Happy housewife tag #2

Happy housewife tag #2

Ik was ff inspiratieloos, dus dacht waarom vul ik mijn versie van Rach haar happy housewife tag niet in!

Wat zijn je drie likes in het huishouden?
Dweilen, swifferen en de wc schoonmaken

En natuurlijk de drie dislikes in het huishouden?
Uhhhhhhh…. die heb ik niet… jaaaaaaaaaaaaaawel: de afwas!!!1 Zo’n pleurishekel aan!

Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?
Dagelijks swifferen ( paar dagen in de week wisselen we dat om met stofzuigen uiteraard), alles afstoffen, wc schoonmaken, om de dag dweilen, basicly de standaard dingen die je in elk huishouden doet. Deze planning heb ik wel in mn hoofd zitten

Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
De keuken, maar dat is omdat ik ook geen keuken princes ben.. De keuken is echt Jan zij domein en schoonhouden is dan ook echt zijn takenpakket!

Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?
Hier is de verdeling vooral tussen Jan en mij. Jan doet dit, ik doe dat etc..

Welke bijdrage leveren de kinderen/het kind aan het huishouden?
Hier geldt de regel, je ruimt je eigen troep op…

Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
Dasty ofcourse, maar mijn sprayflacon gevuld met een beste scheut allesreiniger aangemengd met water is ook onmisbaar.. En oh, de handschoenen ontbreken ook niet sinds ik acrylgel op de nagels heb zitten.

Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zoja, van wie en waarmee?
Ja van Jan 😉

Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?
Nou die komt niet hoor, die ligt helaas al heeeeeeeeel wat jaren onder de grond.. Maar ze schijnt een lieverd te zijn geweest, dus had met alle liefde het huis snel aan kant gemaakt. Doe ik ook gewoon als ik weet dat mijn ouders deze kant op komen.

En als je het goed bijhoudt allemaal, dan heb je geen reden tot strees toch 😉

Tot slot: Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
Neem een huishoudster hahahaha.. nee grapje, bijhouden die handel… Scheelt je een hoop tijd en stress!

23 gedachten over “Happy housewife tag #2

  1. Grappige tag. Hier doet mijn vriend momenteel veel, omdat hij op handigere tijden vrij is wanneer de kleine er even niet is. Maar met een baby in huis wordt er even iets minder gedaan dan normaal, haha. Alleen de echt nodige dingen wel natuurlijk. Ramen lappen zit er ff niet in, lol.

  2. Oh ik heb echt haat aan schoonmaken haha! We zijn er ook helemaal niet goed in. Dus een huishoudster komt hier sowieso wanneer dit kan.

  3. haha wat een grappige tag is dit.
    Inderdaad is bij houden de beste tip. Eigenlijk is het huishouden bij houden helemaal niet zo aan mij besteed. Maar moet zeggen, nu we veel meer thuiswerken is er wel meer tijd voor.

  4. Likes: de was doen, ophangen en opvouwen à la Marie Kondo. Lekker uit mijn denk- en piekerhoofd en gewoon iets met mijn handen doen. Dislikes: de rest. Wij hebben – moet ik bekennen – een huishoudelijke hulp voor de grote dingen (badkamers, stofzuigen en dweilen). Ik doe zelf natuurlijk ook het een en ander: de was, toiletten een paar keer per week, en veel meer.

  5. Oh ik heb echt helemaal geen likes in het huishouden, alleen maar dislikes! Vind het echt verschrikkelijk om te doen. Hulp in het huishouden moet hier snel komen!

  6. Wij zijn samen en doen de werkzaamheden in huis ook samen. En inderdaad beetje bijhouden scheelt al hoop

    1. Ja geen idee, misschien omdat het een van de snelste klussen is om te doen? En vind het glanzen van het porselein altijd satisfying om te zien😄

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.