Gebakken spitskool met rijst en kipsate
Nodig :
Spitskool (ik had het uit een zak, te lui om te snijden he)
Zilvervliesrijst
Prei
2 eieren
Massala kerry (toko)
Kip
Ketjap manis
Ui
Paprika poeder
Sambal
Ketjoembar
De kip marineren in de ketjap manis, ui, ketjoembar en kerry en paprika en sambal, daar begin ik mee en zet dat dan weg. Je kookt de rijst volgens de verpakking. De prei snij je klein, en de eieren kluts je. oke alles staat wel klaar nu geloof ik. Doe een scheutje wokolie in de wok en doe daar het geklutste ei in en maak daar een scramble eggs van hihi dan doe je de gesneden prei erbij en roerbak dat een beetje. als je nog een wok hebt zoals ik ideaal want die pak je er bij, heb je geen extra wok dan doe je gebakken ei en prei even in een kom, je hebt de wok nu nodig voor de spitskool. Weer een scheutje olie in de pan, dan doe je de massala kerry en uitje even fruiten en daarna doe je de spitskool erbij en roerbak toe het goed is, ligt aan jezelf hoe hard je het wel willen hebben. je kan tussendoor nog een beetje massala toevoegen wat ik dus gedaan hebt want hoe meer kerry hoe beter bij rach. Als de rijs klaar is doe je daar het gebakken ei en de prei door heen mengen, schep het op je boord en dan een schep van de kerry spitskool erbij en klaar is klara. De kip sate grill ik altijd tussen de grill en dat heb ik tussen door gedaan
Was een heerlijk recept zeker ga ik dit meer maken
Zo dit recept gaan we eens een keer maken
Ik kocht gisteren een zak ijsbergsla die al gesneden was. Normaal doe ik dat nooit, en maak ik thuis de sla zelf schoon. Maar het was zo verleidelijk en makkelijk!
Tegenwoordig koop ik geen voorgesneden groente of sla meer😉
Waarom niet als ik vragen mag? Vanwege de vitamines die misschien verloren gaan? Ik vind eigenlijk dat ik het ook allemaal zelf moet doen.
als je het zelf snijd is het verser dan vers 😉 in een zakje misschien ook wel maar dan ligt het toch al een paar dagen in de schrappen
Dat ziet er lekker uit, heb het opgeslagen wellicht eens proberen
Hmm, ik krijg hier gelijk zin in! Ik hou ook echt van kipsate haha.
Aanrader hoor😃
Zo lekker mijn vader maakt dit ook altijd, zo lekker maak het ook wel maar het is nu telang geleden deden niet met saté dus goed idee.
Mooie foto ja;-) neem je ook een kijkje op mijn blog en volg je mij al.sterkte met bij de kaak chirurg, heb het ook een x gehad maar liep te lang met wortel punt ontsteking en wortels moesten er toch uit je kan je er echt beroerd van voelen en het is niet alléén pijn in wang voor de rest van je lichaam ook niet goed..dus zou toch hoe kut het is naar kaak chirurg ik liet bij tandarts doen geen pretje maar kende hem dus wel fijn en daarna gat in je mond maar je knapt er van op.xxx
fijne dag