Huishoudelijke taken, wie wat waar

Huishoudelijke taken, wie wat waar

De huishoudelijke taken. Hoe zijn ze verdeeld, wie wat waar.

Als je alleenstaand bent ja dan doe het natuurlijk allemaal zelf, of je krijgt hulp van een vriend of vriendin of familie.
Maar binnen een gezin vind ik het fijn als de taken verdeeld zijn, gedeeltelijk dan. Ik ga jullie vertellen hoe het er hier in huize B aan toe gaat.

Moeders doet natuurlijk het meeste werk hihi. Ziek of niet ziek, het moet spik en span zijn hier in huis. Elke dag stofzuigen, en even een natte doek over de vloer heen, of de stoomreiniger is een must. Ik doe de wassen en strijken doe ik ook. Badkamer en keuken soppen is ook een onderdeel waar ik mij bezig houd. Dit kan allemaal overgenomen worden door Roon of de meiden maar dit zijn dingen die ik gewoon het liefste zelf doe want ik het daar mijn routine in en doe het op mijn manier.

Koken doe ik natuurlijk zelf mits ik heel beroerd ben dan kookt Roon en tegenwoordig zelfs de meiden :D. Ik heb notabene leren koken van Roon hahah. De meiden leren gerechtjes maken op school en kijken natuurlijk regelmatig mee met mama als ik sta te koken en ze weten nu wel dingen na te maken. Heel leuk en aardig maar ook dit zijn dingen die ik toch het liefste zelf weer doe ;). De lunch maak ik ook altijd voor de meiden klaar zodat ze het zo kunnen meenemen. Roon neem ook gewoon zijn lunch mee wat ik klaar gelegd hebt voor hem.

Roon doet elke zondag het hele huis, dus stofzuigen en dweilen en ons bed verschonen. Ik kan natuurlijk ook zelf het bed verschonen maar dan kan ik er gelijk in want ben dan kapot hahah. Ramen zemen is ook een klus wat Roon altijd doet en om eerlijk te zijn is dat al sinds wij elkaar kennen!
Door de weeks kan ik hem natuurlijk ook dingen vragen maar dat vind ik niet leuk om te doen want die lieverd gaat al vroeg de deur uit, werkt hard en als die dan thuis komt wil ik dat hij lekker gaat chillen gewoon 😉

De meiden maken hun eigen kamer schoon en verschonen hun eigen bedden. Rashel ruimt na het eten de tafel af en zet alles in de vaatwasser en Niomi haalt de vaatwasser weer leeg. Maar ze strijken ook af en toe hun eigen kleding :D, maar dat is dan echt nood he hahah. Ze verassen mij ook wel eens door spontaan de droger leeg te halen hihi, waar ik dan nog een beetje pissed om word en dan zeg dat hun dat niet hoeven te doen, maar wel super lief!!
Ze weten ook hoe de wasmachine werkt maar nee dat blijft gewoon mijn werkje 😉

Zoals je kunt lezen doen wij dus allemaal wat in de huishouding.

Hoe gaat dat bij jullie thuis? Ook taken verdeeld of doe je het alleen?

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er wat gewisseld word maar dat gebeurd niet vaak. Ieder weet zijn taak en dat werkt voor ons prima.

5 gedachten over “Huishoudelijke taken, wie wat waar

  1. Klopt hoor. Ben ik met je eens. Toen ik Ella haar leeftijd had deed ik alles in huis. Wanneer begonnen je meiden met zelf bed verschonen? Ook opmaken?

  2. Ik woon alleen met twee katten en ik doe dus alles zelf, maar daar houd ik ook van, ik zou het nooit uitbesteden ook niet toen ik nog werkte deed ik het zelf alleen dan stofzuigde ik misschien wat minder vaak dan nu, nu houd ik zeker de keuken elke dag bij en elk weekend is het wassen en stofzuigen en dweilen en poetsen van de badkamer, maar dat houd ik doordeweeks ook altijd bij, overal in huis vind je hier microvezeldoekjes en stofdoekjes haha.

  3. Ik doe eigenlijk alles. Hier ook een zzper als man. Inmiddels werk ik zelf tussen 12 en 15 uur id week maar dan nog red ik het prima. De kinderen zijn 11 en 8, de jongen van 8 weet hoe de wasmachine werkt. De oudste stofzuigt weleens. Ze ruimen 1x per week hun kamer op zodat ik kan schoonmaken. Ze helpen weleens met tafel dekken en afruimen. Heel eerlijk? Ik ben sneller als ik het zelf doe haha. En vaste taakjes vind ik nu nog niet zo nodig.

    1. ben ik zeker met je eens dat als je het zelf doet je sneller bent maar ik vind het gewoon belangrijk dat ze ook voor hun zelf zorgen 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.