Drank en roken…

Drank en roken…

Ik zit van de week in de auto smorgens en hoor op de radio iets van hoe ouders hun kids proberen te helpen om niet aan het roken of drinken te slaan door afspraken te maken in de trant van, als je niet rookt of drinkt dan krijg je met je 16e een scooter.

Even voor de duidelijkheid voordat er weer verhalen de ronde gaan, onze meiden roken en drinken niet!!

Daar heb ik eigenlijk nog nooit bij nagedacht eerlijk gezegd. Onze meiden roken en drinken niet en zijn ook blij dat wij gestopt zijn met roken zo’n 3 jaar geleden. Drinken doen wij zowieso niet, wel toen wij jong waren en opstap gingen maar daarna niks eigenlijk.

Ik zou het vreselijk vinden als mijn meiden met een peuk in hun smoel thuis zouden komen of stom dronken van een feestje komen (en ja dat is mij wel eens overkomen ja) Wij kunnen niet tegen dronken mensen en zitten wij ergens en er is een dronken droppie in da house, gaan wij weg 😉

Verbieden werkt niet want dat werkte bij mij ook niet haha, ik ben toen stiekum gaan roken toen ik 14 was! Maar ik zou het wel met ze bespreken…en ja eigenlijk hoeft dat geen eens want ze vinden het al goor haha, plus punt dus 😀

Er komt dalijk een tijd dat ze op stap gaan…en ja deze moeder houd haar hart vast en het liefst lig in nog ergens in de bosjes te gluren wat ze aan het uitvreten zijn haha, niet dat dat gebeurd maar bij wijze van. Tegenwoordig gaat alles zo makkelijk en zijn de meiden ook heel makkelijk en daar word ik toch wel een beetje bang van.

Wij zijn niet de ouders van “als je niet rookt of drinkt krijg je een scooter”, nee wij zijn meer van “doe je best op school en dan krijg je een scooter”

Hoe zouden jullie het vinden als jullie kids met drank of wat anders in aanraking zou komen?

Nogmaals ik ben echt blij dat onze meiden er niks van willen hebben maar ik zeg nooit nooit. Jongelui tegenwoordig onder elkaar proberen van alles uit met alle gevolgen van dien. Ik denk persoonlijk ook dat dat deels te maken heeft met de opvoeding maar dat kan ik natuurlijk verkeerd hebben.

6 gedachten over “Drank en roken…

  1. Ergens probeer ik mijn zorgen zoveel mogelijk los te laten. Als ze willen proberen, doen ze het toch. Maar denk dat als het bespreekbaar is in huis, je al heel ver komt. En los daarvan, ik ben idd ook meer van de scooter als beloning als je goed je best doet op school 😊

  2. Onze oudste(18) rookt helaas wel en drinkt af en toe maar heeft zichzelf goed onder controle.Moet eerlijk zeggen dat ik het vreselijk vond toen hij 16 was en begon(was trouwens zelf 11 toen ik er mee in aanraking kwam,gelukkig nu alweer 20 jaar gestopt).Ik heb vanaf het begin gezegd dat we het vreselijk stom vonden en dat ie geen dubbeltje van ons zou krijgen voor sigaretten.En niet naast me op straat en niet binnen inhuis huis,tuin moet ie zelf weten.Verbieden had niet gewerkt,hij heeft zelfs 1x geprobeerd te blowen en is daar zo ziek van geworden dus dat doet ie nooit meer haha.Dochter van 16 heeft weleens gerookt om het te proberen vertelde ze eerlijk maar vond het niets.Af en toe drinkt ze 1 drankje,al haar vrienden en vriendinnen komen uit het Westland en daar schijnt het iets sneller te mogen.Wil wet dat ze het me eerlijk zegt en dat doet ze gelukkig.Blowen zelfde verhaal als haar broer dusdaar zijn ze van genezen haha.Ik.vond het een lastige tijd,het uitproberen etc maar ben blij dat ze het me altijd eerlijk hebben verteld.

    1. het blijft balen als je kind het doet maar je doet er weinig aan, ja straffen maar een 18 jarige straf je niet meer hihih ja door het huis uit te zetten maar ook dat doe je niet zomaar. snap heel goed dat het een lastige periode is geweest voor je!!maar zeker een plus punt dat ze eerlijk erover zijn geweest toch 😀

  3. Ik houd ook mijn hart vast, vooral met de jongste. Die is erg aan het puberen. Roken en drinken, daar ben ik niet zo bang voor. Maar onder druk staan die kinderen wel aan heel grote verleidingen bloot. Ik vind deze fase voor kinderen en hun ouders echt zwaar en ik ben blij als het wat rustiger wordt.

    1. ja erg he meis die angs 🙁 maarja ondanks het harde puberen wat hier ook gebeurd houden we wel de teugels strak om het zo maar te zeggen, maar gelukkig willen ze er niks van weten!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.