hey mam… schrijf je weer een briefje

hey mam… schrijf je weer een briefje

Vandaag is het 24 december, en zoals elk jaar (en ja het word soms wel eens vervelend) begint de movie weer automatisch af te spelen en is mijn humeur net zo gedaald als de temperatuur buiten. Niemand hoeft op eieren te lopen maar iedereen laat me met rust omdat ze weten dat ik weer even in me eigen wereld leef, en hoe vaak moet ik het nog zeggen mam, ookal is het 1 jaar geleden of nu dit jaar 12 jaar geleden….het is en blijft gewoon zo kut om jou te moeten missen… De een kan het van zich afzetten en ik niet…” joh word een wijf” Β hoor ik je in me oor fluisteren, maar nee sorry mam dan maar even geen wijf maar een zacht eitje, een watje en een mietje. Β Dit logje komt weer om 9.00 uur online mam, 12 jaar geleden ging ook de telefoon om 9.00, en die telefoon hoor ik weer rinkelen alleen ik neem hem niet meer op…

De wereld is weer wit, net als vorig jaar…is het bij jou ook zo wit boven mam? of kijk je lekker met een big smile op ons neer ( en zeker met een grijns hoe je ziet hoe ik af en toe op me muil gaat hihih) Het lijkt wel of ik steeds in herhaling val met kerst, maar het is gewoon een feit mam, die stoel blijft nog steeds leeg en die zal ook steeds leeg blijven, en toch he als ik dan aan tafel zit met de meiden en roon en het wel bekende standaard eten op tafel zet ( je weet wel dat gourmetten wat we ook altijd bij jou deden ) dan zit ik in gedachten en zie jou dan aan tafel zitten, of nou ja rond de tafel lopen want je at…liep…at…liep of je was weer wat vergeten op tafel te zetten of je moest ff je glas sherry bij vullen hihi en dan zie ik dan zo gebeuren aan die tafel Β bij ons, en misschien zit ik dan wel zo diep in gedachten dat ik bij mezelf denk dat het ook echt is….maar beter gekwetst door de waarheid dan getroost door een leugen he mam, jij bent er wel maar niet zichtbaar voor ons

12 jaar mams, 12 jaar geleden kon ik al niet zonder je en brak ik me nek over me eigen poten en nu heb ik dat nog wel eens, ik kan eigenlijk nog niet zonder je en ja breek nog steeds me nek over me eigen poten, maar dat houd natuurlijk niet in dat ik niet aan je denk, denk elke dag aan je…bellen wil ik je niet meer, die grens heb ik wel weten te verleggen, en even langs gaan voor een koppie thee doe ik ook niet meer, die dingen heb ik wel kunnen laten vallen/slijten de afgelopen jaren maar het missen mam…nee..dat heb ik nog niet kunnen slijten en ik zal een ijsqueen zijn als dat wel zou zijn geweest.

Ken je hem nog mam? hij werd van de week op tv uitgezonden de videoclip, janken natuurlijk, en kwam gelijk weer met verhalen van je hihih van oooh dat zong ze zo lekker mee hihih en oooh ze brak dr nek om die dvd voor mart en sammie te kopen bij de blokker hihi, roon gooide nog ff lekker olie op het vuur en zei tegen niomi “zet hem is lekker hard nio vind mama leuk” klerelijer he mam haha, maar heb wel ff lekker zitten janken en tussendoor nam ik een paar happen van me toetje ja ja, dat is nou mijn dochter hoor ik je denken πŸ˜‰

Mijn brieven zijn altijd lang mam, en die brieven in mijn gedachten zijn zo dik dat ze hier niet eens de deur heen kunnen maar dat weet je wel, maar deze brief maak ik nu af en brei en er een einde aan…

Fijne kerst daarboven mamsepams en doe de groeten aan leo, en zuipen jullie niet teveel sherry en kratten heineke daarboven!! Sta je weer klaar met oud en nieuw als om 0.00 de vuurpijlen weer voor jullie de lucht in gaan..? dag lieve mams ….

mijn mama haar eigen plekje op het internet

28 gedachten over “hey mam… schrijf je weer een briefje

 1. Ik zit hier echt een potje te janken, maar wil je zeker weer laten weten dat je weer een mooie brief aan je mams hebt geschreven. Hele dikke kus!!

 2. Dikke knuffel meis.. πŸ™

  Mijn vader moet ik inmiddels 18 jaar missen en het lijkt nog steeds als de dag van gisteren, het doet er echt niet minder pijn door. 18 en 12 zijn immers maar getallen en een vader of moeder zijn om aan te raken en je hele leven mee te doen!

 3. Lekker ding met je roon voor klerelijer uit te maken hihih, hoop dat je niet al teveel pijn je kop heb gehad vandaag πŸ˜‰ ik heb aan jullie gedacht meis en je moeder zal weer gesmuld hebben van je brief, ze wist al dat ze een topwijf van een dochter had en dat blijkt wel weer πŸ˜‰ heerlijk open en bloot je gevoel delen ! Hele fijne dagen !

 4. Chicka sterkte en geniet van al dat lekkers waar je vandaag zo lang voor in de keuken heb gestaan en van je mooie gezinnetje πŸ˜‰

 5. He mop ben je dag een beetje door gekomen ? Heb aan je gedacht vanmorgen en dacht die red het wel weer vandaag πŸ˜‰ og even en die klote dag is over en dan ga lekker genieten van de kerst met dat mooie gezinnetje van je;) dikke knuffel

 6. Vind dit altijd een rot periode voor je. Ik kan me niet voorstellen hoe je je voelt. Zit al met tranen in mijn ogen en met een brok in mijn keel te lezen.

  Grappig dat je moeder Sherry dronk. Mijn Oma en mijn oom ook. Zitten ze allemaal daarboven te borrelen met de Sherry (Sandeman? Met dat zwarte mannetje op het etiket?). Is een mooie gedachte πŸ™‚

  xxx en een hele dikke knuffel lieverd

 7. sterkte tutta, maar heb er vertrouwen in dat je dag goed door komt πŸ˜‰
  fijne daagjes en ping je maandag dikke kus

 8. Krijg altijd kippevel van je brieven aan je moeder en nu weer maar ook een big smile en moest even lache om sommige regels, meid ik wens je sterkte vandaag en hele fijne dagje popje van me xxx

 9. wat vreselijk emotioneel om te lezen, ik voel zo met je mee.
  ik hoop dat je een beetje van je eigen gezinnetje kunt genieten.
  heel veel sterkte!

 10. Sterkte vandaag het zal altijd een kut dag blijven, maar ze zal trots op jouw en je gezinnetje zijn… En ondanks het gemis,, Geniet van je kerstdagen,,, Merry Christmas voor jullie alle 4….

 11. Hey wijffie, weer prachtig geschreven, ze ma zal trots op jullie zijn, sterkte en fijne dagen! Xxx

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.