en…wat eten we vandaag…..

en…wat eten we vandaag…..

Ik, de vrouw des huizes, bepaal hier (nouja zeg maar gerust moet bepalen) wat er gegeten word. geloof me dat is soms best vervelend, aangezien ik een moeilijke eter ben en niet veel lust. Roon kan je alles voorschuiven (oke bijna alles) en de meiden lusten ook veel. een hele week vullen kwa avond eten zou niet zo moeilijk moeten zijn….uuh wel dus. wij hebben geen vast ritueel van maandag bloemkool en dinsdag boontjes, nee het word hier per dag verzonnen. met boodschappen doen haal ik wel het een en ander zodat ik altijd wat in huis heb voor het gevalletje er 3 tegen over me staan….”kunnen we niet iets anders eten” (hmm als ik dit zo lees waarom zou ik dan nog de aangewezen persoon zijn die het moet verzinnen!!) maar goed, gister heerlijk sla met gemarineerde kip en gebakken aardappeltjes gegeten. vandaag…..lasagne!!

Roon houd er dan van om gewoon het pakje aan te houden, melk, water, gehakt en klaar, ik niet, ik wil er altijd wel een uitje doorheen of wat groentes. hier worden er ook dagelijks 2 potjes gemaakt, een potje met wat mama lekker vind en een potje met wat roon en of de meiden ook lekker vinden. zo ook vandaag, er gaat een lekker uitje en wat kruiden door de lasagne heen en voor de rest is het standaard recept. De lasagne echt helemaal vers maken is natuurlijk nog lekkerder maarja daar heb je het weer, ik lust het wel de rest niet!! lastig!

wat eten jullie vandaag? en hebben jullie wel een vast ritueel met het dagelijkse eten?

35 gedachten over “en…wat eten we vandaag…..

 1. heerlijk zelf gemaakte lasagne. Wij hebben ook geen vast ritueel kwa eten πŸ˜› . Gewoon waar we zin in hebben en een paar keren per weer verplicht aardappelen hoort daar ook bij natuurlijk. Al eet ik die nu wel veel meer dan thuis vroeger dus dat is de goeie kant op gegaan πŸ˜› . Ik was ook niet zo’n makkelijke eter maar dankzij de schoonfamilie probeerde ik al wel veel meer.

 2. Nee, geen vast ritueel. We proberen voornamelijk gezond te eten, maar bekijken per dag of de dag daarvoor waar we zin in hebben. We koken allebei en zijn allebei prima koks. De ene keer bedenkt mijn man de maaltijd en ik de andere keer, maar ook vaak samen. Ik vertik het in ieder geval om de hele week te koken als vrouw zijnde. Dat doet mijn schoonmoeder ook en haar man wacht tot het klaar is. Sorry, daar ben ik te geΓ«mancipeerd voor.

 3. Wij hebben lekker frietjes gegeten! Wij beslissen het ook per dag hoor, soms doet mn moeder een poging tot een weekmenu maar daar houden we ons dan uiteindelijk toch niet aan, haha.

 4. Hier beslissen we het ook per dag hoor. Soms veranderd het zelfs nog op het laatste moment. En ook hier is het lastig, veel lust ik niet…

 5. Dat is toevallig, ik heb net Lasagnette opgehaald in de winkel! Dat ga ik nu maar eens maken voor mijn broer en mijzelf. Eet smakelijk!

  O ja, ik kook ongeveer 3x per week, meestal vinden ze het wel lekker thuis. Mijn ouders eten alles wel, maar mijn broer is de zeurpiet hier. πŸ˜›

 6. Bij ons wordt ook gewoon dagelijks boodschappen gedaan, geen heel weekplan oid..

  alleen vrijdag = frietdag en zaterdag = pizza, pannekoek, gebakken eitje etc dag, haha!

  Ik kook wel altijd op woensdag en meestal maak ik iets met rijst of pasta!

 7. Wij hebben ook geen vaste dagen voor vast eten. We gaan altijd samen naar de AH en daar bepalen we voor de komende 3 dagen wat we gaan eten. Gelukkig lusten we beiden hetzelfde, alleen hij lust geen komkommmer πŸ˜› Dat is het enige verschil.
  Vanavond eten wij gehaktballetjes met pasta en tomaten wodka saus. Dat vinden we allebei errug lekker! En de kleine krijgt lekker een potje en danoontje πŸ˜›

  1. ooohh dat is nieuw voor mij wat je nu schrijft tomaten wodka saus?? maakt je dat zelf of is dat kant en klaar ? ben niet nieuwsgierig hoor hahah

   1. het is heel makkelijk, heb t van mijn vader maar heb er een eigen draai aangegeven.

    Het is tomatensaus met creme fraiche en scheutje wodka en als je het lekker vind kan je er een rode peper erbij doen. Heel erg simpel en snel, maar erg lekker πŸ™‚ (wij doen er vaak groentes er “los” bij)

    Is misschien een leuk recept voor je om te proberen omdat er niks in de saus zit. Wij doen er gehaktballetjes bij omdat we het lekker vinden, maar dat hoeft absoluut niet!

    1. het klinkt idd heel lekker en gaat het zeker ff testen!! we eten nog wel eens een balletje gehakt op brood in het weekend en daar kan die saus ook wel bij πŸ˜€ thnx voor de tip:D

 8. Ik woon zelf nog bij mijn ouders dus ben niet degene die het allemaal bepaald. Ik weet eigenlijk ook niet wat we vanavond gaan eten!

