Hoe wij ons hebben voorbereid op Kerst

Hoe wij ons hebben voorbereid op Kerst

Elk jaar komt deze vraag terug. Hier op de site of mijn eigen blog, wissel het wel eens af 🙂 Want hoe wij ons hebben voorbereid op Kerst? Niet veel anders dan anders, maar toch ieder jaar weer anders dan voorgaande jaren.

Dit jaar gaan we weer anders doen dan vorig jaar. Want vorig jaar hebben Jan en z’n broer laminaat gelegd haha, tja hier kan het nooit normaal met de kerstdagen haha.. Maar de gourmet maakte het klussen weer goed 🙂

Elk jaar heb vooral ik heel veel last van die zogenaamde kerststress, van wat doen we aan, hoe doe ik mijn make-up, waar doen we de cadeau’s, wat halen we aan eten of wat gaan we doen qua eten?

Tot nu toe is alles geregeld wat geregeld moet worden en ik heb de outfits allang bij elkaar bedacht. Ook mijn make-uplooks zijn on fleek ( behalve 1e kerstdag, want mevrouw gaat voor een smokey eye *why i did this to me?*

Ook zijn we hier wel blij dat het eindelijk vakantie is haha.. We hadden eerst een week lang de aanloop naar sint maarten en de avond zelf, vervolgens kwam 5 dagen later die ouwe uit spanje weer aan.. om vervolgens 3 weken laten nadat die weer pleite is in de kerst te storten…
Menig ouder hier zal iets van herkennen denk ik haha..

Kortom, de kerststress is weer eens voor niks geweest zoals gewoonlijk. Maar goed, ik ben er een die alles perfect wil hebben en dit tot in de puntjes geregeld wil hebben.

Hoe bereiden jullie je voor op de Kerst?

15 gedachten over “Hoe wij ons hebben voorbereid op Kerst

 1. Dit jaar? Niet. Gewoon erg last minute alles gedaan. Vergeten de kerstklokken (van vroegah) op te hangen. Te druk dus H. moest zich met minime storten op de kerstboom. Kerst is sowieso een beladen periode voor mij sinds mijn moeder er niet meer is. Aan de andere kant wil ik wel dat ons dochtertje een fijne Kerst heeft, dus we proberen wel een balans te vinden. Gisteren zijn we naar mijn schoonouders geweest en vandaag chillen we wat.

 2. Wij zouden dit jaar kerst in Zwitserland vieren, maar door het overlijden van de oma van mijn vriend hebben we onze vakantie geannuleerd. Kerst kunnen we dus gewoon in Nederland vieren, maar gelukkig zonder kerststress.

 3. Zeer herkenbaar. Wij gaan later inpakken we gaan op vakantie dus dit jaar en vorig jaar veel stress gehad. Ook waren we bezig met verbouwen van ons huis wat een gedoe iedere keer. Fijne dagen.

 4. Herkenbaar, maar ik probeer het mezelf niet te moeilijk te maken en prioriteiten te stellen. Eind november/ begin december koop ik zoveel mogelijk cadeaus zodat ik de drukke winkels niet meer af hoef, boodschappen laat ik bezorgen en verder besteed ik alles uit hahaha. Fijne kerst!

 5. Jaren geleden keer met kerst helemaal niets gegeten, alleen maa wat gedronken. Bijkomend voordeel was wel dat ik toen totaal geen stress voor had met dingen die ik nog zou moeten kooe😀n

 6. Fijn dat het vakantie is hè, kun je even lekker uitblazen. Even uitrusten! Grappig dat Sint Maarten ook bij het hele riedeltje hoort, ik als Zuid-Hollandse uit ’75 ben hier helemaal niet mee opgegroeid. Ik heb alles al rond voor kerst, maar we krijgen geen eters of visite dit jaar. Dus lekker rustig aan en genieten van elkaars gezelschap. Fijne feestdagen xxx

 7. Ik herken heel erg de drukte. Hij begint inderdaad al met Sint Maarten en hier stopt hij pas in januari, want de 3e is mijn jongste ook nog jarig. Dan komt hopelijk de rust weer een beetje terug.

 8. Mijn vrouw moet met kerst werken dus dit jaar hebben we helemaal geen kerststress. We houden ergens in januari een late kerst/ verjaardag, dus dan hebben we alles in 1

 9. ik heb andere stress met de kerst 😉 en echt kerst kerst zou me een rot zorg zijn haha. nee de stress ondervind ik in de winkels tussen al die histerische mensen die denken dat de wereld vergaat en maar lopen te graaien en je gewoon omver lopen of rijden met hun kar.
  ik doe 3 dagen van tevoren al boodschappen en vandaag ga ik beginnen met marineren van het vlees en ga ik de tiramisu weer maken die we elk jaar hebben als toetje

 10. Kerststress hou op, dat heb ik ook, maar ik moet zeggen dat ik me deze keer goed heb voorbereid. Ik moet voor vanavond het dessert maken en begin zo meteen want alles moet in de koelkast opstijven en koud worden. Verder heb ik veel aan de mannen in huis overgelaten, denk aan de kerstboom kopen en versieren.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.