Half clean eating

Half clean eating

Oke we weten nu wel dat ik een eetstoornis heb. De chaos in mijn hoofd is zo goed als onder controle maar het somatische gedeelte niet. Lichaam accepteert nog steeds niks en neemt niks op. De afgelopen maanden is het zelfs zo erg geworden dat ik dingen gewoon niet meer kan eten omdat ik dan helemaal verga van de pijn. Brood eet ik al niet meer, en oh oh wat was ik daar gek op, aardappels is ook een no go geworden en pasta gaat ook niet mits het in de soep zit dan gaat het nog wel. Sommige groenten gaan ook niet meer…pfffff ik eindig dalijk echt op alleen de nutri flesjes, en nee dat wil ik niet. Clean eating..hahha god ik heb het vervloekt een paar maanden geleden en vond het maar de grootste bullshit maar na toch een paar dingen te hebben geprobeerd en beviel heb ik besloten voor half clean eating. Waarom niet helemaal dan? nou uhhh ik kan sommige dingen die niet clean zijn nog eten dus why not 😉
clean eating

Egg wraps…. met een salade gaat er goed in moet ik zeggen, ja oke het blijft er niet in maar ik heb er niet zoveel last van als van al die andere dingen. ik ben dus van alles aan het uitproberen op het gebied van clean eating. Zuivel kan ik alleen niet toevoegen en noten ook niet maar er zijn zat andere rauwkost recepten te vinden lijkt me.

Eten jullie clean en hebben jullie nog “rach proof” ideetjes ? dan hoor ik ze graag 😉

20 gedachten over “Half clean eating

 1. Hoi!

  Ik heb ook een eetstoornis (geen anorexia) en eet ook clean. Veel groente, vlees, noten en vis. Ik eet geen brood, rijst, aardappelen, pasta, suiker en zuivel (om maar even wat op te noemen). Ik eet wel zoete aardappel, ken je dat? Zeker een aanrader! Kan je ook lekker frietjes van maken. Ik maak smoothies met amandelmelk (en groente en fruit)

  1. zoete aardappel pas gegeten en was geen succes 😉 en kan wel van alles eten maar alles komt eruit en krijg er mega pijn van dus het is dweilen met de kraan open en dat geld ook voor het clean eten jammer genoeg

 2. Ik weet dat ze bij de Jumbo in het vriesvak een soort “gebakjes” hebben dat heet bouwsteentjes en is speciaal voor mensen met ondervoeding . Ik weet niet of je het al kent maar misschien is het iets..

 3. Waar ik vaak aan moet denken als ik je berichten lees, is aan vloeibaar eten, dus soep. Ik weet natuurlijk echt niet of je dit niet al honderd keer hebt gehoord of hebt uitgeprobeerd, maar mag (of lust) je dingen als erwtensoep bijvoorbeeld? En dan geen zakjes cup-a-soup, maar soep die je zelf laat trekken? Omdat het wat steviger is dan alleen bouillon in een groentesoep, zou je lichaam dan meer opnemen? Ik doe maar een wilde gok hoor..

  En gerechten met couscous? Mag je dat nog eten (i.v.m. kramp) of valt dit bij jou onder het niet-eten van pasta’s etc. Kan ik me iets bij voorstellen, maar als salade misschien?

  X. Olga

  1. soep eet ik, zelf gemaakt maar komt er ook uit 😉 zelfs me water. cous cous mag ik niet, dan lig ik na een half uur al te kreperen, zelfs nadat het eruit gekomen is 🙁 het is heel lastig en wikken en wegen, denk je dat wat goed gaat nou ja goed gaat, het komt eruit maar hoeveel pijn heb ik daarna ? de ene x een gekookt ei waar ik geen pijn van heb, neem ik de volgende dag nog ei en dan gaat het mis. de nutri flesjes zijn op dit moment mijn Rode draad en grootste voedings bron maar ook die komen er regelmatig uit. het is dweilen met de kraan open 🙁

 4. Ik moest van de week aan je denken was bij mijn zus in het ZKH en zij kreeg ook kalium drankje vanwege gevaarlijk laag kalium gehalte (oorzaak ligt waarschijnlijk in de bijnieren) Gatver wat een ranzig spul is dat zeg! Ruikt naar tandpasta en smaakt naar zout… bah bah…

  Zoals ik jou heb leren kennen vind ik je een krachtig persoon die zit niet laat kisten door die enorme klote ziekte… Knuf!

 5. Hoi,
  (link) Kijk hier eens bij. Veel recepten en andere info. Ik heb er al veel aan gehad en nog steeds. Voedselzandloper googlen dan kom je ook heel veel recepten tegen. Ik weet nog wel meer site’s maar kijk eerst hier. Geef anders maar een gil.
  Nelly

  1. ik ken die site 😉 en heb zelf ook het een en ander aan sites gelezen. wil graag ideetjes van mensen die al eens de producten klaar hebben gemaakt zeg maar

 6. Het valt altijd te proberen. Ik eet nu zelf sinds een aantal weken ook clean en merk dat mijn lichaam er wel goed op reageert. Ik eet alleen nog wel brood want dat mis ik anders gewoon te erg. Hoop dat dit goed voor je uitpakt, ik gun het je van harte! 🙂

 7. ha Rachel,
  Lees net je blog..over het eten, is het zo dat je braakt of neemt je lichaam de voeding niet meer op, komt dit puur door het weinige eten of zijn er ook andere oorzaken?
  Zou je wel wat willen aansterken? heb je hulp?

  STERKTE

  1. alles wat ik eet komt er na 10 min weer uit, daarnaast wat er in blijft word niet door het lichaam opgenomen, daarom is mijn kalium gehalte elke keer gevaarlijk laag. daarnaast komt er ook nog bij kijken dat ik 24/7 aan de race ben en nee gebruik geen laxeermiddelen, aansterken wil ik natuurlijk heel graag maar zolang het lichaam niet meewerkt houd het op, kan sommige, nou ja heel veel dingen al niet meer eten omdat ik daarvan weer lig te kreperen van de pijn. ik heb hulp van mijn huisarts en internist

   1. Wow wat heftig zeg!
    Maar is de anorexia hiervan de oorzaak?? Dit heb ik nog niet in deze mate eerder gehoord, wel na een leven lang vasten…
    sterkte!
    heb je ook psychologische ondersteuning?

    1. dit is door de anorexia ja, het lichaam is zodanig beschadigt. moet constant kalium drank tot mij nemen om het aan te vullen en dan nog blijven de waardes laag, in principe moet ik alleen leven op nutri flesjes en die neem ik tussen door en nee psychologische heb ik 2.5 gehad en geen moer mee opgeschoten op de ursula (eetstoorniskliniek)

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.