   1. Ik hou heel veel van sla/salades! maar bami/nasi vind ik ook onwijs lekker!

    Ik heb vanavond roerbakmie gegeten. Dat lust ik gelukkig ook!

 9. Lekker hoor lasagne alleen vind ik die pakken van knorr niet zo lekker, ik maak het altijd met de bladen en saus van honig en dan doe ik er broccoli, spinazie, ui, paprika en wat ik nog in huis heb in, dat vind ik erg lekker. Kees minder dus als hij het klaar maakt dan krijgen we ook de standaard versie.

  Overigens eten wij vanavond nasi en nee hier is totaal geen ritme of systeem te bekennen. Ik vind het al moeilijk om nu te bedenken wat ik morgen wil eten dus laat staan dat ik het voor overmorgen weet.

  Mijn vriendin heeft een kalender hangen en daar staat elke dag op wat ze eet. Dit doet ze voor de boodschappen die ze zo op voorraad kan halen. Ik kan dus nu al zien wat er over een week bij hun op het bord ligt. Ik zou me daar niet eens mee bezig willen houden. *gniffel*

  Fijne dag en geniet van het prachtige weer.

  1. brocoli, spinazie door de lasagne? klinkt heel lekker!!! en met die kalender hahah je hoeft dan niet te vragen wat ze heeft gegeten of gaat eten ja πŸ˜€

 10. Nee hier geen vast ritueel meestal ook wel wat in de aanbieding is. Zoals gisteren waren sla en aardappelschijfjes in de aanbieding dus dan wordt dat gegeten.
  Maar eigenlijk ben ik maar een saaie eter dus het liefst zo simpel mogelijk.

 11. Mijn ouders hadden (heel irritant) een vast week programma qua eten. Echt iedere week hetzelfde met minimale afwisseling. Je snapt natuurlijk dat ik dat niet meer wil nu we daar weg zijn.

  Vrijdag avond gaan we samen op de bank door de recepten heen bladeren. Dan bepalen we wat we gaan eten die week. We bepalen t wel voor een week want ik ga niet elke dag boodschappen doen πŸ˜€

  Vandaag gaan we boontje, gebakken aardappelen en kip eten πŸ™‚ jum jum

 12. wij eten vandaag makkelijk en makkelijk is hier een broodje tonijn ofzo, moet vanavond weg dus tijd voor de keuken heb ik niet echt, maar broodje tonijn is lekker gezond en snel klaar πŸ˜€

 13. wij eten spercieboontjes vandaag!!! gewoon hollandse pot hierzo, 3 dagen gezond en de rest zien we op de dag zelf wel

 14. nou daar kom ik hoor, wij eten elke dag groente!! het weekend wil ik nog wel eens pasta maken maar als ik geen aardappels krijg word ik chago haha ja ik weet ben een appart geval πŸ˜€

 15. ooooow waar begin je over haha gister complete discussie gehad hierzo over eten hahahah, kansloos gewoon lol
  ik denk macaroni vandaag lekker makkelijk

 16. wij eten gebakken eitje vandaag, woensdag is makkelijk dag hierzo. de rest is hier altijd wel van te voren geplant

 17. ik heb nog geen flauw idee voor vandaag, lasagne gaat ik niet maken, warm weer –>> ik niet koken hahaha, gaat zo even boodschappies doen en dan kijk ik wel
  de rest van de week word ook per dag bepaald hierzo

 18. lekkerrrrr lasagne!!!!! ik wist het nog niet voor vandaag maar denk dat ik je achterna gaat en ik maak het ook zoals jij, kruiden, uitje en wat groentes erdoor heen anders vind ik het zo “gewoon”

 19. Meestal is het woensdag sla, met gebakken aardappelen (zoals vandaag). Zaterdag witlof uit de oven of sla met gebakke aardappelen en vrijdag pasta (maar mijn pa houdt er niet van :S). Verder kijken we hier ook per dag.. valt niet altijd mee…

 20. hmm dat is idd lastig dan bij jullie, lijkt me ook hectisch zo voor iedereen wat anders te moeten koken of valt dat wel mee ?
  wij eten pannekoeken vandaag, voor vanavond..eetse

  1. nee valt wel mee hoor met het hectische;) ik maak het eten smorgens,smiddags al een beetje klaar zeg maar zodat ik het alleen nog maar hoef op te zetten. alleen als het uitgebreid is dan is het nog wel eens lastig met een keramische kookplaat met maar 4 pitten haha

 21. ooow die lasagne van jou is altijd zooow lekker (jouw versie dan he :D) hoe laat gaan we aan tafel mevrouw rach πŸ˜€
  nee hier eten we vandaag sla, lekker fris met het warme weer, kan je me even mailen hoe jij je kip marineerd? lekkerrrrrrrrrrr

  1. hahah als jij binnen een kwartier hier gaat zijn ( het is nu 16.42) dan kan je aanschuiven, zo niet helaas mop haha en check je mail voor de kip marinade

 22. hier drama ook elke dag hoor maar dan andersom, ik lust alles maar de rest niet πŸ™ ik kook dus ook altijd meerdere potjes πŸ˜‰
  vandaag makkelijk een tosti!!! met die warme weer vind je mij ook niet in de keuken

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.