Eten wat de pot schaft…

Eten wat de pot schaft…

Eten wat de pot schaft…iedereen kent die gezegde wel en vroeger was het daadwerkelijk niet anders. Lusten je iets niet, ja jammer dan het moest gewoon gegeten worden.

Tegenwoordig is het een ander verhaal, althans hier wel en hoorde op instagram dat het bij andere gezinnen ook gewoon gebeurd.

Er worden 3,Β  soms 4 verschillende maaltijden binnen een gezin gekookt omdat de een dit niet eet en de ander dat niet. Nou mijn vaste lezers en volgers weten dat het hier heel normaal is dat er allemaal verschillde dingen gekookt word.

Vorige week donderdag weer zo’n gevalletje, ik wil mijn pasta met een lekkere groentesaus, maarja dat “mot” de rest weer niet, teveel groente bla bla.

Dus manlief en Rashel eten macaroni met bapi pangangsaus, ja geloof me wat een combi he maar ik moet zeggen dat het lekker is maar ik vind het “kaal” het is alleen maar macaroni met kip…..daaaaaaggg groente.

Dan krijgen we Niomi, die voorheen gewoon lekker met mijn pasta at, zoals ik hem maakte maar ineens was het “gatverdamme mam”….hmm oke maar wat wil je dan want die met kip lust ze ook niet. Mam haal maar een pot saus uit de winkel en meng dat maar met mijn macaroni….daaaaaggg groente!!

De standaard pasta die ik altijd maakte met gehakt willen ze ook niet meer en ik eerlijk gezegd ook niet want ik krijg last van het gehakt met de saus. Ik heb ze ook nog pasta met roomkaas en spinazie aangeboden maar Roon en Ras lusten geen spinazie haha mijn hemel waar gaat dit heen he!!

Koken jullie apparte maaltijden of geld bij jullie echt de regel wat de pot schaft…..

12 gedachten over “Eten wat de pot schaft…

 1. Hier kook ik één maaltijd per dag. Ik werk drie dagen per week en vind het niet haalbaar om elke dag drie verschillende dingen te koken. Wel heel lief dat jij dat wel doet! Gelukkig lust iedereen hier het meeste wel. Probleem opgelost!

  1. ja dan is het ook geen doen als je er ook nog bij werkt!!maar idd als alles gewoon lekker alles lust scheelt dat ook een hoop πŸ˜€ xx

  1. zo idd gelukkig!! hier staan ze op en maken een broodje als het ze niet aanstaat πŸ™ zo’n hekel aan! neem idd even een paar happen daarna zien we wel verder πŸ™‚

 2. De twee oudste kinderen eten meestal wat de pot schaft (maar als het hen niet aanstaat geven ze wel commentaar op het eten en trekken ze vieze gezichten). De jongste is een hele moeilijke eter en het is best een uitdaging om hem gezond te laten eten. Gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter, maar toch slaag ik er niet altijd in om hem met de pot te laten mee eten.

 3. Ik heb vorige week donderdag 3 verschillende maaltijden gemaakt. Voor Hayley snijbonen, voor Jaiden rauwe andijvie en voor DΓ¨nis en mijzelf zuurkool. Gehaktballen voor Jai erbij en karbo’s voor mij en de liefhebber. Ik vind de jus van gehaktballen niet lekker dus vandaar de karbo’s πŸ˜‰ Ik heb het zelfs nog voor elkaar gekregen dat we alle 4 op dezelfde tijd aten hahahahaha Dus ja ik ben ook zo’n wous die verschillende maaltjes maakt.

  1. WHWAHAHAHAA echt he nanc wij sporen niet maar ja ik wil gewoon dat iedereen lekker eet maarja aan de andere kant een beetje minder zeiken en gewoon dingen proberen zou ook geen rot optie zijn

 4. Ik ben nog schijnbaar van de oude stempel generatie, als ik vroeger niet mee at met de pot werd het uiteindelijk met suiker vermengd en moest het opeten . Nee geen fijne herinnering , ik begrijp wel de achter liggende gedachte eten moet anders word je ziek maar het heeft een averechtse effect gehad . Daardoor maak ik ook twee potjes zodat wij hier lekker en gezamenlijk kunnen eten zonder strijd .. Nee hoor Rachel je verpest ze niet , eten moet toch ook genieten zijn !

  1. oh bij jullie ook van die rotgeintjes thuis dus met suiker, ik dan wel geen suiker..nee mijn moeder draaide mijn bord om boven mijn kop :(. en idd eten moet genieten zijn en gezellig!!

 5. Bij ons geld die regel wel, Ella is niet zo dol op stampot andijvie maar ze eet het wel. Ik maak niets anders, nu heeft Ella vroeger van o tot 4 enorme eetproblemen gehad zelfs bijna jaar sondevoeding dus ik ben niet moeilijk met hoeveelheden. Ze ontbijt heel goed, luncht heel goed en eet elke dag fruit, als ze dan s’avonds iets minder eet dan vind ik dat niet erg. Sam lust eigenlijk alles. Dus dat scheelt weer.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.