Het gemis blijft…

Het gemis blijft…

De 24e komt er weer aan, het gemis blijft gewoon😔

Je kan er gewoon niet om heen en elk jaar weer denk ik “kom op Rach, het zal nu wel weer wat minder zijn”

Nou ik kan je vertellen dat het wel minder word, maar toch….

24 december komt er weer aan, de sterfdag van mijn mams, de oma van onze meiden, die ze nooit gekend hebben, en dat doet ook pijn.

De meiden worden ouder en willen alles weten van hun oma. Dat doet mij natuurlijk heel goed, maar soms ook pijnlijk en confronterend. Ze willen verhalen horen die ik ze vertel, en we doen dat met een lach en een traan. Ze willen ook vaker naar het graf van oma en zeker nadat wij te horen hebben gekregen dat ze binnen nu en een paar maanden word geruimd. Meestal gebeurd dat na 10 jaar geloof ik, maar ze ligt daar al 20 jaar!

We konden het graf verlengen of haar laten cremeren maar mijn broer en ik hebben besloten daar niet voor te kiezen en dat zou ze zelf ook niet gewild hebben. Ze had dan weer op haar manier gezegd “zonde van je centen, koop er maar wat leuks voor”.

Maar toch he, het blijft gewoon een klote dingetje. Maar zoals elk jaar trekken wij ons er weer door heen en word meestal de 24e een bijzondere dag. We denken veel aan mama/oma en gaan altijd naar scheveningen. En als ik zin heb rijden wij lang het graf, wat trouwens niet in de buurt is. Ze is begraven in Hazerswoude rijndijk omdat ze daar ook is overleden bij mijn broer thuis. We zullen het weer zien de 24e 😉

Hebben jullie ook dierbaren verloren tijdens de kerst? Of hoe je ga je er uberhaubt meer om?

Elk jaar op de 24e maak ik een blogpost voor mijn mams, maar dit jaar niete ;), het is goed zo.

7 gedachten over “Het gemis blijft…

  1. Dit blijft moeilijk en verdrietig het moeten missen van je moeder en helemaal
    rond de periode van haar overlijden. Maar in je hart blijft ze❤️ Sterkte😘

  2. Mijn moeder overleed op 29 januari 2010.We voelden dat 2009 de laatste kerst zou zijn.In 1 woord,kut!Elke dag mis ik haar maar met kerst een beetje meer.Gister met heel veel tranen de boom opgezet.Ik heb juist niet het idee dat het gemus minder wordt,het wordt anders.De rouwe randjes zijn eraf maar maken bij mij plaats voor herinneringen die soms heel veel pijn doet.Het verdriet van de kinderen raakt me ook nog steeds enorm.In het begin ging ik veel naar haar graf,nu wat minder ook al ligt ze praktisch om de hoek(Scheveningen)maar met kerst ga ik altijd.Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende periode.😘

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.