houten tuinbank

houten tuinbank

De voordelen van een houten tuinbank

Wil je jouw tuin of balkon een compleet andere uitstraling geven, maar weet je nog niet hoe je dit moet aanpakken? Dan hoef je lang niet altijd te kiezen voor een luxe loungeset, want in veel gevallen biedt een houten tuinbank uitkomst. Een tuinbank is namelijk voor elke tuin een aanwinst. Kies voor een strategische plek, zodat je ’s ochtends met een heerlijk bakje koffie kunt genieten van de eerste zonnestralen en ’s avonds als het afkoelt onder een warm dekentje kan kruipen bij de vuurkorf.

De keuze is reuze

Als je op zoek bent naar een houten tuinbank, kom je er al snel achter dat er een enorm aanbod is. Er zijn niet alleen tuinbanken in verschillende uitvoeringen, maar ook uiteenlopende houtsoorten. Misschien heb je een oogje laten vallen op een klassieke tuinbank vervaardigd van grenenhout, teakhout, acaciahout of hardhout. Een klassieke houten tuinbankje past in tuinen waar natuurlijk materiaal centraal staat. Vind je comfort erg belangrijk? Ga dan op zoek naar een tuinbank met rugleuning. Wil je een tuinbank als blikvanger in de tuin? Dan is een stationsbank met prachtig houtwerk en sierlijke uitstraling iets voor jou!

Oog voor duurzaamheid

We hechten steeds meer waarde aan tuinmeubilair dat op maatschappelijk verantwoorde manier is vervaardigd. Als je een tuinbank met keurmerk koopt, weet je zeker dat je een duurzaam tuinmeubel koopt met een lange levensduur. Daarnaast draag je ook een steentje bij aan moeder natuur.

Onderhoud

Hout heeft een natuurlijke uitstraling, maar vraagt wel om extra onderhoud. Als je wilt dat jouw tuinbank verzekerd is van een lange levensduur, is het belangrijk om de tuinbank goed te onderhouden. Populaire houtsoorten zoals acaciahout, teakhout en eucalyptushout zijn bij goed onderhoud bestand tegen invloed van het weer. Maak de tuinbank gemakkelijk schoon met een sopje en een zachte doek. Aan het eind van het zomerseizoen kun je de tuinbank insmeren met een houtolie of tuinmeubelbeits.

6 gedachten over “houten tuinbank

  1. oe ja een leuk bankje! Als je een tuin hebt dan.
    Ik heb er een (een plastic dan) in mijn tuin op de camping. Ziet er altijd heel gezellig uit

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.