰

35 gedachten over “de uitleg #mylifemyfight

 1. Wow, ik ken je niet en kwam toevallig hier terecht. Maar dit is echt niet normaal.. Moeten je kinderen dan ook zo vroeg al eten?
  Sporten is zeker gezond en meer mensen zouden het moeten doen (waaronder ik, ook al ben ik helemaal niet dik). Maar als je er zelf onder lijd en eten gaat zitten wegen en alles weet je wel dat er iets verkeerds zit denk ik. Ik kan me echt moeilijk iets voorstellen bij zo’n ‘Anna’ maar dat komt omdat ik dat zelf nog nooit heb gehad. Ik hoop dat het goedkomt en dat er een dag komt waar je weer 2000 calorieen eet, zoals het hoort, waarbij je wel kunt sporten natuurlijk =D en dat Anna voor eens en altijd oprot
  x

  1. nee het is ook niet normaal en daarom heb ik ook project a geopend πŸ˜‰ en ja mijn man en kinderen eten met mij mee om 16.00 en eten om 18.00 nog iets kleins;)
   wij duimen allemaal dat anna een keer oprot πŸ˜‰
   en normaal is het ook niet nee, het is een ziekte die je leventje beheerst πŸ™

 2. Dissociatieve identiteitsstoornis.. Dat is heel herkenbaar voor mij, alleen uit het zich bij mij in een andere vorm, die persoon in jou die jij ‘Anna’ noemt, laat mij mezelf snijden.
  Zelf krijg ik behoorlijk wat hulp (mede door het gevaar van automutilatie, wanneer snijd je te diep? Zo diep dat het dodelijke gevolgen kan hebben.. je hebt geen controle over Anna, zij beheerst jou), ik lees dat je zegt dat maatschappelijk werkers zeggen dat je vijf kilo aan moet komen. Ik denk dat, als je een goede psycholoog zoekt, hij inziet dat jou probleem niet is ’te weinig willen wegen’ maar ‘jouw andere persoonlijkheid te veel controle over je te laten geven’ en hij kan je dan helpen met het ‘wegjagen’ van die alter-ego.
  Je moet alleen moeite doen, om iemand te vinden die voor jou geschikt is, en soms heeft die andere jij zoveel controle over je dat je zelfs dat niet kunt..
  Hulp zoeken is de beste keuze die ik ooit hebt gemaakt.

  Maar, dat zijn gewoon waarnemingen van iemand die iets soortgelijks heeft πŸ˜‰ Wat je er mee doet mag je natuurlijk zelf weten.

  Ik wens je het allerbeste, ook als je geen hulp zoekt, en ik hoop dat het lukt Anna weg te krijgen.

  Laura

  1. ik ben gewoon onder de indruk van je reactie….iemand vinden voor mij …ja daar moet ik inderdaad moeite voor gaan doen en dat ga ik ook zeker doen πŸ˜‰ achter de schermen word daar aan gewerkt
   ik vind het heftig wat jij hebt, ik verhonger en jij snijd in jezelf..omgekeerde wereld maar eigenlijk dezelfde stoornis, bedankt voor je reactie πŸ˜‰

 3. Ik heb er veel over gelezen en gehoord. Maar ik vraag me dan altijd 1 ding af. Anna walgt van dikke mensen. Jij past wel tig keer in mij want ik heb veel overgewicht. Hoe ga jij dan om met “die” mensen? Kan je die wel in je omgeving hebben? (ik vraag het maar ff voordat ik straks een avondje zit te borrelen bij je en in elkaar gebeukt wordt en Roon me moet steunen hahaaha)

  1. ik walg niet van dikke mensen mits ze zich continue blijven vol vreten met (voor in mijn ogen) onzin dingen, koekjes, chips ect. en dan klagen dat ze geen lucht krijgen als ze een trap op moeten …dan walg ik ervan;) en niet iedereen heeft het mooie figuurtje en dat hoeft ook niet dus je kan hier gewoon gezellie op de bank borrelen hoor zonder de beuken hahaha

 4. dat weten we nu wel onderhand πŸ˜‰ vraag geloof ik niet om een preek toch? ik geef me mening net zoals jij klaar!!! mijn mening blijft ook

 5. , Daarom zeg ik ook alleen wat ik denk en wat ik vind πŸ™‚ . Ik gun haar het beste en ik gun haar ook om dit te overwinnen . Net zoals ik gewoon iedereen een goed leven gun wat er ook gebeurt πŸ™‚ . Maar ze mag mijn berichten ook weghalen als zij dat wil , mijn mening blijft zelfs dan onveranderd πŸ˜‰ .

