Hoe sta jij er tegenover?

Hoe sta jij er tegenover?

Hoe sta jij er tegenover dat de regels versoepeld zijn?

Ik ben wel benieuwd naar jullie meningen. De regering heeft de regels versoepeld ondanks er nog geen totale vrijheid van corona is. De scholen starten weer, de horeca mag straks weer open en de kappers en salons gaan volgende week ook weer open.

Helemaal geweldig denk ik dan! Maar….ja er is ook een maar hier. Ik ben nu al panisch als er teveel mensen zijn, hoe zal dat straks zijn dan? Mijn kappers afspraak staat ook al geplant voor volgende week woensdag. Dat vind ik dan niet zo erg want dat is een bekende voor mij. De primark, onze favoriete winkel is ook weer open en zou er dol graag heen willen maar durf gewoon niet.

Ik las op het net dat mensen meer onder elkaar moeten komen om weerstand op te bouwen tegen corona, en daar ben ik het mee eens. Maar ik heb gewoon geestelijke schade opgelopen met grote groepen mensen en kom daar maar eens even 1 2 3 vanaf :(.

Dat de scholen weer beginnen…tja voor mij hoeft het niet zeg ik dan, maar snap best de histerische moeders die met hun handen in het haar zitten omdat ze hun kroost niet meer in toom kunnen houden, de vlag uit gaat. En dit zeg ik met een sarcastische toon want man man sorry hoor maar sommige kunnen het echt overdrijven op het net omdat ze hun “vrijheid” kwijt zijn met de kids thuis……oh lord denk ik dan, vriendin….je bent moeder toch?? Maar goed.

De scholen van de meiden beginnen 1 juni weer, en ja het voelt niet goed maar ben wel blij voor ze. Weer een beetje onder de mensen, waren ze al maar anders. Weer een beetje het normale ritme oppakken en gewoon les volgen in een lokaal in plaats van achter de laptop. Wat trouwens ideaal was vonden wij :D. Ik zit er ’s morgens bij als Rashel een call heeft en vind het zelfs gezellig!

We moeten terug naar het normale…maar wat is het normale? 1.5 meter afstand….., niet meer dan een aantal personen in een restaurant…. we noemen het maar, terug naar de aanpassingen 😉

Hoe denken jullie erover? en vind je het fijn?

25 gedachten over “Hoe sta jij er tegenover?

 1. Ik ben heel blij met de versoepeling, anders gaat onze hele economie en maatschappij naar de filistijnen. Gewoon goed afstand houden overal, en waar dat niet kan een mondkapje dragen, dat verkleint de kans op besmetting.

 2. De versoepeling is gewoon nodig voor de economie, we gaan anders nog meer drama’s tegemoet!

 3. Ik vind het op zich fijn dat ik weer voor de klas kan staan hoor, maar ik heb het idee dat heel veel mensen denken dat alles weer kan en mag. Ik zie overal om me heen dat mensen grote moeite hebben om zich nog steeds aan de aanpassingen te houden. Ben benieuwd of er een tweede golf aankomt.

 4. Ben blij dat eea weer versoepeld wordt. Je moet immers ergens beginnen. Het voelt ook goed dat we (langzaam) weer terug gaan naar ons “normaal” en dit “tijdelijke abnormaal” langzaam vaarwel kunnen zeggen. Ja het zal nog lang duren. Maar zoals ik al zei, je moet ergens beginnen.

 5. Het zit me niet lekker dat mijn zoontje weer naar school moet. Hij gaat ook altijd met de bus en het is te ver lopen dus ik zit erg in dubio wat we moeten doen. Van mij hadden ze de middelbare scholen mogen doortrekken naar de zomervakantie. Zelf is hij wel blij dat hij zijn vriendjes weer gaat zien.

 6. Ik vind het eigenlijk gewoon te snel teveel van het goede. Ik moet als leerkracht maandag weer beginnen en ben afhankelijk van het ov, en met mij vele anderen. Daar gaat het straks ook weer drukker zijn, meer risico ondanks de mondkapjes. Wat ik overigens ook belachelijk vind. Ik snap wel dat we ze moeten gebruiken, maar ik zou er dus 10 per week nodig hebben en dat kost me dus al 20 euro in de week?? Doe normaal!

 7. Tja, dubbel gevoel. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar weet wel dat ik nog even voorzichtig doe. Familie of vrienden met 2/3 man en op gepaste afstand in de tuin, gezellig… Maar restaurants, winkels e.d. zul je mij nog even niet zien denk ik. Tijd voor een oplossing, zodat we er vanaf zijn…

 8. Ik vind het helemaal niks. Voor mij, als extreme risicogroep, betekent het namelijk dat vanaf 1 juni ik nog meer moet uitkijken en nu helemaal niks meer kan doen omdat besmettingen nu meer op de loer liggen.

