Eetdagboek

Eetdagboek

Ik vroeg op intstagram wat mensen nu graag zouden willen zien op lafamiliab.nl. Ik moet eerlijk zeggen dat ik om sommige dingen echt moest lachen πŸ˜€ niet om uit te lachen maar hoe mensen op dingen kunnen komen :D, super leuk.

Maar goed ben er mee aan de slag gegaan en begin met de meest voorkomende vraag…wat eten jullie, de meiden en ik.

Ik ga beginnen met wat de meiden over de dag eten. De meiden staan ’s morgens op en nemen dan een flesje drinkontbijt, mijn nutri’s notabene en een appel. Ze gaan dan richting school en rond tien uur hebben ze hun “tien uurtje” en dat bestaat meestal uit een meergranen koek, of komkommer met snoeptomaatjes. Het is maar net wat ze die avond ervoor hebben door gegeven. Tussen de middag lunchen ze op school maar wel met eten van thuis. Het is natuurlijk super handig een kantine maar gezond….uhm nee. En ze mogen eens in de zoveel tijd wel een keer wat uit de kantine halen maar dan nemen ze meestal de benen naar de supermarkt die bij hun om de hoek zit voor een kaasbroodje haha. Maar als ze iets uit de kantine nemen dan nemen ze een stokbroodje gezond.


De lunch die ze van thuis mee krijgen bestaat uit 2 a 3 broodjes (afhankelijk van hoelang ze op school zitten) of wasa crackers of wraps. Op hun brood zit bij Rashel roomkaas, en bij Niomi salami of kipfilet of filet american. Waarom heeft Nio meer afwisseling dan Ras? Nou ras lust niet zoveel op brood hahaah. Die eet het liefst helemaal geen brood alleen maar crackers ;). Niomi neemt ook wel eens wraps mee, met sla en kipfilet. Met de lunch hebben ze ook een appeltje bij zich.


Als ze thuis komen gaan wij meestal een drie kwartier later al eten dus echt tussendoor eten ze dan niet. Het avond eten is hier altijd een drukte in de keuken want het komt zelden voor dat wij met zijn alle, dus inclusief Roon hetzelfde eten. 3 verschillende maaltijden is hier dus ook niet raar. Wij eten geen aardappels en 1 keer per week een pasta. Waarom geen aardappels? Nou zowieso voormij vanwege de koolhydraten en de rest is gewoon niet dol op aardappels dus ik vervang dat tegenwoordig door bloemkoolpuree,Β  en daarnaast eten we dan een groente, en dat kan zijn spinazie, of doperwten of brocoli. Vlees eten we wel veel. De meiden zijn er gek op en ik ook!! Dus eigenlijk staat er elke dag wel een stukje vlees op tafel.

De meiden zijn niet echte snoeperts, maar een beetje chips gaat er altijd wel in natuurlijk πŸ˜‰ maar dat word hier maar 1 keer per week gehaald op vrijdag en op is op en dat geld ook voor Roon πŸ˜€

Vis lusten de meiden wel maar zijn er niet dol op en zeker niet tijdens het avond eten!! Een bakje kibbeling prima en Nio ook wel sushi maar verder niet.

Ik ben een asbak zoals ze het zeggen hier in huis, ik eet alles wat los en vast zit haha (stom he voor iemand met een eetstoornis) ja i know, maar die stempel wil ik nu toch wel kwijt raken πŸ˜‰

Ik start snachts metΒ  het drinken van mijn nutri’s. Ik drink er 4 tegelijk op en ja dat is veel maar ik heb daar behoefte aan. Smorgens als de wekker gaat neem ik er 5 en sta dan op. Mijn eetpatroon is sinds mijn heupbreuk drastisch veranderd want meestal rond elf uur zat ik meestal al aan de vis maar dat krijg ik nietΒ  meer weg, dus neem een plakje komkommer met file of een gekookt eitje. Tussendoor gaat er bij mij van alles naar binnen, nutri’s, en groenten en met avond eten is het maar net waar ik trek in hebΒ  en dat kan zijn van groenten met champions met een tartaartje of een biefstuk. Maar ik eet ook rustig een bord pasta weg of halve lasagne, waar ik dan wel mega spijt van heb snachts maar hey ik ben ook maar een mens en de een heeft behoefte aan chocola en ik weer in andere dingen πŸ˜‰

Wij zijn dus geen mega groente eters, maar combineren zoveel mogelijk met alles. Hoop eiwitten en vetten staan hier boven aan πŸ˜‰

Op onze recepten pagina kan je de recepten zien die wij eten. De foto’s is maar even een kleine greep van alles πŸ˜‰

Ik heb wel eens vaker op de site blogposten gemaakt wat wij in de week gegeten hadden, vinden jullie dat leuk om terug te halen? let me know!!

