Gebakken spitskool met rijst en kipsate

Gebakken spitskool met rijst en kipsate

gebakken spitskoolNodig :
Spitskool (ik had het uit een zak, te lui om te snijden he)
Zilvervliesrijst
Prei
2 eieren
Massala kerry (toko)
Kip
Ketjap manis
Ui
Paprika poeder
Sambal
Ketjoembar

De kip marineren in de ketjap manis, ui, ketjoembar en kerry en paprika en sambal, daar begin ik mee en zet dat dan weg. Je kookt de rijst volgens de verpakking. De prei snij je klein, en de eieren kluts je. oke alles staat wel klaar nu geloof ik.  Doe een scheutje wokolie in de wok en doe daar het geklutste ei in en maak daar een scramble eggs van hihi dan doe je de gesneden prei erbij en roerbak dat een beetje. als je nog een wok hebt zoals ik ideaal want die pak je er bij, heb je geen extra wok dan doe je gebakken ei en prei even in een kom, je hebt de wok nu nodig voor de spitskool. Weer een scheutje olie in de pan, dan doe je de massala kerry en uitje even fruiten en daarna doe je de spitskool erbij en roerbak toe het goed is, ligt aan jezelf hoe hard je het wel willen hebben. je kan tussendoor nog een beetje massala toevoegen wat ik dus gedaan hebt want hoe meer kerry hoe beter bij rach. Als de rijs klaar is doe je daar het gebakken ei en de prei door heen mengen, schep het op je boord en dan een schep van de kerry spitskool erbij en klaar is klara. De kip sate grill ik altijd tussen de grill en dat heb ik tussen door gedaan

10 gedachten over “Gebakken spitskool met rijst en kipsate

  1. Ik kocht gisteren een zak ijsbergsla die al gesneden was. Normaal doe ik dat nooit, en maak ik thuis de sla zelf schoon. Maar het was zo verleidelijk en makkelijk!

        1. als je het zelf snijd is het verser dan vers 😉 in een zakje misschien ook wel maar dan ligt het toch al een paar dagen in de schrappen

  2. Zo lekker mijn vader maakt dit ook altijd, zo lekker maak het ook wel maar het is nu telang geleden deden niet met saté dus goed idee.
    Mooie foto ja;-) neem je ook een kijkje op mijn blog en volg je mij al.sterkte met bij de kaak chirurg, heb het ook een x gehad maar liep te lang met wortel punt ontsteking en wortels moesten er toch uit je kan je er echt beroerd van voelen en het is niet alléén pijn in wang voor de rest van je lichaam ook niet goed..dus zou toch hoe kut het is naar kaak chirurg ik liet bij tandarts doen geen pretje maar kende hem dus wel fijn en daarna gat in je mond maar je knapt er van op.xxx
    fijne dag

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.