Gil eens wat oftwel oproepje!

Gil eens wat oftwel oproepje!

Zo ik zat me zo eens te bedenken he, ik ben een rel in de keuken, wil alles uitproberen maar heb nu voor mijn doen wel alles getest en uitgeprobeerd en gemaakt en online gezet. Maar ik wil eens wat anders!! dusss vandaag mijn vraag aan jullie 😀

Ik kom op genoeg sites waar je heerlijke recepten voorbij ziet komen, de recepten probeer ik ook altijd wel maar de doos vergeet dan of fotos te maken of online te gooien hahaha, maar hebben jullie nou een super lekker iets waarvan je denkt dat lust rachie wel en dat wil ze vast wel haar keuken voor laten ontploffen….let me now!!! je kan de receppies achter laten in de comments of je kan me, als een hele waslijst is een mailtje sturen via het contactformulier 😀 ik ben natuurlijk nu al nieuwsgierig wat ik binnen gaat krijgen haha. ik hou van pittig, kruidig, hollands mag als het maar niet standaard is, buitenlands zijn we gek op, hou niet van garnalen of die witte vis hoe noem je dat tapa nog wat hihi maar verder ben ik een pendaal emmer dus kom maar op jullie ideetjes en alles wat ik binnen krijg en maak word natuurlijk op de site gelanceerd 😀

bedankt alvast he 😀

25 gedachten over “Gil eens wat oftwel oproepje!

  1. Voor Niomi en Rashel:

    Muffins.

    Muffinblik of papieren vormpjes.
    250 gr appels
    250 gr bloem
    snufje zout
    1 ei
    125 gr suiker
    1 zakje vanille suiker
    80 ml plantaardige olie
    2,5 dl biogarde

    Verwarm oven op 180 gr. Schil de appels, klokhuis eruit en snij in stukjes.
    Meng bakpoeder, zout en bloem door elkaar.
    Klop in een ander bakje het ei los en meng dat met suiker, vanillesuiker, olie, biogarde en appel.
    Roer de 2 mengsels door elkaar (met de hand, niet met mixer en niet te lang roeren)
    Verdeel het deeg over de vormpjes (niet tot helemaal bovenaan vullen) en strijk glad.
    Bak ze in het midden van de oven ongeveer 30 min.

    Ik doe er ook wel eens minder appel in en dan rozijnen erbij. Of alleen rozijnen. Of banaan is ook lekker.
    Veel plezier en smullen maar 😉

  2. Kaasfondue (vrije versie) voor af en toe want is baggervet 😉

    Fruit een ui in ongeveer 40 gr. margarine en roer daar 50 gr. bloem doorheen.
    Roer dat met 4 dl melk en 1 dl groentebouillon (blokje), beetje voor beetje, tot gladde saus.
    Rasp (of gewoon plakken met kaasschaaf) daar 250 gr kaas in (ik gebruik jong belegen)
    Breng op smaak met wat paprikapoeder, peper, bieslook o.i.d.
    Zet de pan op een warmhoudplaatje op tafel en nu maar lekker ‘soppen’ met stokbrood, kan ook met stukken groente. Wij eten er meestal een salade bij. Is ook lekker met bovenstaande pastasalade.

    Ben benieuwd 😉

    .

  3. Pastasalade.

    Beetje lastig want het belangrijkste onderdeel hiervan is de dressing waarvan ik de meeste hoeveelheden uit de losse hand doe. Zal het proberen.

    500 gr. penne koken en koud spoelen.
    Naar behoefte bleekselderij, komkommer, courgette, kaas, ham in stukjes erdoorheen en wat rozijnen en Parmezaanse strooikaas.

    dressing:
    ongeveer 7 eetlepels olijfolie, 3 azijn, beetje suiker, beetje mosterd, scheut limonadesiroop (liefst citroen) scheutje water, teen knoflook, behoorlijk wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden, Bouillonblokje, peper, gedroogde tomaten (fijn gesneden).
    Dit pas vlak voor het eten door de pastasalade doen want dan is het veel lekkerder hebben wij ervaren.

    Succes.

  4. Zoetzuur sausje voor bij de Bami is hier ook een groot succes.

    2,5 dl water, 2 eetlepels maizena, 4 eetlepels suiker, 3 eetlepels curry en 3 tomatenketchup (of 6 ketchup), 4 eetlepels azijn al roerend aan de kook brengen.

    Is zo lekker maar ook met omelet in stukken en fruitcocktail er doorheen of met stukjes komkommer en atjar.
    En pittiger kan je het maken met sambal.

  5. Biryani! Weet niet of je het kent? Ben geen rijstliefhebber, maar biryani vind ik gewoon heerlijk! Zal je het recept strakjes toesturen.

  6. Ik weet niet echt recepten, maar waar ik vaak inspiratie vandaan haal (en al veel geprobeerd van heb, en het echt heeeerlijk is) is van youtube, en dan met name: http://www.youtube.com/user/LauraVitalesKitchen
    Is wel in het engels, maar het is vrij makkelijk te volgen en alle recepten staan uitgeschreven op haar website (heel makkelijk vindbaar) en je kunt altijd nog Google translate gebruiken natuurlijk.

    Echt een aanrader, en eetsmakelijk alvast 😛

  7. Oke komen ze:

    Mexicaanse Nacho’s met kaas, pittige tomatensaus en gehakt uit de oven.
    http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=308514
    Erg lekkere maaltijd. Het is makkelijk. Je kan er veel van maken, en de meeste lusten het!

    Albondigas (spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
    http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/24526-canarische-tapas-spaanse-gehaktballetjes-in-tomatensaus.html
    Heerlijk gerecht voor bijv. een verjaardag! Lekker met een broodje en salade erbij.

