Gehaktballen ala rach

Gehaktballen ala rach

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 kleine eieren
  • 80 g paneermeel
  • 3 el roomboter en beetje croma
  • 1 pot vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond
  • beetje paprikapoeder
  • 1 zakje verstegen gehaktkruiden
  • tl grove mosterd

el ketchup

Je mixt alles lekker door elkaar en dan de ballen draaien, dan zet je de ballen even een half uurtje tot uurtje in de ijskast en je haalt ze een half uur voordat je ze gaat braden eruit. beetje croma en roomboter in de pan en bakken maar, ik kook altijd water zodat het water warm is wat ik erbij gooi om het af te blussen. water erbij dus, dan de fond en dan lekker laten sudderen, hoe langer hoe beter en nee het worden geen stuiterballen omdat je er mosterd aantoevoegd blijven ze lekker mals 🙂  easy dus.

Ik maak er altijd een sausje bij, soort van hamburgersausje maar hij pas ook prima bij de gehaktballen :DEen paar flinke eetlepels mayo
tl grove mosterd
el curry (uit zoon fles)
el ketchup
scheutje gembersiroop
paar druppels zoetstof
dille
en een heel fijn gesnipperd uitje

Dit mengen we ook weer en zet je even een uurtje in de ijskast zodat alle smaken lekker in kunnen trekken.

2 gedachten over “Gehaktballen ala rach

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.