Fruit…gezond….

Fruit…gezond….

Eet 2 stuks fruit per dag roept het voedingscentrum al jaren. Maar is fruit wel zo gezond? Snoep, verstandig eet een appel…..de bekende zin.

Rashel is verplicht sinds een paar maanden om fruit mee te nemen en bruin brood. Okeeeee had ik al gelijk in eerste instantie want dat zijn dus juist dingen die wij hier niet tot heel weinig eten. Waarom geen brood? Nou ik mag het niet vanwege de hoge koolhydraten en de rest van het gezin is gewoon niet gek op brood. Dus dat was nogal een dingetje, zo erg dat ik er zelfs voor op gesprek moest komen bij de directie!! Belachelijk zei ik, ik maak uit wat mijn kind eet en niet jij of jullie, klaar, ja maar ze kan dan toch wel fruit mee krijgen, ja kan maar mijn kids reageren heel heftig op fruit en gaan grof gezegd gewoon flink aan de schijterij ervan. Dus wij eten niet veel fruit vanwege dat en vanwege de vele koolhydraten die er ook weer in zitten, en ja het zijn fruitsuikers en ja ze zeggen dat die gezond zijn en nee ben ik het niet mee eens.

Wij eten dus beperkt fruit. Manlief eet al helemaal geen fruit alleen als ik die gele kiwi’s heb gehaald, maar verder haalt meneer zijn neus er voor op.

Rood fruit eten we meer dan andere soorten, aarbeien en bessen en bramen, die kan ik ook eten, beperkt, en de meiden gaan er niet van aan de race.

Ik kreeg regelmatig mail van mensen die vroegen van joh rach ik eet heel veel fruit op een dag maar val niet af….nee gek he, of je nou een fles cola leeg drinkt of een dag fruit eet……een bom aan suikers en daar vallen mensen ook niet vanaf maar komen er alleen maar van aan. Gelijk vragen ze mij dan of ik daardoor ook geen fruit eet…nou uhm nee want ik hoef niet af te vallen maar als ik dan het koolhydraten verhaal uitleg dan snappen ze het.

Ik ben gek op fruit, maar ja het is gewoon een no go voor mij, maar als ik echt mijn cravings heb ga ik er gewoon voor!

Eten jullie veel fruit en welk soort fruit vind je dan het lekkerste?

3 gedachten over “Fruit…gezond….

  1. Wij eten hier ook geen fruit ,alleen in de zomer watermeloen en aarbeien voor op brood. Maar verder niet .
    Wel veel verse groenten , alles gaat gesneden de pan in en lekker wokken er mee .
    Ach.. Ik had een oom die is 98 jaar geworden , en met een gezonde levensstijl had hij helemaal niets mee…Dus…😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.