 6. Oh maar dat is helemaal prima hoor , geen probleem . Het is alleen zo dat ik haar het beste toewens , al groeien wegen uit elkaar kun je mensen nog steeds het beste gunnen toch ?

 7. overwinnen doet ze het zeker wel, maar dan wel met echte vriendinnen die haar blijven steunen πŸ˜‰ en dat gaan we zeker doen tut

 8. Hi ,

  Ik lees nog steeds weleens mee , ik hoop echt dat je het wint. Er zijn namelijk zoveel mensen die je graag zien en blijven zien . Je was altijd al mooi , maar die woorden zeggen op het moment weinig met een ziekte als ana . Succes en sterkte maar dit is de eerste stap!

 9. ik volg je iederedag, maar weet nu ff niks teschrijven, ik schrik iederekeer van zo`n foto, moets ook eerst ff kijken welk deel dit van je lichaam was, ik dacht eerst je been, maar het is je lijf…door zetten hoor…

 10. Wow meis, nu zie ik de foto ziet… ben geschrokken maak me zorgen over je! Je hebt zo’n lekker bekkie gelukkig valt daar niks vreemds aan te zien. Ik weet niets te zeggen ben sprakeloos (wist wel dat je ertegen worstelde al een tijd) Ik wil in iedergeval zeggen doe je best lieverd en je komt er wel als.. jij je er 100% voor inzet al is het maar 95% en hopelijk kom je hier gauw boven op!

 11. ben even een tijdje online geweest en kom online op je site en schrik me werkelijk de pestpleuris (citeer jou nu even want je kan dat zo lekker zeggen haha) die hulpverleners zijn zuigers, heb je niks aan nee, JIJ bent degene die dit allemaal moet tegen gaan, en eerlijk gezegd sta ik daar 100% achter dat je dat flikt en waarom? omdat je ook de disipline hebt om te trainen en om die hele last mee te dragen dus dan lukt het je toch ook om dat klere kreng uit die mooie kop van je te krijgen? je bent zo slim, zo’n vechter…..you can do it!!!

 12. Ik kan me wel in je gedachtes vinden hoor…. En ik geloof niet dat je er met hulpverleners komt. Je moet het zelf doen. Anna zit in jou het is een naam voor dit, maar eigenlijk ben je het zelf het zijn jou gedachten die jou dit aan doen en die moet je zelf proberen te veranderen. Het zou een goed begin zijn om minder streng op jezelf te worden dat je jezelf tot iets verplicht bijvoorbeeld op zaterdag wel dat verkade koekje te eten…
  En dan nog proberen om daar trots op te zijn dat je ook controle kunt hebben om op die zaterdag dan wel dat koekje te eten…

  Ik hoop echt dat het je gaat helpen al die reacties hier en dat je je verhaal kwijt kan. Respect daarvoor hoor: dat je het op internet zet. Je bent super sterk alleen die gedachten moeten om!

 13. een hele zware dagtaak lijkt me dat zeg πŸ™ en druk in je kop ook man man!!
  en las over de hulpverlening…tja die doen geen reet joh ja je nog verder de stront in trappen

 14. Het probleem is ook dat je eigenlijk wel naar Anna wilt luisteren, van binnen vind jij dat zij gelijk heeft. En zolang dat zo is kun je ook geen hulp accepteren omdat jij het niet ziet als hulp maar als een vervelende dwang. En daarnaast vind je hulpverleners sowieso al rot mensen, net als die politie. πŸ˜‰

  Som ik het zo een beetje goed op?

