Egypte op mijn bucket list

Egypte op mijn bucket list

Vaste bezoekers weten dat ik veel dingen wil doen maar niet kan of mag doen.

Nou een lekker weekje vakantie gaat er bij mij wel in maar bij mijn artsen alleen niet. Ja in eigen land….maar dat willen wij natuurlijk niet!!

Er staan nu onderhand wel genoeg landen op mijn lijstje maar zolang ik nog geen groen licht krijg om te vliegen moet ik het maar doen met de eigen plaatsjes in het land.

Egypte is zo’n land waar ik vanaf kleins af aan al heen wil. Waarom dat dan Rach? Nou ik was op school al helemaal weg van geschiedenis en dan met namen de pyramide’s en de hele heisa die erbij kwam kijken.

Een vakantie naar Egypte biedt de kans om de moderne en klassieke Egyptische cultuur te ervaren. In het binnenland, langs de Nijl, liggen talloze ruïnes van piramides en andere grafmonumenten, zoals de bekende sfinx. Wie voor het eerst naast een piramide staat, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit bouwwerk duizenden jaren geleden gebouwd is, zonder moderne techniek en machines. De moderne Egyptische cultuur en keuken bestaan uit een mengeling van mediterrane, Afrikaanse, inheemse en ook westerse invloeden.

Als je dit zo al leest, ik dan, dan zit in in gedachten al in het vliegtuig haha. Via Neckermann kan je een reis boeken heb ik gelezen en dat klinkt heel aantrekkelijk voor deze moeder!

En ik zeg natuurlijk nooit nooit want er komt een dag dat ik weer mag vliegen of in het ergste geval stap ik gewoon in en doe mijn ogen dicht en zie wel waar het schip strand 😉

Zijn jullie wel eens in Egypte geweest en wat was je ervaring?

10 gedachten over “Egypte op mijn bucket list

  1. Ik vind egypte helemaal geweldig. Ben er 5 x geweest. Maar de hygiëne is daar zo anders. Ik ben altijd een week ziek als ik daar ben geweest. Vreselijke buikpijn en diarree (de vloek van de farao) maar het weerhoudt mij nog niet om nooit meer te gaan.

  2. Ik zou er voorlopig even mee wachten idd.Maar hè die bucketlist heb je niet voor niets gemaakt.En met jouw instelling heb jij daar nog heeel veeel jaren de tijd voor!Komt vast wel een keertje,dat tripje naar Egypte.

  3. Ik hoop dat je heel snel dit bucket list item waar kunt maken.

    Sowieso wil ik op vakantie maar een bucket list item is toch wel een road trip aan de west kust van Amerika

  4. Egypte is prachtig.Het enige nadeel vonden we dat de tempels zo ver weg lagen,7 uur,met de bus.Dat zagen we op dat moment met kinderen van toen 7 en 9 niet zitten.Die helaas dus niet gezien,mochten we ooit terug gaan staat ie wel op de planning.Trouwens dit keer wel gevaccineerd want toen der tijd heb ik na afloop 2 weken in het ziekenhuis gelegen vanwege een bacterie.Helaas door mijn slechte zorg voor mijn lichaam(ano in jeugd) functioneren mijn organen etc niet meer optimaal dus zeer lage weerstand. Dat is een tip die ik je kan geven

    1. ojee als ik dit al lees is het voor mij voorlopig een no go 🙁 heb helemaal geen weerstand dus dit word mijn …..,en nee zolang in de bus met jonge kids had geen doen geweest nee!!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.