Een mijlpaal

Een mijlpaal

Elke ouder krijgt ermee te maken….het los moeten laten van je kind.

Dat begint eigenlijk al als ze klein zijn. Ze gaan naar een kinderdagverblijf, peuterschool, kleuterschool enzovoort. En elke stap is een mijlpaal.

Nou hebben wij die al gehad natuurlijk en was de stap naar de middelbare school al een flinke stap kan ik je zeggen. We moesten onze meisjes los laten in de “grote” wereld. Zo zag ik dat ;). Maar ja je weet met opgroeiende kids dat het allemaal in fases gaat, moeilijke en makkelijke.

Maar nu komt het. Je hebt al die stappen gehad met scholen ect. en dan nu gaat je oudste op vakantie!! Wel onder begeleiding natuurlijk want ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om een 14 jarige naar Turkije te laten gaan ;).

Ze is met haar vriend Jan en schoonouders op vakantie dus!! Maar jonguhh …. ik wist niet dat ik het er zo moeilijk mee zou hebben!

Kijk ze slaapt al wel om en om het weekend bij Jan maar dan zit ze hier om de hoek, en ja Turkije is niet even om de hoek he!!

Deze foto is gemaakt op vrijdag 8 juni, net voordat ze door haar papa bij Jan werd afgezet.

We hadden afgesproken dat ze nog lekker een paar dagen bij mij zou zijn, lekker voor haar en voor mij. En vrijdagavond zijn we op bed gaan liggen en hebben heerlijk liggen kroelen en natuurlijk ook met Rasje erbij :D, want die moet ook haar zus missen. En een hoop mensen zeiden al “oh dan is het wel lekker rustig” nou geloof mij, ik wil die rust niet haha. Geef mij maar gewoon mijn hartjes om mij heen, druk of niet maar dan ben ik compleet.

Nou weet ik dat ze in goede handen is en dat ze het rete  naar zin gaat hebben en dat is ook wel even goed voor haar, want ze heeft het even niet makkelijk gehad de afgelopen maanden ;). Dus ze verdiend het ook nog eens!!

Maar omdat wij zo’n close stelletje pussy’s zijn is het toch wel even slikken dat je kind duizende kilometers van je vandaan zit 😉

Het is haar eerste vakantie, haar eerste keer vliegen dus zooo spannend maar ze heeft het vliegen super goed ervaren :D. Ik was zo blij toen haar app kreeg en haar daarna aan de telefoon had!!

We zouden haar ook uitzwaaien op schiphol maar dat hebben we op het laatste moment omgegooid hahah, puur om het feit dat ik dat niet zou trekken, lichamelijk misschien wel maar oef heb hier zo staan janken toen we afscheid namen en dat moet ik niet op schiphol hebben ;).

Zondag komt ze terug en jaaaa dan ga ik haar wel halen 😀

Ik ben een moeder met een grote muil, maar met een heel klein hartje en zeker als het om mijn hartjes gaat!!

Moeder die dit ook een keer hebben meegemaakt?

Je snapt dat ik de dagen aan het aftellen ben al hihi, maar het belangrijkste voor mij is dat ze het naar haar zin heeft!!

6 gedachten over “Een mijlpaal

  1. Toevallig gaat mijn oudste ook op vakantie met haar vriendin. Ze is wel wat ouder, dus gemakkelijker voor mij. Maar tegen die tijd sta ik ook te janken hoor!

  2. Ja heel herkenbaar! Mijn oudste (18) heeft examen gedaan en is met 5 vriendinnen naar Mallorca voor een week. Vind ik ook spannend, terwijl ze al ouder is maar toch. Loslaten is en blijft moeilijk.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.