Gastblog recept: Kip Cacciatore

Gastblog recept: Kip Cacciatore

Vandaag heb ik een gastblog :D. En dat is weer een heerlijk recept van Hanneke. Onder aan de pagina staan de site’s van Hanneke en zijn zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken. Hanneke dank je wel voor je heerlijke recept!!

Zelf Kip Cacciatore maken is helemaal niet zo moeilijk. Als je dit recept stap voor stap volgt, zet je een heerlijk maaltijd op tafel. Mochten je kinderen niet van olijven houden, dan gebruik je die niet. Verwijder wel de zaadlijsten van de rode peper, anders wordt het misschien te pittig.

Ingrediënten 4-6 personen:

4 kippenbouten

zout en peper

olijfolie

250 gram champignons

1 grote ui, gesnipperd

2 puntpaprika’s, in kleine blokjes

1 winterwortel, geschild

4 tenen knoflook, geraspt

1 rode peper, fijngesneden

5 takjes tijm

1 el gedroogde oregano

150 ml rode wijn

1 blik (400 gr) tomatenblokjes

150 ml kippenbouillon

1 bosje basilicum

1 handvol zwarte olijven (zonder pit)

Bereiding:

Neem een grote pan met een dikke bodem. Snijd de kippenbouten doormidden zodat je een pootje en een karbonade hebt. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur in de pan met olijfolie goudbruin. Haal ze dan uit de pan en leg ze even op een bord.

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten (of kleine doormidden). Bak ze in dezelfde pan goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord.

Fruit de ui en paprika aan in een beetje olijfolie. Rasp de wortel en voeg dit met het uimengsel en bak even mee. Voeg dan de knoflook, rode peper, tijm en oregano toe en bak dit ook even mee. Voeg de paddenstoelen toe en schenk de wijn erbij. Laat de alcohol even verdampen en doe dan de tomatenblokjes en kippenbouillon erbij.

Leg de kip erop en laat ongeveer 30-40 minuten op laag vuur pruttelen tot de kip gaar is en de saus mooi ingedikt. Voeg als laatste de basilicumblaadjes en zwarte olijven toe.

Serveer met een groene salade of ciabatta brood

Voor nog meer lekkere recepten: http://www.culinea.nl/

of volg mij ook op facebook: https://www.facebook.com/culinea

6 gedachten over “Gastblog recept: Kip Cacciatore

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.