11 gedachten over “Eetdagboek

 1. Anorexia is een soort hype geworden en wie er maar enigszins op leek werd er al bij voorbaat mee vergeleken en voor op aangekeken. Ook leken en burgers en gewoon medisch ongeschoolden maar soms ook artsen en als je daar tegen in ging dan werd men kwaad. Ook in het alternatieve circuit keek men je er al vlug voor op aan en dan kenden ze je niet eens. het heeft vaak in kranten en tijdschriften gestaan en hier hebben ze maar oppervlakkig over gelezen en kennis van opgedaan dan niet uitgebreide kennis. Ze hebben je nog wel doorverwezen naar een internist maar die zei dat ik dat niet had,. Sommigen hebben nu eenmaal een fijnere lichaamsbouw. Als je er tegen in gaat nadat wat zij zeggen dan drijven ze ook nog eens de spot met je. Onafhankelijk van die internist zeiden ze dat nog en zelfs mensen die medisch ongeschoold waren bleven nog doorgaan met dat te zeggen en zelfs als je zei dat de internist dat niet zei. Ze hebben mij alleen maar bang gemaakt en hebben mij van de regen in de drup gebracht Ik kreeg ook nurtidrink en een intra musculaire decadurabolin injectie voor spieropbouw en eetlust. . .

 2. Ik kon van de zenuwen nooit eten en had geen eetlust meer. Slechte invloedssferen daar krijg je ook geen eetlust van. Ik begin met herstructurering van mijn gedachten. Gedachtepatronen en gewoontepatronen en hier in regelmaat aanbrengen en ritme en regelmaat door rust. Er kwamen hier wel eens mensen die de rust verstoorden en niet luisterden. Van sommigen mensen kreeg je geen support dan dat ze alleen maar beter van je willen worden. Op sociaal vlak scoorde mijn vorige huisarts niet zo goed en wou of kon niet praten. Heeft mij alleen maar belast met negatieve invloedssferen en onrust.

  1. ik heb daar geen last van. eet met alles en iedereen om mij heen negatief of positief, dat kan je jezelf aanleren want als je je overal wat van aan gaat trekken kan je niks meer πŸ™‚

 3. Interessant om te lezen. Ik herken veel van mijn pubers in jouw eetverslag. Hier zijn ze ook niet dol op brood en aardappelen. Mijn zoon eet zelfs helemaal geen brood. Ik geef hem altijd wraps mee om te eten op school in de middagpauze. Mijn dochter eet ’s middags vaak een slaatje in plaats van boterhammen.
  Door jouw leuke Instagram foto’s ben ik trouwens zelf veel meer sushi gaan eten πŸ™‚

 4. Ik krijg altijd trek van jouw eetfoto’s. Ga binnenkort wel een aantal dingen testen van je recepten. Vooral de pasta met champignons lijkt mij heerlijk.

  Denk dat het goed is dat je dit deelt. Mensen hebben toch een oordeel over mensen met een eetstoornis en jij laat zien dat je dus gewoon eet. Maar goed, mensen hebben sowieso altijd een oordeel dus ook op eten krijg je commentaar .. hahahaha

 5. Ik vind het wel interessant om te lezen. Nu had ik al begrepen dat je van veel dingen hield qua eten, maar leuk om het ook uitgebreid te lezen en te zien met foto’s. Goed ook dat je het doet, want ik denk dat sommige mensen een heel verkeerd beeld hebben daarvan.

  1. precies een verkeerd beeld πŸ˜‰ want ze weten van het anorexia verhaal en als ze dan zien wat ik maak en eet staan ze raar te kijken want een ana patient eet toch niet hoor je dan….ja wel dus hahah

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.