Hoe is het om moeder te zijn van 2 puber meiden

Hoe is het om moeder te zijn van 2 puber meiden

Iedere moeder is anders (thank god for that!). En iedere moeder ervaart het moederschap anders. Maar ik weet wel, echt geloof mij, het is waar, dat elke moeder dezelfde issues heeft met opgroeiende kids!!

Bij jongens is het weer anders dan bij meisjes misschien maar elke moeder treed in het pubertijd tijdperk!! En jongens hebben streken en meiden hebben weer andere streken en dingen.

Maar goed ik heb 2 puber meiden dus ik kan alleen maar spreken over meiden. Maar heb ook ervaring met jongens natuurlijk want heb ook neefjes en vriendinnen met jongens!!

Wij hebben nooit voorkeur gehad voor geslacht, als het maar gezond is zeiden wij altijd. Wij hebben 2 gezonden meiden gekregen en ben daar nog steeds super dankbaar voor!

Ze zijn van kleins af aan makkelijk geweest, sliepen veel, scheten de voel onder en krijste als ze wilde eten…nou ik was tevreden 😀

Maar kleine meisjes worden groot, en als ik naar mijzelf kijk hoe ik vroeger was…oefff hahah. Rond mijn 14e brak geloof ik de pleuris uit en ging dingen uit halen, zoals niet op tijd thuis komen, stiekum roken, met mensen omgaan waarvan mijn moeder het had verboden….tja….ik sta nu voor dezelfde dingen alleen nu met andere dingen want de meiden roken niet en komen wel op tijd thuis.
Niomi heeft al bijna een jaar een vriendje en dat is super leuk, maar ja elke relatie heeft wel wat natuurlijk, jong of oud dus daar zit ze nu in maar ze zijn happy de peppy met elkaar en wij zijn blij met onze schoonzoon!! Rashel is nog een gurlllll, maar wel met puber gedrag alleen anders als haar zus.

Ik vind het niet lastig om de aandacht te verdelen over die twee want we doen of alles samen of ik ga met een van de twee op pad zonder enige jaloezie. Niomi is om en om de dag bij haar vriendje en zo ook om en om het weekend. Wat inhoud dat Rashel vaker bij mij is en ik daar ook meer mee doe.

Ik vind het heerlijk om een puber moeder te zijn maar zeg ook eerlijk dat het zijn randjes heeft en ja dan kom ik weer terug op het begin van mijn verhaal….dat heeft elke ouder met een jonge kids of oudere kids!!

Ik ben nu een trotse moeder van 2 “jonge” vrouwen, want ja ik vind het zelf geen meisjes meer :D. Ze zijn lief en behulpzaam en hebben normen en waarde en respect maar ook een hele grote bek hahaha. Ze doen het super op school, halen goede cijfers dus deze moeder moet haar smoel houden eigenlijk als ze een keer wat uitspoken of een keer niet  luisteren ;). Het zijn geen model kinderen maar niemand heeft model kids en als dat wel zo is wil ik graag dat de moeder zich meld bij mij!!

Ik voed mijn meiden op naar mijn gevoel, en tot nu toe gaat dat nog goed. En iedere ouder heeft een andere opvoeding ;). Ik ben een strenge moeder, en papa is de makkelijke vogel dus je raad al waar ze negen van de tien keer als eerste heen gaan als ze wat voor elkaar willen krijgen haha. Gelukkig is Roon nu wel zo van ja oke maar eerst even overleggen met je moeder :P.

Hebben jullie puber kids of oudere? En hoe ervaren jullie dat?

Natuurlijk wil ik ook de ervaringen horen van moeders met jongere kids want hey klein of groot elke leeftijd heeft zijn pubergedrag 😉

Twee puber meiden, met een verschil van 13 maanden….hoe gaat dat samen? Tja, toen ze klein waren speelden ze nog wel eens lief samen…. maar was er ook regelmatig een bitchfight haha. Nu ze wat ouder zijn zou je denken dat het koek en ei is maar geloof mij… NOT!! Het kan jut en jul zijn maar soms is het ook haat en nijd. En ja daar zit je dan tussen als moeder zijnde en ja ga er maar tussen staan….nou dat doe ik dus niet. Ik zet ze tegenwoordig aan tafel samen en laat ze praten met elkaar. Dat gaat soms heerlijk soepel waar ik dan van geniet en denk “kijk dat ze zijn gewoon volwassen!” maar er zijn ook wel eens gesprekken geweest dat ik dacht “wtf…..” Maar meestal is het snel opgelost.

Ik ben echt gezegend met deze twee meiden en kan en wil ze voor geen goud missen!! My girls <3

2 gedachten over “Hoe is het om moeder te zijn van 2 puber meiden

  1. Heerlijk toch, wat een rijkdom. En zolang je ze voldoende aandacht en liefde geeft kan je het als moeder volgens mij nooit echt fout doen. Mijn zoon is net 13 geworden en vertoont nog weinig pubergedrag. Komt vast wel. Hij is wel steeds meer en meer gesteld op zijn ‘privacy’ haha maar wil gelukkig nog steeds graag knuffelen met mama.

    1. precies een rijkdom!! en ja dat privacy verhaal ken ik hier ook wel hihih. en ja zal vast nog wel komen het puber gedrag maar toch is het bij jongens minder dan bij meiden heb ik begrepen 😀

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.