Geen week menu, maar wel gevarieerd

Geen week menu, maar wel gevarieerd

Wij werken binnen het gezin niet met weekmenu’s zoals je de laatste tijd bij veel mensen ziet.

We hebben in het verleden er wel mee gewerkt maar het was toch niet ons ding ;). Tegenwoordig met al die maaltijdboxen gaan mensen automatisch over op weekmenu’s lijkt het wel.

Wat ik al zei, voor ons werken weekmenu’s niet, maar wij eten wel zo gevarieerd mogelijk. De weekmenu’s werken hier niet omdat wij nooit hetzelfde eten en voorruit plannen is ook niks hierzo want dan zou ik voor de hele week boodschappen halen wat er op het menu zal staan en dan hebben wij er geen trek in…, ja wat dan? Dan beland het in de prullenbak en dat willen wij natuurlijk niet.

Nee hier is het zo dat ik na het eten vraag wat de rest wilt eten de volgende dag en dan maak ik een boodschappenlijst met wat ik moet halen. Nu zullen een hoop denken van die is gek, maar verklaar mij maar voor gek dan maar ik weet wel dat het gegeten word en niks word weg gegooid. Ik vind het soms wel eens vervelend om 3 of 4 verschillende potjes te koken maar ja als ik even een uurtje bezig ben dan is alles klaar :D.

Wij eten ook wel gevarieerd, ik als meeste maar zorg wel dat de rest ook hun groentes en andere dingen binnen krijgen. Een keer per week staat er zo wie zo pizza op het menu voor ze en dan kan een diepvries pizza zijn voor Roon en de meiden eten dat ook of ik maak een bloemkoolpizza voor ze want daar zijn ze ook gek op.

Wij hebben eigenlijk een standaard routine met eten, maandag een gebakken ei, dinsdag iets van AGV, woensdag pizza en of pasta, donderdag iets oosters of surinaams zoals roti, en vrijdag is het soep en stokbrood met file american met een gekookt eitje op zaterdag een sateetje of een broodje bal en zondags zien we het wel waar wij trek in hebben.
Dit is het lijstje van de meiden en Roon.

Mijn routine is anders omdat ik kha/keto eet en ja dan kan ik geen pizza mee eten mits ik hem zelf maak van bloemkool. Maar ik kies dan liever voor een berg groenten wat ik wok met kip en maak daar elke keer weer een andere saus bij zodat het niet gaat vervelen en probeer ook steeds andere groente erbij te doen, lukt niet altijd want ik verdraag niet alles.

Ik doe dus elke dag boodschappen en had daar al eerder over geschreven, dat bevalt ons prima. En ik weet dat er een hoop tegen zijn en het anders doen en dat is ook niet erg. Mensen moeten doen wat voor hun werkt en haalbaar is 😀

Eet jij volgens een weekmenu?

5 gedachten over “Geen week menu, maar wel gevarieerd

  1. Ik heb geen rijbewijs en geen goedkope super in de buurt dus hier wel een weekmenu en de weekboodschappen doen we op Zondag. Natuurlijk schuif ik weleens, en haal ik weleens wat bij de buurtsuper hier. Op Maandag en Woensdag ivm zwemmen en voetbaltrainen vaak iets van macaroni of bami.. in elk geval iets wat opgewarmd in de magnetron ook nog lekker is. De man lust geen opgewarmde aardappels uit magnetron 😉 de andere dagen wisselend aardappels/groente/vlees of ovenschotel. Weekend vaak iets makkelijks.

  2. Ik werk er wel mee. Noodgedwongen ook. Ik heb simpelweg geen tijd om elke dag boodschappen te doen. Ik ga s’ochtends om half 7 de deur uit, en ben om 7 uur thuis .Als ik dan nog boodschappen moet gaan doen en moet koken, dan zit om 10 uur eens een keer te eten. Dat is echt geen optie.

    In het weekend kijk ik wel gewoon waar ik zin in heb.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.