Dit liet ik liggen in de gym!

Dit liet ik liggen in de gym!

Ga je dan met je goede doel voor 2020: gaan sporten met schat (Jan), zo stond het in mijn Doelen voor 2020.

Mijn gezicht spreekt boekdelen haha

3 weken voor de sluiting van de sportscholen schreven we ons niks vermoedend in bij de sportschool, om vervolgens goed aan de bak te gaan.
Jan voor de kilo’s en ik, tja blijf een vrouw he haha wat plattere buik, mooiere billen en die blubberpootjes ( en nee ik doe het niet om af te vallen, moet juist wat bij ). #disclaimer

Enfin, na 2 weken fanantiek bezig te zijn geweest, bam: dicht tot nader bericht… Juist, we zijn aangewezen op onszelf en moeten het thuis maar verder oppakken.

Bij m’n laatste trainingssessie ben ik wel een ding vergeten mee te nemen: mijn motivatie… Sinds 16 maart heb ik misschien 5x een training gedaan? Heel slecht, maar ik ben totaal de motivatie kwijt!

Ondanks de stash die we hebben en de app met workoutschema’s die je zelf kan maken zelfs, lukt het me maar niet om m’n oude sportschema aan te houden van voor de coronacrisis (4x pw).

Is dit herkenbaar? Of moet ik gewoon een trap onder m’n flubberreet hebben en gewoon doorpakken?

Wat doen jullie om het sporten thuis goed vol te kunnen houden?

Send me some motivation!

17 gedachten over “Dit liet ik liggen in de gym!

 1. Ik denk dat veel mensen nu geen motivatie hebben.. maar een uurtje wandelen of iets buiten in de tuin geldt niet als sporten, maar vliegen de kcal wel vanaf haha.

 2. Herkenbaar! Niet dat ik zo’n fanatieke sporter ben, maar wel de zoektocht naar motivatie (en tijd!) om goed te blijven bewegen. Wij wandelen bijna elke avond een rondje door de buurt. Het is geen topsport, maar wel lekker om te doen.

 3. Het hoeft niet zo lang te duren als in de sportschool als er maar regelmaat inzit. Al is het een kwartier per dag en wat is.dan een kwartier op 24 uur? (Dit is wat ik zeg om mijn zoon aan het sporten te krijgen. Zelf sport ik niet, ook niet voor corona, ik loop alleen heel veel en dat valt nu ook weg)

 4. Dit is heel herkenbaar! In de sportschool meer dan genoeg motivatie, maar hier thuis krijg ik het gewoon niet voor elkaar. Super vervelend! En ik weet dat ik het zelf kan veranderen, maar toch lukt het me gewoon niet.

 5. Ik ben absoluut geen sporter, maar nu met de coronacrisis doe ik regelmatig een wandeling (ik ben dus eigenlijk sportiever dan ervoor!)

 6. Ik was niet echt een sporter maar had nood aan wat beweging met al die thuiswerkdagen. Ik ben zelf gestart met Start 2 run 🙂

 7. Wij hebben in de schuur een buikspierapparaat staan en een crosstrainer. Dus ik probeer nog wel wat te doen. Hopen dat de sportscholen snel weer open gaan!

 8. toen ik nog 7 dagen sporten was het gewoon jezelf dwingen tot het uiterste en daar hoorde ook de minder leuke dingen bij .Als je wat wilt bereiken met je lichaam moet je daar voor werken;) en ja dat is soms niet altijd even leuk maar je weet wel waarvoor je het doet 😀

  1. Ja klopt, is ook zo.. Maar merk toch dat ik meer voldoening haal uit trainen op de apparatuur van de sportschool.

   En dwing mezelf ook tot het sporten, anders gebeurt er helemaal niks 😉

   Komt goed, als de gym weer open is gaan we er weer tegenaan 😀
   Tot die tijd mezelf afdwingen om het thuis vol te houden zolang we nog niet heen kunnen 🙂

 9. Ik vind het absoluut ook lastiger nu ik het ‘helemaal zelf’ (ja, met alle hulpmiddelen die er zijn) moet doen. Wandelen lukt nog wel, een sporadische sessie meedoen met een Facebook-les of app ook nog wel, maar structureel 3x in de week zoals ik daar deed? Nee…

 10. Herkenbaar. Ik moet blijven sporten voor mijn gezondheid. Maar de motivatie is sinds de lockdown best ver te zoeken. Ik heb mezelf dus een enorme rotschop onder mijn kont gegeven 🙂 Ik heb een abo genomen op fitchanel en ben weer begonnen met hardlopen. Maar dat laatste, tja, gisteren weer een blessure gelopen 🙁

 11. Ik probeer in mijn vrije momentjes zoveel mogelijk bezig te zijn met wandelen, skaten of thuis sporten. Ik werk gewoon nog door en heb ook een klein hummeltje van bijna 10 maanden, waardoor ook al heb ik motivatie, er niet altijd tijd is om dit te kunnen doen helaas. Succes met het vinden van een goed ritme hierin…

 12. Het is de kunst om vooral niet teveel na te denken. Leg de avond van te voren de sportkleding en dergelijke al klaar, en trek dit aan zo gauw je uit bed stapt. Doe het dan ’s ochtends, en zeg tegen jezelf: ‘Ik ga het in ieder geval 10 minuten proberen. Als ik het dan nog niks vind, mag ik stoppen.’ De kans is groot dat je eenmaal bezig, het wel volhoudt. Succes!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.