De zeurende huisvrouw

| 30 reacties

Iedereen kent er wel een, een zeurende huisvrouw.

Nou om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen…., ik ben er zo een. Een zeurende huisvrouw!
Ik kan om elk wis wasje wel lopen “zeiken” tot irritatie van de rest in het gezin toe. Maar is het nodig om te zeuren? En zou het werken?

Nou het is niet altijd nodig, dat geef ik toe. Dat mijn “zeik” gedrag werkt is wel een feit. En dat is voor deze moeder dan toch echt een win win situatie :D. Ik zeur over schoenen die naast de schoenenkast staan, slingerend wasgoed of wasgoed op de wasmand leggen en niet erin doen, watjes en wattenstokjes die gebruikt zijn en rond slingeren, een kamer die eruit ziet als een omgespit weiland, een trap vol met schone kleding, voeten op tafel, lege flesjes laten staan op tafel, lichten laten branden.

Nou geloof mij ik kan nog wel even een uur zo door gaan! Waarom zo moeiiljk doen vraag ik mij dan af en als het zo gebeurd is en je een hoop gezeur scheelt?

Ik ben iemand die van opgeruimd houd en alles moet strak en schoon zijn. Is dat het niet, dan verander ik ter plekke in de exorcist kan ik je vertellen. Door de weeks als alles op school zit en aan het werk is, dan is het dus echt een wahalla voor mij en kan ik genieten van mijn schone huis. Maar zodra alles thuis komt……, en in het weekend…., oh lord!!

Ik snap best dat er geleefd moet worden in een huis, maar ik vind ook dat je rekening kan houden met elkaar 😉 en elkaar even helpen.

Ben jij ook een zeurende huisvrouw?

reactie's

reactie's

30 reacties

 1. Oh ik ben er ook zo een haha. De meeste woordenwisselingen tussen mij en mijn vriend ontstaan ook tijdens het schoonmaken.

 2. Mijn ouders of moeder zeurt eigenlijk zelden over wat ik doe in het huishouden. Nu vind ik het heel erg fijn om op te ruimen en schoon te maken als ik overprikkeld ben, dus dat is dan wel weer een voordeel voor hen

 3. Mijn moeder is het, als het nodig is, ook wel af en toe ;). Al denk ik dat iedere moeder dat wel doet.

 4. Ik ben zeker geen zeurende huisvrouw want ik heb er niet zoveel mee, maar kan mij af en toe wel ergeren aan het gemak van mijn huisgenoten om alles maar voor de ander, of beter gezegd, voor de eerlijke vinder, achter te laten, ha ha ha.

 5. Bij ons zijn de rollen juist omgedraaid, dat kan ook nog! Mijn vriend spreekt mij vaak aan op de dingen die ik heb laten rondslingeren. 🙂 De rondslingerende gebruikte wattenstaafjes vind ik wel echt naaste trouwens haha.

 6. Als ik jouw artikel zo lees, moet ik toegeven dat ik dingen herken. Mijn kamerdeur tegelijk open met het raam is bijvoorbeeld een no-go. Dat snap ik best, maar ik denk daar ook niet altijd over na hoor.

 7. Hmm..ik denk dat ik dat wel ben haha. Ik heb een eigen willetje dus als het zo moet dan moet het ook zo. En ik hou gewoon van een schoon en opgeruimd huis.

 8. Wat een geweldige en herkenbare blog, hihi. Bij ons valt het reuze mee, maar zo af en toe kan ik best zeuren over schoenen die niet netjes zijn opgeborgen of rondslingerende kleding.

 9. Soms wel, maar ik vind dat terecht! Als je als huisvrouw verantwoordelijk bent voor het huishouden dan mag je er best wat van zeggen als anderen de boel laten slingeren of vies maken. Of gaan zij het voortaan opruimen en schoonhouden?

 10. Ik ken het wel een beetje, maar met kinderen in huis heb je dat ook wel denk ik. Snoep papiertjes op tafel, terwijl ze al 100x langs de prullenbak gelopen zijn.

 11. Zeuren op zijn tijd hoort er toch bij😀

 12. Tja, ik woon alleen, dus zeuren heeft niet zoveel nut. Opruimen wel, daar mag ik best nog iets beter in worden.

 13. Ik kan soms best zeuren en zuchten ook ja!

 14. Haha wel herkenbaar. Overdag heel netjes, savonds een bende.

 15. haha nee ik ben er niet zo een. Af en toe wel haha. Met 2 kleine kindjes is het best lastig alles maar netjes etc te houden. Dus ik heb wat leren loslaten haha

 16. Ik denk dat jouw ‘zeuren’ heel normaal is. Iedereen wilt toch wat orde?!

 17. Ik kan ook goed zeuren op zn tijd haha… Maar doen we dat niet allemaal af en toe 😉

  Buitenom dat blijf je een topwijf mop!

 18. Ik ben geen zeurende huisvrouw. nu zijn wij maar saampjes en bij ons is het eerder andersom. Een zeurende huisman ha ha

 19. Heel herkenbaar! Ik snap echt niet dat mijn vriend spullen op de trap zet en deze vervolgens nooit mee neemt naar boven terwijl hij er toch echt een paar keer over gestruikeld moet zijn. Maar als ik er wat van zeg, dan kijkt hij me aan of ie het in Keulen hoort donderen (ligt er wat op de trap dan????)

 20. Mijn moeder zeurt nooit om mij, haha, Ik ben vrij netjes, dus dat scheelt. Ik help haar ook wel af en toe in het huishouden. Maar is zeker geen hobby van mij, haha.

 21. Jazeker en ik probeer dit af te leren, want het helpt niet en komt de sfeer niet ten goede

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: