Duitse biefstuk met champions

Duitse biefstuk met champions

Dit is mijn favoriete eten! Duitse biefstuk met champions.

Het is niet alleen super lekker, maar ook makkelijk en snel gemaakt.

Volledig Rach proof, oftewel koolhydraatarm/keto.

De duitse biefstuk haal ik altijd bij mijn slager. Maar ja kan ze natuurlijk ook gewoon bij de supermarkt halen. Ik gebruik altijd kastanje champions omdat ik die toch het lekkerste vind. Ik heb dit keer een andere bereiding gekozen van de de champions. Normaliter maakte ik ze altijd klaar met paprika en kerry en knoflookpoeder.

Nodig:

Duitse biefstuk ( ik heb er altijd 3 voor mijzelf)
Peper en zout
Kastanje champions (450 gram heb ik altijd)
Tijm
Peterselie
3 of 4 tenen knoflook (meer of minder wat jij wilt)
Olijf olie
Roomboter om in te bakken

Aan de duitse biefstuk hoef je niet veel te doen, alleen een beetje peper en zout. De champions snijd je in plakjes. Je doet een scheut, flinke scheut olijf olie in een de koekenpan. Het vuur zet je laag en dan doe je de in plakjes gesneden tenen knoflook in. Dit laat je heel langzaam “sudderen” op laag vuur. De knoflooksmaak moet in de olie trekken, volg je mij nog? Oke als dat een minuut of 10 heeft staan sudderen zet je het vuur hoger en doe je champions erbij. Die bak je lekker bruin en voeg je peper en zout toe en de peterselie en tijm. Ik heb gedroogde kruiden gebruikt maar je kan ook verse gebruiken en die dan eerst mee laten sudderen met de knoflook.

Als de champions bijna klaar zijn, doe je een klont roomboter voor bakken en braden in een koekenpan en daar bak je heel kort de duitse biefstuk in. Nou ja kort, ik bak ze altijd heel kort, want ik wil ze rauw/rood van binnen hebben. Als die klaar zijn kan je opscheppen en smullen maar.

Ik eet dit zo, maar lekker gebakken aardappels erbij is ook niet verkeerd of een lekkere salade.

3 gedachten over “Duitse biefstuk met champions

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.