  Toch vind ik deze stap wel goed hoor. Maar ik blijf hoop koesteren dat er ooit een hulpverlener is die jou jezelf naar gezondheid kan laten brengen. Want dat gun ik jou ontzettend erg.

  1. je zit heel goed ja, ene kant heeft ze gelijk en aan de andere kant heb ik zoiets van joh sodemieter een end op. en ja hulpverleners dat weet je dat gaat niet samen met rach net als de politie maar eens zou ik ze toch nodig hebben πŸ˜‰

 15. Owja ik las je reactie “je moet maar even 5 kg aankomen.” Weer zoiets waarvan ik denk; Te bizar voor woorden, want je zit al in de shit en je vraagt niet voor niets om hulp… Ik vind het wel van je lichaam vreemd dat jij op 800 nouja eigenlijk 400 kg kan functioneren. Gaan je organen en lichaam delen daar niet op den duur ontzettend kapot aan omdat ze over uren moeten maken om alles aan te vullen? (Meer een technische vraag van de kant)Ik hoop dat je uiteindelijk die cirkel kan doorbreken en je minder controle hoeft te hebben over elke calorie die je eet en minder gedwongen hoeft te trainen.. Dikke knuffel

  (Pssst het is trouwens “zegt” en niet “zegd” :$)

  1. je organen krijgen de eerste maanden een opdonder ja en daarna ook nog wel maar ik zorg dat ik heel veel drink (groene thee en liters water) en wat je wel vaker hoort en leest, water is belangrijker dan voedsel πŸ˜‰ en ja zag het ja sorry “zegd” haha

 16. las net even hierboven en inderdaad het is niet mensen helpen door ff te gillen je moet eerst aankomen πŸ˜‰
  je verbaasd me wel hoor rach als ik maar 800 k neem dan red ik de ochtend niet eens!!! ja oke ik vreet de hele dag door hahaha maar ik zie jou ook wel gewoon dingen tussendoor eten maar dat is ook allemaal uitgeteld zeker πŸ˜‰

 17. Ik ken je eigenlijk helemaal niet zo goed, maar ik volg je al een tijdje op twitter en via bloglovin.
  Echt ik vind het super hoe je hiermee omgaat! Dat je het toch maar op het www zet, vind ik echt knap. Ik hoop dat je jezelf en anderen hiermee kan helpen!
  En misschien een brutale vraag, maar ga je ook naar een dokter of een psycholoog of iets dergelijks?
  Als je het niet wil beantwoorden snap ik dat hoor!
  Ik zal je blijven volgen, want buiten dat ik dit heel interessant vind, gun ik je het van harte om die bitch de vinger te geven πŸ˜‰
  Liefs πŸ˜‰

  1. maatschappelijk werkers/ doktoren…. ze zijn er maar vragen dingen van je die ik niet wil. je moet eerst maar 5 kg aankomen om in aanmerking te kunnen komen van een behandeling, dat is voor een patient niet helpen vind ik. die knop zet je niet even in een dag om πŸ˜‰ net als met roken daar stop je ook niet ff 123 mee. en nee je bent niet brutaal ik open niet voor niks project a;)
   en idd die “bitch” want eigenlijk is ze dat gewoon hahahah moet idd een dikke vinger krijgen πŸ˜‰

 18. Jeetje Rach wat heftig allemaal.. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve dat ik het enorm knap vind dat je door blijft gaan, je kopppie erbij houdt en het nu ook hier zet, zo krijg je misschien toch meer tips en kom je in aanraking met mensen die ook anna hebben.. Net als iedereen hoop ik dat zij eindelijk jou leven kan verlaten en je iets meer kunt genieten van eten zonder je schuldig te voelen. Knuffel meid!

 19. Jeetje meid die foto, echt wat erg. En dat het zo in je kop zit de hele dag, dat moet verdomme toch echt zwaar zijn. Tis net of er 1 of andere bitch de hele dag naast je zit en loopt die zegt wat je wel en niet moet doen. Maar je weet dat je het in feite zelf creeΓ«rt

  Maar heb wel paar vragen aan je. Hoe is het begonnen? Wilde je wat afvallen? of gespierder worden? En merkte je toen dat dit je wel een goed gevoel gaf? Of heb je een hekel aan dik zijn, vind je bv dikke mensen er niet uit zien, en ben je dan bang ook zo te worden?? Of Heb je een trauma uit het verleden, zijn er dingen gebeurt waar je geen controle op hebt gehad en probeer je dat op deze manier te compenseren?

