Februari!!

Februari!!

 

Februari (ook wel: sprokkelmaand, schrikkelmaand, kortemaand, slijkmaand, regenmaand) [1] is de tweede maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender, en heeft 28 dagen in gewone jaren, en 29 dagen in schrikkeljaren. 30 februari is in de geschiedenis drie keer voorgekomen. Februari is genoemd naar de Romeinse god Februus, de god van de purificatie/onderwereld. Bij de oude Romeinen was februari de maand van de grote reiniging en boetedoening (de februa). In de oudste Romeinse kalender, die tien maanden telde, kwam februari niet voor. Toen het jaar werd verdeeld in twaalf maanden (onder koning Numa Pompilius), werd de laatste maand februaris gedoopt. Het jaar begon dus met maart.

De schrikkeldag verrekende men logischerwijze aan het einde van het jaar, dus aan het eind van februari. Pas in het jaar 456 werd januari de eerste en februari de tweede maand, de schrikkeldag bleef nu ten bate van de tweede maand komen.

Januari en februari zijn de laatste twee maanden die aan de kalender werden toegevoegd, aangezien de Romeinen de winter als een maandloze periode zage

Het lijkt wel of je even met je ogen knippert en je bent een maand verder!!! jeetje zeg wat is die maand januari hard gegaan!! maar goed 1 februari vandaag laatste daggie van het weekend, en wat voor een weekend hahaha, vrijdag op zaterdag nacht hadden we visite en de laatste ging om 05.30 pas weg maar het was weer super gezellie!! maar wij keren ons even terug op de relax weekendjes  de komende weken is het hier gewoon rust stand in het weekend!! we zijn vandaag heerlijk ff naar scheveningen geweest met de meiden en ow ow wat hebben we gelachen met ze in de spelletjes hal hahaha. fotos volgen daar van nog maar ze hebben zich super vermaakt en wij ook!!!

Morgen begint er weer een nieuwe week, meiden naar school brengen en dan met roontje naar het ziekenhuis, naar de maag, darm, lever arts, ben benieuwd!! iedereen nog een fijne avond en werkse van de week weer he

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.