Hobby’s: selfmade fashion

Hobby’s: selfmade fashion

Iedereen heeft ze wel: hobby’s.

Ik heb er er ook wel een aantal en voor een moet ik eigenlijk meer tijd vrij maken: Het maken van kleding!

Ik heb het naaimachine van mijn schoonvader*  die van mijn schoonmoeder* geweest is en ben er dan ook onwijs zuinig op natuurlijk! Toen mijn schoonvader nog leefde ( schoonmams heb ik helaas nooit mogen kennen) was hij altijd trots als ik weer eens wat maakte op de naaimachine.

Wij hebben een hele leuke grote stofwinkel in Assen en daar komen we wel regelmatig even kijken of ze weer leuke stofjes hebben.

Wat maak ik dan eigenlijk? Dat ligt eraan. Ik maar meestal shirtjes en rokjes en ook wel eens jurkjes voor van de zomer! Ook tasjes die niet te moeilijk zijn maakt ik wel eens.

Alleen nu ik een opleiding doe en volop aan het bloggen en YouTuben ben heb ik er eigenlijgeen tijd meer voor en liggen er nog een berg stofjes te wachten op een leuk patroon *oops*

Op internet zijn gelukkig heel veel gratis patronen te vinden die ook nog eens leuk zijn voor de dag van vandaag en totaal niet oudbollig gelukkig!

Voorbeeld 1: Oranje jurkje

Dit is een jurkje waar dan weer geen gratis patroon meer van is helaas maar toendertijd gelukkig wel.. Baal wel want ik wil eigenlijk de maat kleiner hebben.. Dan maar aanpassen hihi

Dit is een heerlijk stretch jurkje in knaloranje ( de kleur rechtsonder in de echte kleur ) en is goed te dragen in de zomer! Leuke pumps of ballerina’s eronder en je hebt een leuke vrolijke outfit!

Voorbeeld 2: Shirtje

Dit is wel een gratis patroon wat in meerdere maten te krijgen is 🙂 Ik heb hiervan ook een jurk variant gemaakt met wat langere mouwen. Is een heel simpel en snel patroon om te maken en je kan er veel kanten mee op, wel het advies om het met een stretch/tricot stof te maken.

Dit stofje koos mijn man uit. Het was een coupon ( een restant stof ) wat niet heel erg groot was en hier kon net dit shirtje uit! Ik vind dit stofje echt zo gaaf met de shine erin! Ik wordt er nog steeds verliefd op als ik hem weer eens aan heb! Je kan deze ook heel erg goed combineren met van alles! Zelfs met een leuk jeans shortje in de zomer!

Dit waren even snel 2 voorbeelden van een van mijn leukste hobby’s!

Hebben jullie ook van die hobby’s die niet iedereen heeft?

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.