  Moeilijk hoor Rach. Je bent echt als je 60 kilo zou wegen ook nog gewoon harstikke mooi. En dan waarschijnlijk ook gezonder. Je moet bv nu niet echt ziek gaan worden, dan heb je gewoon totaal geen reserves.

  Kon je die Anna maar zo de deur uit flikkeren he? Hups weg ermee!

  En idd je hebt het op twitter ook vaak over eten, trainen e.d. dus je merkt ook dat dit je gewoon bezig houdt. Snap nu ook waarom je zo vroeg eet. Mennn….val je nooit flauw? Je bent zo aktief.

  Nou meid hoop echt dat je het overwint. Als ik je ergens mee kan helpen, dan doe ik het!

  knufff
  Myriam

  1. op me 16e begon die shit al, maar goed toen was mijn moeder er nog en die had nog wel controle over me, en in de loop naar 20 jr zeg maar ben ik alijd wel met eten bezig geweest en de laatste 3 jaar zit die kut in me kop, toen ben ik ook gaan trainen, heb altijd al slank willen zijn, woog altijd 68 kg, had een paar stevige poten van het schaatsen en dat wilde ik niet. 2x zwangerschap achter mekaar 2o kg en 24 kg aangekomen en toen deed ik al mijn buikspieren trainen, zelfs toen ik 4 mnd zwanger was!!! elke kilo die eraf gaat geeft/gaf me een heel goed gevoel, en dan wil je meer en meer. ik heb niks tegen dikke mensen, want dat is mijn lijf niet, denk wel eens van sjonge jonge gaat lopen joh maar verder niks. flauw vallen heb ik wel gedaan 2 jr geleden maar me lichaam is er nu zo aangewend dat ik dat niet meer doe en als ik me niet lekker voel neem ik een mandarijntje ofzo, vroeg eten idd hier, 16.00 en als het later is breekt de paniek uit want ik MOET om 18.00 trainen, moet het later heb ik een smoel van hier tot tokio;)
   het zou idd fijn zijn om de deur open te gooien en te zeggen en nou oprotten maarja zo werkt het niet, het is een dagtaak, loodzwaar naast me eigen drukke leventje maar daar wen je aan op een rare manier en veranderingen staan mij niet aan dus die cirkel moet ook verbroken worden;)

 20. het is niet veel nee wat je eet maar je doet het wel, weet nog wel vorig jaar met je dat je gewoon alles weigerde πŸ™ ja bij je familie at je om geen gezeik te krijgen, dus in dat opzicht maak je vooruitgang πŸ˜‰ maar ik heb het over en jaar geleden alles duurt een jaar bij jou en dat red jij niet met dat lichaam zo te zien …nog een jaar….

 21. gratenkut dat is het eerste wat in me op komt:(
  ik vind het nog knap dat jij met je super mega drukke leven nog normaal functioneert !!! en ik moet wel zeggen je bent 1 bonk energie als ik je zie πŸ˜€
  ik ga nu wel een beeld krijgen van anna maar geen mongool die mij die tompoes afpakt πŸ˜‰

 22. mijn hemel rachel, dat is een hele dagtaak lijkt me ook om alles te moeten wegen;) en mag roon jou eten niet klaar maken :s dan is ze heel sterk in je kop πŸ™ mooi beeld en een kut foto haha maar dat weetje zelf ook, je lijkt wel een plank:(

 23. Jeetje meid, dan eet je wel heel erg weinig. Volgens mij heb je al minimaal 1400 calorieΓ«n per dag nodig om gewoon te kunnen functioneren :0

  Nogmaals ik vind het enorm knap van je dat je dit online plaatst en hoop echt met heel mijn hart dat ‘zij’ jouw mooie koppie verlaat.

  Kus!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.