Handletteren

Handletteren

Handletteren is ontzettend leuk. Je kunt er zoveel kanten mee op en zulke leuke dingen mee maken. Vandaag ga ik jullie eens uitleggen wat ik gebruik en ik laat jullie een kijkje nemen in mijn gemaakte Kaarten, quotes enz.

Handletteren hoe begin je nou eigenlijk?

Handletteren is eigenlijk helemaal niet moeilijk het is maar net hoe hoog jij de lat legt en hoe moeilijk je het jezelf maakt. Om te kunnen Handletteren heb je verschillende materialen nodig. Laat ik die nu net klaar hebben liggen.

Ik gebruik voor mijn zwart wit kaarten een POSC A verf stift. Deze zijn ontzettend fijn op dit zwart papier komen mooi uit. Het enige is dat je met deze verstift zelf de verdikkingen moet tekenen.  Dus schrijf je heel losjes HELLO dan maak je alle punten en lijnen die naar beneden gaan dikke met je stift.

Voor wit papier gebruik ik een mooie zwarte TOMBOW pen die een dunne punt heeft en steeds dikke word naar boven toe. Als je nu HELLO zou schrijven dan hou je de pen dun bij het naar boven gaan en druk je iets harder als je naar beneden schrijft. Je kunt ook de speciale calligrafie pennen gebruiken die zijn mooi recht en weer schuin afgesneden. Daar hoef je net als de tombow pen weinig druk op te zetten voor mooie creaties. Daarnaast heb ik ook nog een MICRON pen ertussen zitten deze pen gebruik ik uitsluitend voor mijn BUJO maar daarover een andere keer meer.

“Je kunt leuke inspiratie halen uit site’s als Instagram en Pinterest”

 

Mijn gemaakte kaarten met de Posca stift:


Dit zijn mijn quotes gemaakt met de POSCA stift. Heb jij ervaring met Handletteren en waarom vind jij dit juist wel en/ of niet leuk?

4 gedachten over “Handletteren

  1. Zo leuk! Wil dat ook kunnen 🙂 Ik kijk ook uit naar je BUJO artikel, heb er zelf ook één sinds een aantal maanden.

    1. Ik vind ze zelf ook heel erg fijn. Ga zeker andere kleuren bij bestellen. Twijfel of ik ook andere maten zou nemen maar deze is echt top! Gebruik ze ook voor verjaardagskaarten enzo.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.