  Met de huidige lockdown kon niemand ergens heen, de kans op besmetting is kleiner. Ik kon familie op afstand zien, hoef niet bang te zijn dat mn ouders besmet raken en ik doodziek word.

  Nu is het een ander verhaal. Dus 1 juni begint mijn nieuwe extreme lockdown.

 9. Ik ben er stiekem wel heel blij mee. Ik werk op een kinderdagverblijf dus eindelijk weer “wat” normaler… Maar het blijft allemaal maar gek..

 10. Ja, ik ben er wel blij mee. Vooral dat de bibliotheken weer open gaan. Maar ik denk ook aan de waarschuwingen: het kan alleen als er niet weer veel nieuwe zieken komen. Het lijkt alsof iedereen dat niet heeft gehoord. Niets is nog zeker.

  1. precies! mensen denken geloof ik dat het gewoon weer back to normal is maar vergeten dat het virus er nog steeds is en nog een keer kan uitbreken met alle gevolgen van dien

 11. Ik vind het lastig hoor, zo merkte ik dat men gisteren ( nadat woensdag bekend is geworden dat het versoepeld gaat worden) het alweer drukker is in de winkel. Als men zich echt aan 1,5 meter zouden houden, maar ik denk niet dat iedereen dit kan. Zelf blijven wij nog steeds thuis, we gaan niet voor de fun ergens heen, dat terrasje dat wacht ook nog maar even.

  1. precies dat lodi! ik ga er wel voor de fun uit maar dan echt plekken waar geen tot weinig mensen zijn zoals de duinen vorige week. of ik zoek een bankje ergens op maar zoals je zegt dat terras wacht maar even 😉

  2. Ik ben ook benieuwd of het allemaal goed blijft gaan en of het niet snel te druk zal worden. In dat geval moeten we weer een stap terug heeft Rutte gezegd.

 12. Een hele herkenbare worsteling, ik heb die ook. Je kunt het land niet eeuwen op slot houden want dan gaat de economie onderuit, en als er geen belastingen komen kunnen we ook de gezondheidszorg niet betalen, maar toch.

  Als iedereen weer bij elkaar kotm en er komt een tweede uitbraak, dan zijn de gevolgen nog veel groter aangezien ze dan wel twee keer zullen wachten met het versoepelen van maatregelen.

  En nu dat met mondkapjes, daar heb ik echt mijn twijfels bij. omdat een hele grote groep ze totaal verkeerd gebruikt. gewoon met vuile handen zo;n kapje opzetten, kapje meerdere keren achter elkaar gebruiken etc. Maar niemand heeft echt onomstotelijk de perfecte oplossing.

  Maar wat er ook wordt besloten, er zal altijd kritiek komen

  1. die mondkapjes zijn sowieso zinloos zei mijn internist en arts mits ze echt strikt volgens de regels gebruikt worden…nou ja schrijft het al, dat gebeurd dus niet 🙁

 13. Ik ben blij met de versoepelingen, maar het heeft niet zo heel veel gevolgen voor ons op korte termijn. Mijn zoontje gaat gewoon naar de opvang omdat ik in de zorg werk. En Thuiswerken blijft (gelukkig), dat vind ik fijn. Wel sta ik te popelen om een terrasje op te zoeken en van de zomer naar een camping te gaan. Maar eerlijk gezegd dacht ik eerst “yes, meteen gaan!” en merk ik nu dat ik het wel spannend vind. Want wat als mensen zich niet aan de voorschriften houden of er een tweede golf komt of zo, daar probeer ik dan niet aan te denken.

  1. dus dat!! je staat ergens om te springen, dat terras bv maar je bent toch op je hoede en of bang ;), geestelijk geslagen wat ik noemnde 😉

 14. Hier in Duitsland is er al twee weken versoepeld maar moeten we verplicht mondkapjes dragen als we ergens heen gaan. Daar voel ik me wel veilig bij. Daarnaast raak je je gezicht ook veel minder onbewust aan. Misschien ook een tip voor jou.

  1. nee mij zal je never nooit met een mondkapje zien 😉 A krijg het spaans benauwd en B ik vind het vies 😉 ik draag overal en met alles handschoenen en als ik in de auto stap word alles al ontsmet en zo ook als we hier in huis binnen stappen

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.