Huisvrouw ontdekking met wassen

Huisvrouw ontdekking met wassen

Ik was nu pak hem beet….25 zelf. Voorheen deed mijn moeder dat natuurlijk altijd en ik had er geen interesse in, dus was er nooit bij als ze ging wassen. Toen kwam ik op eigen benen te staan en toen moest ik wel. Nou je heb een wasmaschine, gooit daar je was in en was hem gewoon op 40 graden want dat is altijd save.

Ja inderdaad save ja. Krimpen zal het in ieder geval niet haha. Maar word het ook schoon? Ik dacht altijd van wel todat….

Ja mijn nieuwe wasmaschine strepen op onze kleding ging geven. Ik dacht huh? hoe kan dat nou, ding is nieuw bla bla bla.

Ja hij is ook nieuw maar nadat ik een hele uitleg van de monteur heb gehad die ik heb laten komen daarvoor notabene hahah, ben ik toch even anders gaan kijken dan alleen maar wassen op 40 graden!!

Hij vertelde mij dat je minimaal 1 keer in de week op 90 graden moet wassen om je machine schoon te houden. Daarnaast worden je handdoeken een stuk hygiënischer!! Hij zei nog doodleuk dat hij niet eens zijn handen wilden afdrogen met mijn schone handdoeken op 40 graden gewassen!!

Maar goed zei ik tegen de beste man, ik ga mijn man zijn dure shirts niet op 90 graden wassen want dan heeft die pik crop tops!! Nee oke die mogen dan op 60 graden……okeeee nou het heeft een week geduurd voordat ik dat dus durfde he hahah.

Afijn ik was nu dus onze kleding en beddengoed op 60 graden en mijn handdoeken op 90 graden!!

Op welke temperatuur wassen jullie je was?

Het bevalt mij prima en ja mijn wasgoed lijkt ook zelf schoner aan te voelen!! En ja tuurlijk flik ik het ook nog wel eens om een snel wasje aan te zetten op 30 graden, maar dat is dan alleen in nood als er even iets snel gewassen moet worden zoals een shirtje van de meiden.

Mijn wasmaschine heeft geen strepen meer achter gelaten en de rubberen ring is ook niet meer vies dus, deze moeder heeft weer wat bij geleerd!!

8 gedachten over “Huisvrouw ontdekking met wassen

 1. Ik was kleding altijd op 30 of 40 graden en handdoeken en spijkerbroeken op 60 of 90, afhankelijk van hoe vies ze zijn. En af en toe ook een lege trommel met alleen ( baking ) soda, maar niet elke week. Meer één keer per maand. Heeft de monteur ook gezegd waarom poeder beter is ? Ik gebruikte eerst namelijk altijd poeder, maar een kledingverkoopster zij dat vloeibaar beter is voor je kleding, dus toen ben ik daarop overgestapt…

 2. Ik was kleding op 30 of 40 graden, beddengoed nooit heter dan 60 graden. En handdoeken/theedoeken/washandjes/schoonmaakdoeken gaan inderdaad op 90 graden. De 90 gradenwas doe ik wekelijks. Nooit problemen met een vieze wasmachine. Bovendien voorkomt het ‘vetluis’, dat is vieze aanslag in je leidingen.

  Mijn nieuwe wasmachine geeft na 40 wasbeurten aan dat hij het trommelreinigingsprogramma wil draaien, met lege trommel.
  Tip voor als je dit niet hebt: draai een keer per maand eens een lege trommel op 90 graden met een flinke hand soda. Spik en span!

  Man, ik kan nog tijden doorgaan. Ik houd van schoonmaken. 😛

 3. Wat goed! Ik was handdoeken op 60 graden maar die ga ik nu ook maar op 90 graden doen. Die monteur met zijn tanden afdrogen😂Beddengoed deed ik al op 60 graden. Zei de monteur nog iets over het wasmiddel? Mijn monteur zei dat je beter poeder kunt gebruiken😏

  1. ja een aanrader hoor die handdoeken op 90-95!! en ja monteur geeft liever voorkeur aan waspoeder maar ik kan daar niet tegen dus ik blijf gewoon met vloeibaar wassen ik doe dan alleen wel een keer extra de machine op 95 graden draaien met alleen natuurazijn erin 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.