    Pasta met zalm en courgette.
    http://www.smulweb.nl/recepten/160806/Pasta-met-gerookte-zalm-en-courgette
    Heerlijke pasta, bestel ik altijd bij de italiaan!

    Dat waren ze!

  8. ik ben een kluns in de keuken en kook alleen maar rach dingen hahah maar zie het al het een en ander voorbij komen dus ik kan ook me boekje weer aanvullen 😀

  9. Ff een vlugge, eenvoudige.

    Stamppot rauwe andijvie.

    Puree van gekookte aard.
    Daarin rauwe andijvie, gebakken ui en spek(jes), mosterd, meer piccalilly, peper, zout, hele kleine zilveruitjes. (met of zonder tuinerwtjes).

    1. oohh ook zo lekkahhh alleen moet ik dat voor mezelf maken want de rest vreet dat weer niet hahaha maar heb hem opgeslagen meis dank je wel!!

  10. Shoarma ovenschotel! Super simpel en heel lekker. Ovenschotel invetten met kruidenboter (hoeft niet perse, maakt het wel nóg lekkerder), sperzieboontjes beetgaar koken, onderop de ovenschaal leggen, shoarma bakken, op de boontjes verdelen, afdekken met röstirondjes en 20 minuutjes in de oven.

    Serveren met knoflooksaus en smullen maar! 🙂

  11. Hmm ik heb er wel paar, maar deze doet het erg goed! Risotto met courgette en gedroogde tomaatjes.
    Nodig voor 2 personen: 1 courgette, 1 ui, 2 koffielepels olijfolie, 100 gram risottorijst, 450 ml groenteboullion, 6 gedroogde tomaatjes zonder olie, 20 gram pijnboompitten, 30 gram parmezaanse kaas (oude kaas kan ook), zwarte peper en op smaak brengen met Provençaalse kruiden en basilicum.

    Was de courgette, snij de ui fijn en de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan voeg de ui toe en daarna risotto. Roerbak de ui glazig. Voeg 1/4 van de bouillon toe en laat de risottorijst het vocht opnemen. Voeg de courgette toe en roer het geheel toe. Dan weer 1/4 en weer het vocht laten opnemen. Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in stukjes en rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie. Voeg beetje bij beetje de overgebleven bouillon aan de risotto toe en roer geheel goed door, totdat al het vocht is opgenomen. Voeg tenslotte de tomaatjes en pijnboompitten toe en breng het gerecht op smaak met zwarte peper.

    De kaas kun je apart serveren of even mee laten pruttelen. Het is ook lekke om er dus Provençaalse kruiden er door heen te doen en beetje basilicum.

    😀 eet smakelijk!!

  12. turkse rijst jummieeeeee ( is erg lekker, kids lusten verder g1 rijst maar die wel ) is met bulger en kip en tomaat etc

  13. Ingredienten:
    1 kip (ongeveer 1.5 kg)
    1 theelepel suiker
    75 gr gedroogde kokos
    4 kleine rode of witte uien, grof gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    1 tot 2 stengels citroengras
    2,5cm verse galangawortel, in plakjes
    5 eetlepels plantaardige olie
    2 tot 3 eetlepela chilipoeder
    4 dl kokosmelk 
    2 theelepels zout
    Verse bieslook naar smaak

    1. Verdeel de kip in acht stukken en haal het vel eraf. Bestrooi de kip met suiker en laat dit 1 uur staan.
    2. Rooster de kokos in een wok tot het knapperig en goudbruin is. Daarna pureren tot een smeuige massa. (bewaren voor later)
    3. Pureer de uien, knoflook, gember, galangawortel en de citroengras. 
    4. Olie verhitten in een wok of grote pan, gooi  de laatste puree (stap 3) in de pan en bak dit een paar minuten. De chilipoeder erbij doen en nog even 2-3 minuten laten doorbakken (af en toe roeren). Gier er 1,2 dl kokosmelk en zout naar smaak bij in. 
    5. Voeg zodra het begint te borrelen de stukken kip toe en zorg dat ze aan alle kanten onder de kruiden zitten. Resterende kokosmelk erbij gieten en blijven roeren, anders krijg je klontjes haha! Nog een beetje citroengras toevoegen. Deksel erop en ongeveer 40-45 minuten koken tot de kip zacht is. 
    6. Vlak voordat je het gaat serveren de citroengras verwijderen en het kokospuree eraan toevoegen. Laat dat nog even 5minuten pruttelen, vervolgens de kipmengsel in een kom of bord scheppen, beetje verse bieslook erbij. 

    Ik maak er zelf altijd witte rijst bij en pak er ook wat kroepoek bij! 

    Eeeeeetsmakelijk ;D

  14. Wij eten ook graag net anders dan anders. Dit is er 1 van.

    Tagliatelle a la creme.

    Kook 500 gr. Tagliatelle (kan ook met andere soorten pasta, maar grove is het lekkerst)
    Bak 3 ons kipfilet, in stukjes, met peper, zout en beetje paprikapoeder.
    Laat daarbij (als het gaar is) 2 zakken, verse, spinazie slinken.
    Voeg dan een bakje champignons (plakjes), half bakje (of meer) kruidenkaas (paturain o.i.d) en 3 tomaten in stukjes toe.
    De hele boel afbinden met wat melk en maizena en de tagliatelle er doorheen roeren. Peper en zout naar smaak.

    Eet smakelijk.

    wordt vervolgd 😉

    1. ja daar kijk ik ook regelmatig op maar wil eens weten wat me lezers me voor willen schotelen dus geen ah sites of smulwebsites ect 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.