Elke maand weer rekeningen

Elke maand weer rekeningen

Elke maand weer de rekeningen betalen.

Het minst leuke klusje vind ik hahah, maar het moet gebeuren. Vroeger deden wij het een keer in de maand. Tegenwoordig is dat wel anders met onze bedrijven.

Wij hebben geen vast systeem betreft rekeningen betalen. Als er wat binnen komt word het gelijk betaald.

Dat vinden wij gewoon prettig en ik met mijn vergeet achtigheid weet dan ook dat er niks blijft liggen ;).

Nu weet ik ook dat er gezinnen zijn die niet rond komen door hoge rekeningen of gewoon een huur. Ik kan daar met mijn pet niet bij dat het hier in Nederland gaande is.

Wij kennen ook tijden dat we dingen niet konden betalen dus ik weet wel waar ik over praat. Dat was in de periode dat mijn moeder overleed en ik ineens op mijzelf woonde en alles zelf moest betalen. Je bent jong en denk “oh die betaal ik wel later want ik wil op stap vanavond” ja echt is gebeurd hahahΒ  en dan kwam mijn schoonmoeder op gegeven moment een nood pakket brengen omdat we ook niks te eten hadden.

Dus ik ken tijden van geen geld hebben en wel geld hebben.

Hoe betalen jullie de rekeningen? Een keer in de maand of ook gelijk bij binnen komst?

De meiden leren wij nu ook al hun dingen te regelen. Niet dat ze hun verzekeringen moeten betalen of wat dan ook maar met wat ze uit geven. Ik heb dat in mijn opvoeding gemist omdat ik een verwent nest was en alles kreeg en alles werd betaald. Dat wil ik bij onze meiden dus niet.

Gezamelijke rekening ….., die hebben wij niet. Roon heeft een rekening en ik en de meiden ook allebei appart. Wij doen ook niet van ik betaal dit en Roon betaald dat, nee alles wat binnen komt word op de stapel gegooit om het zo maar te zeggen en daar betalen we de rekeningen van en wat er over blijft zetten wij weg en of gaan we wat leuks van doen. Wij moeten zowieso altijd geld appart zetten voor de Belasting. De omzet belasting van een eigen bedrijf zijn geen leuke geintjes hahaha dus dat zetten wij appart.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen πŸ˜€

8 gedachten over “Elke maand weer rekeningen

 1. Hier 1 rekening waar alles automatisch van wordt afgeschreven.Elke maand sparen we en dat leer ik de kinderen ook.Oudste werkt fulltime en de helft van zijn riante salaris zet ik voor hem op een spaarrekening.De jongste werkt iets minder maar zet ook elke maand€50 apart voor haar rijbewijs.De helft krijgen ze van ons maar ze worden er niet slechter van om een spaardoel te hebben.Anders gaat het toch alleen maar op aan snoep en vreten haha.Wij hebben het nu heel goed maar jaren geleden rond de crisis klapte ons bedrijf door niet betalende opdrachtgevers dus helaas weten wij ook hoe het is om met bijna niets te moeten doen.Heb veel geleerd van die tijd

  1. aaah ja dat hebben wij dus ook gehad met de crisis man drama!! opdrachtgevers die zomaar verdwenen en ja dus ook ons geld!! kijk de eneco kan je bellen voor een regeling maar je kan niet tegen je kids zeggen je eet maar een week later πŸ™ en heel goed wat jullie doen πŸ˜€

 2. Wij betalen alle rekeningen die binnenkomen meteen! We hebben 2 gezamenlijke rekeningen voor de boodschappen en 1 voor de vaste lasten. Daarnaast onze eigen rekeningen.

  Nu dat je rekeningen online krijgt, zijn we er 1 wel eens vergeten te betalen. Gewoon nooit gezien, voelde we ons schuldig over! Laat alles maar gewoon via de post binnenkomen.

 3. Ik was ook een verwend nest waar alles voor betaalt werd en uiteindelijk ben ik daar ook door in de problemen gekomen omdat ik verkeerde prioriteiten stelde. Het was een harde les maar ik heb er van geleerd en nu betaal ik ook alles meteen.

 4. Ik ben vrij slecht met geld πŸ˜ŠπŸ™Š. Ik geef te veel uit aan onzin dingen waarvan ik een week later al niet meer weet wat het was.
  Als er een rekening komt is mijn man vaak degene die dat betaald ( oke, de meeste rekeningen zijn ook voor hem). Als er een rekening komt voor mij kijk ik naar het bedrag en als het kan betaal ik het gelijk; anders word het ergens neergelegd en vaak vergeten πŸ™Š

  Ook krijg ik een hetinnering voor betalen terwijl ik niet eens een rekening heb gehad πŸ€”. Uitzoeken dus weer.

  1. misschien een ideetje omdat geen onzin dingen meer te kopen en een bakje aan te schaffen waar je alle rekeningen in doet ? dat deed ik toen en dat werkte wel πŸ˜€

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.