Gepofte aardappel
Men nemen een paar aardappels die je niet schilt maar gewoon ff flink boent onder de kraan. Dan zet je er een paar keepjes in met een mesje, dan gan je de marinade maken, daar gebruikte ik voor:
olijfolie
ketjap manis (scheutje)
3 teentjes knoflook
beetje uienpoeder
Thijm en rozemarijn
peper
beetje kerry en paprika poeder
Dit meng je lekker door mekaar en daar strijk je de aardappels mee in en laat het even intrekken. dan ze je de oven op 230 graden. Doe de aardappels in een foli wikkelen en strijk de rest van de marinade over de foli zodat het daar ook op zit en dan vouw je het dicht en doe je de aardappels in de oven voor 40 minuten en voila klaar 😀
Dat ziet er lekker uit heb het nog nooit uitgeprobeerd.
Dankjewel voor je receptje. Ik heb nog nooit aardappels gepoft, wil ik toch ‘ns een keer gaan doen.
Ik pofte vroeger aardappels aan een vork in een open vuurtje als kind. Maar die waren niet te eten….
😂😂😂 nee dat snap ik duurt wel heel lang denk ik als je het zo doet
Ja, en ze waren dan ook nog rauw, en van buiten zwart geblakerd…. Jouw manier klinkt een stuk beter : )